גדולה האבידה

Nחמן

New member
../images/Emo16.gif גדולה האבידה

מי יתן לנו תמורתה! הרב חנן פורת זצ"ל הלך לעולמו לאחר מחלה קשה. היה איש חסד ברמ"ח אבריו ושס"ה גידיו לוחם למען עם ישראל, ארץ ישראל ותורת ישראל, אוהב את הבריות ומקרבן לאבינו שבשמים. הרב פורת התפטר בשעתו מהכנסת מרצונו החופשי כדי לפנות את מקומו לבא בתור ברשימה המשותפת המפד"ל - האיחוד הלאומי - לצבי הנדל יבדל"א, מי שהיה ראש מועצת חוף עזה. לאחר התפטרותו הקים מפעל חסד ענק בשם "אורות חסד" המסייע עד היום הזה לאלפי משפחות ברחבי הארץ. בהיותו תלמיד חכם הרביץ תורה ברבים והכל מתוך נחת ומתוך אהבה. לא בכדי זכה להוקרה מצד כל גוני הקשת הפוליטית. יהי זכרו ברוך! על מועד ההלוויה כדאי לעקוב באתר "ערוץ 7"

Nחמן

New member
הלוויתו של הרב חנן פורת זצ"ל

תצא מחר (יום רביעי) בשעה 11.00 מביתו בקיבוץ כפר עציון לבית העלמין האזורי בגוש עציון. הרב פורת ז"ל לחם במלחמת השחרור בגוש עציון ולאחר שחרור הגוש במלחמת ששת הימים הקים את הגוש וקבע את משכנו בכפר עציון. כתבות על הרב פורת ניתן למצוא באתר ערוץ 7. יהי רצון, שיבולע המוות לנצח ומחה ה' דמעה מעל כל פנים.

משתתף באבל

גם אני הצטערי מאוד לשמוע על פטירתו של (הרב) חנן פורת...מורה דרך צנוע, דמות מופת לשילוב של תורה ועבודה, מעמודי התווך של הציונות הדתית שפעמה בעורקיו ובליבו ואחד ממולידי גוש אמונים. תהיה נשמתו צרורה בצרור החיים, פועלו הרב יהיה שכרו בשמיים בע"ה.

Nחמן

New member
הערה חשובה

הרב לא בסוגריים. רבים הכירו אותו בתור חנן פורת ללא התואר אולם הרבה חנן פורת זצ"ל היה מוסמך לרבנות ותלמיד חכם גאון עצום. גם לימד תורה בישיבות גבוהות וכתב לא אחת מאמרים תורניים (בעיקר בעלון "מעט מן האור", שאותו גם ערך). רק ענוונותו ופעילותו הרבה למען הכלל גרמו לו להעדיף את השם בלא התואר. חנן פורת אכן היה חבר לכל עם ישראל.

אבדה גדולה ביותר../images/Emo10.gif../images/Emo7.gif

אבדה גדולה ביותר , לעם ישראל, לארץ ישראל, ולציבור בישראל, היה אדם צנוע ועניו ואיש עשיה גדול, והערתו של נחמן נכונה ביותר: הרב חנן פורת ביקש שלא יקראו לו "הרב" אלא:חנן, מי יתן לנו תמורתו? תנחומי למשפחה ולכולנו, אסף.

התכתבנו. כתבתי אליו והוא ענה

זה היה כשזבולון המר ז"ל, בהיותו שר החינוך, אסר על הקרנה בטלוויזיה של התוכנית "קלפים פתוחים" על נוער הומוסקסואלי. זאת בעקבות דרישתו של חנן פורת ז"ל "שלא להביא את החלאה הזאת לסלון מול עיני ילדינו" (ציטוט מקורב). כתבתי אליו את דעתי, בסיגנון "בני עקיבא", על נערים הומואים שמתאבדים בגלל סתימת פיות שכזאת. הוא ענה תשובה נימוסית ואפילו מתנצלת, שהוא לא "נגדכם אישית, אבל הוא חרד לחינוך הדור הבא" (ציטוט מקורב). הנה תיאור המקרה שהגיע אף לבג"ץ http://he.wikipedia.org/wiki/בג"ץ_קלפים_פתוחים

צר לי על האובדן, הוא היה איש נאצל

לאחר שהוא למד את הנושא שלנו, הוא חדל מרדיפת הומואים.

