שלום לכולם!!

UZI 4 U

New member
../images/Emo153.gifשלום לכולם!!

רציתי לדעת דבר כזה... יש לי סקאנר בחו"ל וברצני להעביר אותו לארץ... הדבר חוקי? אם אני שולח את הסקאנ בחבילה דרך פדרל-אקספרס או די איץ' טי יש מצב שיעשו לי בעיות במכס או משו?? בקיצור, השאלה שלי אם אני יכול להעביר סקנאר מחו"ל באופן חלק ללא בעיות... תודה מראש. אגב ברכות לרגל פתיחתו של פורום זה!!

4Z1PF

New member
סקנר

הסקנר אינו חוקי בארץ. המכס מחרים כל סקנר גם אם יש לך רשיון חובבי רדיו. 73

4Z7GBA

New member
../images/Emo26.gif../images/Emo26.gif../images/Emo26.gif

תודה הסקנר היחידי שיתנו להכניס לארץ זה סקנר שמוגבל לתדרים של חובבי רדיו אבל דבר כזה לא קיים {עד כמה שידוע לי} כל הסקנרים הברירת מחדל שלהם מכסים את כל התדרים של אותו אורך גל {כלומר אם למשל יש סקנר ל VHF אז הוא מכסה את כל ה VHF בלי קיצוצים} לכן הסקנרים לא חוקיים בארצנו {לצורך העניין גם בארצות הברית או כל ארץ אחרת רק ששם אין על זה אכיפה כמו כאן} ואין אפשרות לייבא אותם לארץ דרך אגב מה האות קריאה שלך

UZI 4 U

New member
תשובה

לי אין אות קריאה או משו כזה... אני עוד בתחילת דרכי ורוצה ללמוד ולהתעסק בתחום... כמו כן אני רוצה שתתן לי הסבר איך אני מתחיל עם על העסק איך אני עושה הכל.. כי התחום מאוד מעניין אותי.. אגב אני בן 17 וחצי סתם לידע כללי... תודה מראש,4Z7GBA

4Z7GBA

New member

כדי להיות חובב רדיו ובעל אות קריאה ממישרד התיקשורת יש לעבור שני מיבחנים {מינימום} לחובבי הרדיו יש שלושה דרגות ולכל אחת הספק שידור שונה דרגה א - לחובב בעל אות קריאה של דרגה א יש אישור לשדר בהספק של עד 1500 וואט {יש תחומים בהם הוא מוגבל ל 1000 וואט} דרגה ב - לחובב בעל אות קריאה של דרגה ב יש אישור לשדר בהספק של עד 250 וואט גרגה ד - לחובב בעל אות קריאה של דרגה ב יש אישור לשדר בהספק של עד 150 וואט לדרגה א ודרגה ב נידרש החובב לדעת שידור וקליטה במורס 16 מילים לדקה לדרגה א {כל מילה בת 5 אותיות כלומר לדעת ליקלוט ולשדר 80 אותיות בדקה} 5 מילים לדקה לדרגה ב {כל מילה 5 אותיות כלומר לדעת ליקלוט ולשדר 25 אותיות בדקה} כדי לקבל את הרישיון ואות קריאה צריך החובב לעבור שני מיבחנים של מישרד התיקשורת מבחן 1 הוא על הנהלים {מה מותר מה אסור איפה מותר וכולי וכולי וכולי} מבחן 2 הוא על הידע הטכני {תרגילים למינהם באלקטרוניקה} אחרי שהחובב עובר את שני המיבחנים האלו הוא מקבל אות קריאה ורישיון שידור לדרגה ד והוא יכול לשדר בהספק של עד 150 וואט באם רוצה החובב לשדר בהספק גבוה יותר כמו 250 וואט הוא נידרש לעשות בחינה נוספת במורס {כאן הוא חייב לדעת ליקלוט ולשדר 5 מילים לדקה} ואם עדיין לא מספיק לו והוא רוצה לשדר בעוצמה יותר גבוה צריך לעשות עוד שני מיבחנים 1 מיבחן במורס {צריך לדעת ליקלוט ולשדר 16 מילים לדקה} 2 מיבחן טכני כאן צריך לדעת את הנושא הטכני לא טוב אלה מצויין - רוב המיבחן הוא בעל פה האגודה לחובבי הרדיו בישראל מקיימת כל כמה זמן קורסים שבהם מלמדים את כל החומר הנידרש על מנת לעבור את הבחינות {גם במורס - אבל קורס ניפרד} אם סיום הקורס ניגשים למיבחנים כל מיבחן מחולק ל 10 שאלות {צריך לסיים כל מיבחן בשעה אחת} השאלות הם דיי קלות {באם לומדים בקורסים טוב} האגרה על כל מיבחן היא 60 או 65 שקלים {לא זוכר את זה במדויק} אם עברת את המיבחנים ויש לך אות קריאה יש עוד תשלום אחד אגרה על רישיון שידור 75 שקלים {פעם ב 5 שנים} ממממממ...... וזהו נראה לי אם שכחתי משהו אתם מוזמנים להוסיף או לתקן

Chocoholic

New member
רצוי גם

אם אתה גר במרכז, שתקפוץ פעם לאגודה שלנו בת"א, שם תוכל לראות (ולשמוע) על מה מדובר ולשאול כל שאלה שתרצה.

UZI 4 U

New member
או קיי...

הבנתי אותכם... אחרי שאני עובר את כל הקורסים והמבחנים המיכשור הוא יקר?? האחזקה שלו והקנייה יקרה?? מודה לכם מאוד!!!

4Z7GBA

New member

אפשר להיות חובב רדיו בכל גיל צריך רק לעבור את המיבחנים עלות הציוד היא רק בעת הקניה ולא יותר מזה עלות המקמשים למינהם היא בהתאם ליכולת ולפונקציות שלהם יש ב 20 דולר ויש ב 5000 דולר תלוי מה אתה מחפש לאיזה תדר כמה הספק אם מורס או בלי מורס יש לזה מיליון ואחת אופציות

UZI 4 U

New member
בסדר...

איפה אפשר למצוא מה אני מחפש?? כי אני לא מבין בזה כל כך... אבל נורא רוצה להתחיל עם זה.... אז תן לי איזה שהוא כיוון.... תודה מראש.

4Z7GBA

New member

אם אתה רוצה לעבור את המיבחנים ולהיות חובב פנה לאגודה לחובבי הרדיו בישראל בכתב ת.ד 17600 תל אביב 61176 בטלפון 03-5688203 קבלת קהל יום ב משעה 18:00 עד 20:30 יום ו משעה 10:00 עד 12:00 משרד האגודה בית מוטורולה בנייןגוזמן רחוב המיטב 10 תל אביב 67898 אתר האגודה הישראלית לחובבי רדיו

למעלה