יזכור
|

• פותח הנושא m L m
  • פורסם בתאריך

m L m

New member
../images/Emo16.gifיזכור../images/Emo16.gif|

אני לא יכולה עם יום השואה. אני לא יכולה להתקרב לטלווזיה או לקרוא סיפורים על התקופה הזאת. זה כ"כ כואב ואני לא מבינה איך אנשים יכלו לשרוד את זה?! איך אנשים הצליחו אח"כ להקים משפחה, לגדל ילדים, ללמד את הילדים את שמחת החיים?!

Saint Marko

New member
../images/Emo16.gif לזכור ולא לשכוח לעולם!

איך הם שרדו?! מתוך נקמה, מתוך נקמה לגרמנים והם השיגו אותה על ידי הקמת משפחה...

sharabigfan

New member
איך הם שרדו?

כולם רצו לחיות,מה שהחזיק אותם על הרגלים יותר מכל. שלא נדע,תתארו לכם הקור שהיה,הרעב,מה שעבר עליהם.

sharabigfan

New member
זה קשה לי,זה קשה לכולם

פשוט לא נתפס,הדברים שמראים בטלויזיה מחרידים אי-אפשר להבין איך כזה דבר קרה,ואתם יודעים זה גורם לי הרבה פעמים לחשוב כמה רוע שיש בעולם הזה,עולם מושחת,זה נורא. עכשיו ראיתי על אישה שחיה הרבה שנים בידיעה שאביה היה גרמני, אימא שלה אמרה לה שהוא היה גרמני ולכן היא שנאה אותה "איך זה היה יכול להיות שאימא שלה התחתנה עם גרמני,בזמן שירו ביהודים..." אבל בסוף מסתבר שהוא היה הולנדי בכלל,שלא נדע נורא
שנה שעברה ראיתי את התוכניות עד שכבר לא הייתי מסוגלת,עכשיו זה עוד יותר קשה "להכנס" לנושא הזה,מה שבני-אדם עשו לבני-אדם אחרים... אפשר להשתגע מזה.

cosefi15

New member
שאלה בקשר לסרט על הזמרת וסיפור חייה

אחותי כרגע סיפרה לי על הסרט הדוקומנטרי הזה על הזמרת ואביה ההולנדי.. אבל לא הבנתי, מה קורה עם אחותה? ולמה היא לא בקשר איתה כיום? נאמר שם משהו לגבי זה? אחותי לא ראתה את החלק הזה כנראה? אז שרית אם יש לך מושג אני אהיה שמח אם תספרי... תודה
נזכור

sharabigfan

New member
זה סיפור עצוב ספי

אני לא יודעת אם הספקתי לראות מההתחלה,ממה שהבנתי אחותה של מרים (הזמרת) לא זכתה לשמוע שאביה לא היה גרמני,יכול להיות שאחותה נפטרה לפני מספר שנים או שבכלל היא לא זכתה להפגש איתה,זה כל כך עצוב איך שהיא אמרה "אני בת 50 ואני בודדה" היא כל כך רצתה שאחותה תדע שאביהם לא היה גרמני.

m L m

New member
בלבלתם את הכל.

אמא של מרים שיקרה להן כל החיים ואמרה להן שאבא של אחותה הוא יהודי בשם עזרא שהיה בעלה ונהרג ממש אחרי שהיא נכנסה להריון. במשך חייה סיכסכה האם בין האחיות ומסיבה שלא ציינו אתמול הן לא בקשר. באיזשהו שלב מרים דיברה עם פסיכולוגית על נושא אחר ואז נזכרה במשפט שאבא שלה אמר פעם לאמא שלה - שהיא הייתה עם גרמני! ומזה מרים החליטה שאבא של אחותה הוא גרמני. אחרי שהיא החליטה ללכת ולגלות מי האבא של אחותה היא גילתה לשמחתה שהוא היה הולנדי ולא גרמני. עכשיו, היא רצתה שאחותה תהייה איתה והיא רצתה שאחותה תידע את זה אבל אחותה מנתקת לה את הטלפון כשהיא מתקשרת ובגלל זה כתבו בסוף שהיא לא יצרה קשר עם מרים ובגלל זה מרים בכתה שהיא בודדה. קפיש?!

sharabigfan

New member
זהו,יש דברים שלא ראיתי

הייתי בטוחה שאחותה של מרים נפטרה...

cosefi15

New member
נכון חח, אני שאלתי האם מצויינת

הסיבה לנתק בין האחיות?

Eilleen

New member
../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif

למעלה