Nחמן

New member
שלום פורטי

להזכירך: עוד מעט תיבנה הסוכה הצנועה שלי ואני מקווה לראותך כאורח בה במהלך החג. לענייננו. אתה מדבר על שנת 97, כלומר לפני 14 שנים. אין ספק, שמאז ועד היום חלו תמורות רבות בחברה בייחסה להומוסקסואלים. למעשה גם אתה הודית, שלימים הפסיק חנן פורת ז"ל לרדוף את ההומואים. בעצם אף פעם הוא לא רדף אותם. אינני יודע, מה הייתה דעתו עליהם כיום, אבל בעיניי זה איננו קנה מידה לייחס כלפי האדם. גם לו היינו רואים זאת כחובה, ראה מה הן הזכויות הרבות שלו. ראה מה כתב עליו נדב שרגאי ("ישראל היום") ומה אמרו עליו למעלה מעשרת אלפי איש, שהשתתפו בהלווייתו, ועוד רבים, שלא יכלו להשתתף. דבר נוסף: גם לו הייתי שומע היום את חנן ז"ל באותה דעה, הייתי מלמד זכות עליו. אין מדובר כאן על סתימת פיות. בוודאי ובוודאי, שיש מקום לדון בעניין זה ולעזור לבעלי הנטייה. השאלה היא, אם יש צורך בדיון פומבי, שכל מטרתו היא לשמש כלי לסיפוק צורכיהם של אנשי הטלנובלה, או אולי עדיף לדון בכך בצנעא כדי לא לעורר יצרים רדומים. כך לפחות לךפי האסכולה הדתית הפתוחה יותר. אני משער, שחנן פורת דגל בשיטה זאת. אפשר להתווכח, אם היא נכונה או אם לאו, אבל אי אפשר להתווכח עם העובדות כפי שתוארו בדברים, שנכתבו לזכרו.
מעניין לעניין - ביקרתי היום במרכז הרפואי "שערי צדק". המקום מוכר לי היטב אבל הפעם, הודו לה', לא באתי לראות רופא או אחות אלא לפגוש אברך, המלמד שם בקביעות במסגרת הדף היומי. בכניסה ראיתי מודעה מטעם המרכז, הקוראת לנשים להשתתף במחקר לזיהוי הגן, הגורם לסרטן השד. נכתב בה במפורש, שאין למדע יכולת להשפיע על הגנים אבל ידיעה נוספת על הגורם למחלה עשויה לסייע בריפויה בעתיד. מה הקשר אלינו? טוב, מסכים, שהומוסקסואליות איננה מחלה, כשם שאיטר איננו אדם חולה. רק אם נראה את ההומוסקסואליות כתכונה לא כל כך חיובית (הרי האדם הדתי הממוצע רוצה משפחה עם אשה וילדים), אולי ביום מן הימים יעשו מחקר גם על זה. תראה למשל את המחקרים שנעשו על נזקי העישון. כמה אנשים הפסיקו לעשן בגלל זה? מעט מאוד. נכון? אבל המחקרים צריכים גם הם פרנסה...
בהזדמנות חגיגית זאת קיבלתי היום ידיעה לא כל כך משמחת. טוביה לווינשטיין, שהיה יו"ר ארגון "קו לחיים", ופעל רבות במשך עשרות שנים כדי להיטיב ולשפר את איכות חייהם של ילדים חולים במחלות קשות, מאושפז בבית חולים לאחר קטיעת רגל. מבקש מכל מי שיכול להתפלל על טוביה בן הודיה הדסה, שיזכה לרפואה שלמה במהרה ויחזור למעגל העשייה החברתית הנפלאה. שוב אתנצל בפני כולם וכמובן גם בפניך, אם בלא כוונה פגעתי במישהו בצורה זאת או אחרת. מאחל לך ולכל הפורום גמר חתימה טובה וצום קל ומועיל. אוהב מכל ה
נח

שלום נחMAN היקר, תודה על ההזמנה, אבוא בע"ה.

גיעה לעיה"ק ואבקר אצלך. ובינתיים, חג סוכות שמח

Nחמן

New member
תודה רבה ../images/Emo24.gif

ובהזדמנות זאת הרשה לי להציג ראיון עם אדם אהוב ובלתי נשכח - חנן פורת זצ"ל. נדמה לי, שראיון זה, שנערך ממש בימים אלו זמן קצר טרם מותו, שופך אור מיוחד על אישיותו המיוחדת במינה. גם אם יש למישהו אי שהוא ביקורת עליו בגלל מלה כזאת או אחרת שאמר או שכתב, הרי בל נשכל, "כי אדם אין צדיק בארץ אשר יעשה טוב ולא יחטא". אם נשים על כף המאזניים את כל מעשיו ופועליו, נמצא, כי לפנינו צדיק יסוד עולם, שמעולם לא הסתגר בדל"ת אמותיו. תמיד היה בשטח לעזור לבנות ולהיבנות בכל המובנים של המילים הללו. יהי זכרו ברוך! חנן פורת בראיון מצמרר ומרגש: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=RIPAn5BAD9E#!

למעלה