מאיוש33

New member
../images/Emo156.gif

ראיתי עכשיו את הסרט מלך האריות [אחח..הנוסטלגיה..] ויש לי כמה שאלות לגביו:
מי היו המדבבים? בעיקר של סימבה הצבועים והתוכי..
באיזו צורה דיבבו את הסרט? [כולם יחד, כל אחד לחוד..]
באילו אולפנים?
מי היה הבמאי?
באיזה שנה זה היה?
האם ליוצרים של הסרט היו דרישות מיוחדות לגבי מי ידבב את הסרט?

Hawkgirl

New member
אם אני לא טועה

יש חצי השאלות ששאלת בסוף הסרט(בכתוביות) פשוט יש לי את הסרט ולפני המון זמן אמא שלי הלכה לקנות לעצמה משקפי ראייה והאופטיקאי(ככה אומרים? XD תסלחו לי שאני עילגת ><) היה דומה ונשמע בצורה מדהימה למדבב של רפיקי. הייתי בטוחה ב-100%(ואני חוזרת, ב-100%! לא 99%!) שזה הוא X_X הוא 2 טיפות מים נראה כמוהו ונשמע כמוהו. אז בדקתי בכתוביות של מלך האריות מי המדבב של רפיקי וזה לא היה הוא בסוף XD בכל מקרה, אין לי סבלנות ללכת לבדוק(תסלחו לי שאין לי מצב רוח היום ^^" ), אבל בסוף הכתוביות כתוב מי מדבב את מי, ואני בטוחה שגם כתוב מי הבימאי ואילו אולפנים עשו את הסרט. ובקשר לשנה, שנה של מה? של יציאת הסרט? אם כן, הסרט יצא ב-1994. *כמה נחמד שיש וויקיפדיה P: * http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7%9C%D7%9A_%D7%94%D7%90%D7%A8%D7%99%D7%95%D7%AA

../images/Emo155.gif

סימבה הקטן היה דורון בן עמי, סימבה הגדול היה אלון אופיר. התוכי "זאזו" זה אוהד שחר. סקאר זה אלי גורנשטיין, הצבועים אין לי מושג.. אני חושבת ששפרירה זכאי הייתה הבמאית, אולפני "סרטי רז בע"מ". אין לי מושג אם היו לה דרישות מיוחדות, אבל אין ספק שהמדבבים הם מעולים אחד אחד

porky169

New member
מה שאני יודע../images/Emo134.gif

המדבבים של הצבועים היו אבי פניני ושרי צוריאל(במלך האריות 1 וחצי את שנזי דיבבה עופרה וינגרטן) את רפיקי מדבב שלמה בר שביט את מופאסה אמנון מסקין את נאלה מדבבות רונה דניאלי ושרית וינו אלעד ואת סראבי תמי ספיבק זה היה בשנת 1994 וזה דובב באולפני קולינור(האולפן הראשון של שפרירה כמדומני) וברור שאת כולם דיבבו אחד אחד הסדרה הלב(שדובבה ב1984) הייתה הסדרה הראשונה שדובבה בעזרת המחשב לפני זה כל המדבבים דיבבו בבת אחת כולם והקליטו את זה עם סלילים ואחר כך חתכו במקומות שצריך

Hawkgirl

New member
מי אלו בכלל? XD

חשבתי שאולפני שפרירה זכאי עושים את הסרטים של דיסני XD

סדר

סרטי רז זאת חברת ההפקות של שפרירה זכאי ובן זוגה מתי רז הם מפיקים את הדיבוב. ומשתמשים באולפני זזה להקלטות, בעבר באולפני קולינור, ובאולפני תות. וכמובן באולפני טריטון ז"ל

miaBaby

New member
חלק מהתשובות

1. תבדקי בסוף של הסרט 2. מדבבים תמיד לחוד חוצמה במקרים מיוחדים 3. שפרירא זכאי 4. שפרירא זכאי 5. 1993 אם אני לא טועה, את יכולה ללכת לIMDB.COM ולבדוק במדוייק 6. את זה אני דווקא יודעת כי דיברתי על זה עם מנדלמן שדיבב את פומבה... זה היה כמו כל סרט\סדרה, האמריקאים בדיסני ביקשו 3\4 אפשרויות לכל דמות בעברית. אז נגיד 4 אנשים באו ועשו קטע של פומבה, שלחו לחו''ל והאמריקאים בחרו מי הכי מתאים לשחק את הדמות. זו שיטה נפוצה שקוראים לה VOICE TEST, ועושים אותה גם בהרבה סדרות :)

למעלה