ציור לפסח

brownie65

New member
../images/Emo155.gifציור לפסח

רוצה להפתיע את ילדי הגן של הבן שלי בעוגה מצויירת עם מוטיבים לפסח. למישהי יש רעיון לגבי הציור?

ב ה י ר

New member
אפשר להכין:

עוגה עגולה ואז לצייר את "צלחת הסדר", או עוגה מרובעת ולצייר עליה את האגדה בשילוב של כיתוב עם ציור אולי לקחת דוגמא מאגדת פסח לילדים יש שם הרבה ציורים.

גם אני חושבת על משה בתיבה

ניתן לצבוע את הבצק סוכר בצבע כחול ועם זה לצפות את העוגה. להכין תיבה מבצק סוכר ועיגול כפנים למשה ולכסות אותו עם סמיכה... להכין מסביב כאילו קנה סוף... והנה עוגה מדהימה בשביל פסח. בהצלחה.

ענתבר

New member
מסכימה עם ליהי

משה בתיבה באמת הכי מדבר אל ילדי הגן. והתאור שליהי נתנה נשמע נהדר.

יש לי עוד רעיונות אם בא לך להשקיע..

ניתן לעשות גם שתי עוגות אינגליש קייק בתבנית שהיא מעוגלת למטה... להניח את העוגות על מגש עם רווח בינהם... לצפות אותן (כ"א בנפרד) בבצק סוכר כחול, לפסל כמה דמויות של אנשים ולמקמם אותם בין שתי העוגות...והנה לך בני ישראל חוצים את הים. עוד רעיון שהרגע עלה לי... את יכולה לעשות עוגה עגולה ולצפות אותה בבצק סוכר רגיל, לעשות את דמותו של משה ולידו סלע. להכניס לידו של משה מקל ושיפגש עם הסלע ושם לשם בצק סוכר כחול... והנה לך "ומשה הכה בסלע ויצאו ממנו מים" אם תרצי עזרה, אני כאן. בהצלחה

brownie65

New member
וואו, ליהי, איזה רעיונות יצירתיים!

רעיונות מדליקים, אבל אני רוצה הפעם להתנסות בציור על עוגה (אף פעם לא ציירתי על עוגה, אני תמיד מפסלת). נראה לי שאחפש איפשהו ציור של משה בתיבה. אגב, הייתי היום בגרובשטיין ולא היו להם טושים. עם מה עוד אפשר לעשות את הקונטור?

שרון123

New member
בסדנה של פנינה המקורית

עושים את זה עם עם שוקולד מריר מומס, בקונוס של נייר אפיה. דלית 3 צילמה, ורשמה הסברים מצוינים. היא פירסמה גם כאן.

באבלו

New member
רעיון לציור לפסח

אולי תציירי את ארבעת האחים? חכם, רשע, תם ושאינו יודע לשאול? יש איורים מקסימים בהגדות לילדים ואת יכולה להעתיק אותן על העוגה... ובנוגע לקנטור - ראיתי כאלה שעשו זאת עם זילוף רויאל. ואחרות שעשו עם זילוף שולוד. אני לא יודעת להגיד לך יותר מזה - אני מציירת אותו עם טוש...

למעלה