יצחק רבין

תמיר1991

New member
../images/Emo16.gifיצחק רבין../images/Emo16.gif

היום לפני עשור נרצח רמטכ"ל, שגריר, שר וראש ממשלה - רוה"מ (המכהן) הראשון ונקווה שהאחרון שנרצח. רבין היה ללא ספק אחד מגדולי האומה, שנרצח ואיתו נעלמה במידה מסויימת הדמוקרטיה יחדיו עם תהליך שלום שהחל. מאז החלו שיקומים מסויימים, אך המצב לא יחזור בהקדם למצב דאז - שגם אם לא היה פרפקט, היה טוב בהרבה בטחונית, פוליטית, ומדינית. עשור עבר מאז - וליל הרצח הוא מהזיכרונות הרחוקים ביותר שלי, שככל הנראה לא יישכחו. אני זוכר שהורי העירו אותי באמצע הלילה, ילד בן קרוב לחמש, וסיפרו לי. הייתי עצוב, וישבתי ליד השולחן בהאזנה לטלוויזיה. לא הבנתי כ"כ הרבה, אך זכור לי שהייתי מזועזע. למחרת בגן ציירתי ציור בו מתואר אדם היורה בראש הממשלה, ומתחת תיאור קצר של הסיטואציה. האדם הזה, עד כמה שמעשיו (בעיקר לקראת מותו) היו שנויים במחלוקת, ראוי להנצחה ולכבוד. לכך שהוא לעולם לא יישכח, ולדאוג שמעשה כפי שנעשה אז, בכיכר לפני עשור, יחזור על עצמו. יהי זכרו ברוך
תמיר.

תמיר1991

New member
תיקון טעות -

"... לא יישכח, ולדאוג שמעשה כפי שנעשה אז, בכיכר לפני עשור, לא יחזור על עצמו", ולא כפי שנכתב. בברכה, תמיר.

Sashka7

New member
../images/Emo16.gif יהי זכרו ברוך...

ללא ספק רצח יצחק רבין זיעזע את כל המדינה. למרות שלא הייתי בארץ באותו זמן אני שמעתי מהורים שלי על המקרה הזה. הייתי ילדה קטנה ולא ממש הבנתי למה הוא נרצח, מי רצח ובכלל מי זה יצחק רבין (הם רק הסבירו לי שזה היה רוה"מ של מדינה שאליה אנחנו אמורים לעבור בעוד כמה חודשים). כמובן שחלף הזמן, וכיום אני יודעת מיהו יצחק רבין וגם למה הוא נרצח ולכן היום, ביום הזכרון למותו הרבה יותר קשה לי מאשר אז- לפני 10 שנים. כולי תקווה שדבר זה לא יחזור על עצמו- יהי זכרו ברוך. סשה.

ללא ספק זאת הייתה אבדה גדולה מאוד

כשרבין נרצח אני הייתי בכתה ג' באותו זמן אני ישנתי, אמנם התעניינתי בפוליטיקה וידעתי מדוע נרצח. עד היום כואב לי הלב על האירוע. בנוסף לכך קשה לי לראות איך חושבים לתת הקלות לפושע כמו יגאל עמיר שלטעמי העונש לא מספיק. רק המחשבה לתת לו להתחתן או משפט חוזר גורמת לי לזעזוע. חבל שלציבור הישראלי יש זכרון קצר ויש כאלו שאין לו ערכים למנהיגים חשובים כמו רבין

עד היום זכורה לי הטראומה מליל הרצח

ישבתי מול הטליוויזיה וצפיתי בקרוקודייל דנדי. פתאום מבזק חדשות מיוחד, יצחק רבין נרצח. אפילו לא עשו אח"כ שידור חוזר, ומאז לא יצא לי לראות את הסוף של הסרט. שירקב בכלא יגאל עמיר, בגגלו הפסדתי סרט טוב. והערוץ הראשון עוד מצפים שנשלם אגרה, לא יכלו לחכות לסוף הסרט, ולשים איזו כתובית למטה: "ראש ממשלת ישראל, יצחק רבין, נרצח הערב בעצרת השלום ולהתראות". אני עדיין מזועזע מאותו ערב, אני חושב שזה ירדוף אותי לכל החיים.

תיהיה מורשתו וזכרו ברוכים ../images/Emo16.gif

בחמישה בנובמבר 1995 נרצח יצחק רבין, איש השלום, לאחר הפגנה למען השלום בת"א. אני זוכר שאימי העירה אותי בערב ברצח, הייתי בן 7, ואני זוכר עצבות אך אני לא זוכר כעס או תסכול. היום, בגיל אחר ובפרספקטיבה אחרת, אני כעוס ומתוסכל. המתנקש הארור גדע תהליך שלום, קטע מורשת היסטורית ורצח את ראש ממשלת ישראל. אני אגיע מחר לעצרת ואצדיע לרבין. לרמטכ"ל, למדינאי ולאיש שלום. אני אצדיע לדרכו, שכ"כ חסרה לי היום.

asafz8

New member
יהי זכרו ברוך.

אין מילים לתאר את ההרגשה.. משהו שונה בעיקר השנה.

tapr

New member
יהי זכרו ברוך../images/Emo16.gif

אני מקווה לראות הרבה חברי נוער בעצרת. אגב, יש אפשרוות שנבואעם חולצות של הנוער, בצורה בלתי רשמית?

למעלה