סקר חדש

ליאן.

New member
../images/Emo157.gif סקר חדש ../images/Emo157.gif

האם את/ה היית מתחתן/ת עם האהבה הראשונה שלך
שאלה קשה, נכון ? קושייה ממש
נסו לענות בשיא הכנות.

babe10

New member
לא קשה, בעייתית.

כשהייתי עם החבר הראשון שלי, האהבה הראשונה, חשבתי שכן. היום אם הוא לא היה נשוי אולי הייתי מוכנה לחזור אליו ולנסות. (לפי מה שהבנתי לא רחוק היום שהוא יתגרש, אז מי יודע...
) אני השתניתי, הוא השתנה, שנינו חווינו דברים בדרך, והיום אנחנו מבושלים אחרת. במחשבה לאחור אני יודעת, היום אחרי מה שעברתי, שאם הייתי עושה את זה אז, זה לא היה חכם. לא בטוחה שאם הייתי עושה את זה הייתי מבינה שזה לא חכם, כי לא הייתי יודעת מה שאני יודעת היום... בעייתי. חסרה אופציה של :"אחרי הפסקה באמצע"..

ליאן.

New member
נכון.. מאוד בעייתית ובכמה מובנים

בכוונה כתבתי אהבה ראשונה שזה לא הקשר הראשון או החוויה המינית הראשונה, ז"א לאו דווקא.. ויכול להיות שהשאלה מוגדרת לאנשים שכעת מתמודדים עם הסיטואציה הזו וצריך לשנות משהו בהגדרות. מעניין שאחרי תקופה את עדיין חושבת על האהבה הראשונה שלך ועל קמבאק אפשרי.. משום מה ציפיתי לתגובה מעט שונה כמו - ´אין מה להשוות בכלל בין האהבה הראשונה לשנייה´ אבל כנראה שהוא עדיין במחשבותייך. אני יכולה להגיד בוודאות שאני לא רואה עצמי אי פעם חוזרת לאהבה הראשונה בטח שלא מתחתנת איתו אבל באותם רגעים באמת לא יכלתי לחשוב על איך לא..

babe10

New member
מעניין? נסי ביזארי...

האמת שסתם השתעשעתי ברעיון, כי שמעתי שהוא כנראה מתגרש.. זה קשר שנגמר לפני 11 שנים.... ה מ ו ן זמן. הוא היה אהבה גדולה. שחלחלה לי למודעות לאחרונה אחרי דיון מעמיק עם אלדד, ואחרי פגישה מחודשת עם בת דודה שלו שהיתה שנים חברתי הטובה ביותר (בכל זאת, היינו יחד שלוש שנים וחצי...) ולהערתך - אין מה להשוות בין שום אהבה לאחרת. כל אהבה שלי היתה שונה מהאחרת. לאו דווקא חזקה יותר, או טובה יותר, כי לכל אחת האיכויות שלה והתזמון המיוחד לה. אין מה להשוות בין החבר הראשון שהיה לי לאורך כל תקופת הצבא, לבין החבר שהיה לי כשגרתי באילת והוא ברמת גן, לבין החבר האחרון שלי שהוא חייל צעיר ממני ב-12 שנה ועדיין למרות כל המכשולים ולמרות שברור לכולם שזה הדבר הכי בלתי אפשרי, היה האהבה הכי גדולה שהיתה לי. אני חושבת שאי אפשר להשוות בין אהבות. ברגש. מה שאפשר להשוות זה באיכות עומק וטיב הקשר. ובזה - אין מה לאמר - אין מה להשוות בין הקשר שהיה לי עם החבר הראשון, לכל האחרים. רבאק, הייתי תלמידה, וחיילת, ושנינו גרנו אצל ההורים, ולא היה לי מושג מה זה בכלל אורגזמה.. (שזה בכלל סיפור ארוך וכואב.. אבל לא שייך לפה..) אבל רגשות היו. רבים וחזקים. וכשאת אוהבת בנאדם, גם אם הקשר נגמר אין סיבה שהרגשות יעלמו. הם נדחקים, אבל הם תמיד שם. לא? אני עדיין אוהבת כל אחד ואחד מהחברים שהיו לי. זה לא הפריע לי להתקדם ולאהוב אנשים אחרים. אחרת. איך סטינו, הא?...

אלדד26

New member
לא ברור לי למה לא.

אני לא מבין אתכם. פגשתם מישהו/י שמתאים לכם כמו שתי טיפות מים ואתם נהנים ביחד עד השמיים, הסקס מצוין, האהבה בוערת וסוערת, אין כמעט ריבים וגם אם כן הם נגמרים מהר. בן הזוג מת עליכם ואתם עליו, כל היום, גם אחרי 4 שנים, אתם חושבים אחד על השני כל הזמן, וכו´ וכו´. מה הקטע? רק בגלל ההתנסות עם אחרים? למה? הסיכוי למצוא מישהו כזה במכה הראשונה הוא כל כך קטן... זכיתם? לכו על זה! ושאלה לליאן - מזתומרת "תלוי בנסיבות"? לא הבנתי את התשובה. אני מניח שהשאלה מתייחסת למקרה שבו: 1. יש אהבה ראשונה 2. אנחנו *שוקלים ברצינות* חתונה 3. היא מתרחשת כרגע
בקיצור, השאלה מתייחסת - אם הבנתי נכון - רק לעניין הניסיון עם אחרים. אז מה עניין ה"תלוי בנסיבות"? אשמח אם תסבירי... ועוד הערה, אם מישהו מתחתן ובטוח שיבגוד, נו שוין. אידיוט זה אנדרסטייטמנט

ronen1981

New member
השאלה בעיתית.

היפוטתית אני לא רואה שום בעיה בכך. מעשית זה כבר סיפור אחר . (האהבה הראשונה שלי לא רצתה בי ליותר מידידות :( )

אנטילופ

New member
להתחתן עם האהבה ה - I

אין לכם חיים חדשים משהו מעניין יותר קצת להתקדם בחיים אולי מי בכלל זוכר את האהבה ה - I שלו ????

ליאן.

New member
בן כמה אתה שכבר שכחת

את האהבה הראשונה שלך ? מצד אחד אפשר להבין את הרצון לשכוח ולהמשיך הלאה. כנראה מאוד נפגעת או שהקשר הסתיים בצורה רעה, אבל מצד שני.. איך אפשר לשכוח את האהבה הראשונה שלך ? את הפעם הראשונה שהראש שלך ריחף בעננים והרגשת את הלב שלך דופק.. הסניליות אצלך צריכה להיות בשיאה, כנראה..

ד ו ר י ס

New member
כמה מרתק...

בדיוק בימים אלו אני מתחבטת בעצמי בגורלה של אהבתי הראשונה. הסיפור הולך ככה: אנחנו יחד מגיל 15, כבר 6 שנים, מגיל 16 (5 שנים) אנחנו חיים יחד. למדנו יחד בבית ספר, וחלק גדול מתקופה הצבא עשינו באותו בסיס (במקרה...). בתחילת דרכנו, מתוך מודעות לסיכוי הגבוה שהקשר הזה ימשך הרבה זמן, החלטנו על מערכת יחסים פתוחה. נושא מערכת יחסים פתוחה הוא נושא מאוד מורכב, ואם זה יהיה לחוץ לכם לקבל הסבר על "למה?" "איך?" וכו´ - תקבלו. היה ברור לשנינו שהמצב הוא לא אידיאלי, וששנינו חייבים להתנסות קצת כדי לדעת איפה אנחנו עומדים באמת. ולכן... בתקופת הצבא נפרדנו ל- 4 חודשים (המטרה המקורית היתה להפרד ליותר מ- 4 חודשים, אבל מטרות לחוד ותוצאות לחוד...), בתקופה זו לשנינו היו רומנים קצרים ובעיקר חסרי טעם. אני יכולה לומר בשם עצמי, שהייתי שם, ראיתי את הסחורה.. לא משהו.. בסופו של עניין חזרנו אחד לשני, ועל תקן מערכת יחסים סגורה "רגילה". הבעיה: זה ממש לא אידיאלי להפגש עם "האחד" בגיל כ"כ צעיר, בטח שבתור אהבה ראשונה. השאלה הגדולה היא האם לוותר על מי שנראה כ"האחד", בגלל שזה קרה בזמן הלא נכון? ברור שאם היינו נפגשים בגיל 25 הכל היה הרבה יותר טוב, אבל זה לא קרה ככה. המשעשע הוא שבדיוק אתמול דיברנו על העניין הזה בדיוק. אנחנו כבר ילדים גדולים, ההורים והאנשים מסביבנו כבר מזמן כתבו את הצ´קים, ורק מחכים להודעה מתי ואיפה זה יהיה. אנחנו, לעומת זאת, מבינים את הבעיתיות של המצב, ומאוד מפחדים מהאפשרות שבגיל 40 נבין מה פיספסנו כל הזמן הזה, ונפרק משפחה. בקיצור - הלוואי ויכולתי לענות על שאלת הסקר... זה היה פותר לי הרבה בעיות בחיים... אשמח לקבל דעות, הצעות ושאר הגיגים בנושא.

ליאן.

New member
סיכום סקר!!

האם את/ה היית מתחתן/ת עם האהבה הראשונה שלך
סה"כ קולות: 17 מתוכם 10 בנות ו7 בנים 3 בחורה - כן 5 בחורה - לא 1 בחורה - לאחר הפסקה בקשר - כן 1 בחורה - לא יודעת 3 בחור - כן 1 בחור - אתחתן למרות שכנראה אתפתה לבגוד 3 בחור - לא יודע יש לציין שהאפשרות של ´תלוי בסיטואציות´ שונתה ל-´לאחר הפסקה בקשר - כן´. היה מעניין לגלות כי 5 בנות השיבו כי לא היו מוכנות להתחתן עם האהבה הראשונה שלהן כשלא היה אפילו בחור אחד שהשיב בקטגוריה הזו. ניתן לסכם בכך שאומר כי אין ספק, זוהי שאלה מסובכת וקשה ואין עליה תשובה חד משמעית. זוגות אכן יכולים להיות מאושרים לנצח עם האהבה הראשונה שלהם. טיבעי שהספק או הסקרנות יצוצו, אך החוכמה היא לדעת כיצד להתמודד עם זה, ולדעת לשתף את בן/ת הזוג.. לא צריך להדחיק או להתנסות באופן עצמאי מאחורי הגב, כי זוהי הבגידה האמיתית שבצירוף חוסר השיתוף ייצרו את הקרע ביחסים ולא הרצון להתנסות וההתנסות עצמה, שתעשה, אם תעשה, באופן גלוי, בהסכמה מלאה ובגילוי מלא של רגשות וחששות.

למעלה