Men at Arms

ויימס

New member
../images/Emo150.gif Men at Arms ../images/Emo196.gif

(מכיל ספויילרים קלים...) אנשי המשמר- או, כפי שהוא מכונה על ידי שוכני הפורום "אנשים מחומשים"
הגמדים והטרולים שונאים אחד את השני בגלל שלל סיבות מגוונות, אבל בעיקר בגלל שהם שונאים אחד את השני. זה מסוג הדברים האלה. אז כשגמד נרצח בנסיבות לא ברורות וטרול חף מפשע מואשם בעניין, המצב על סף פיצוץ. אמרתי חף מפשע? אוקיי, אז חף מפשע באופן יחסי. כלומר, כל אחד באנק מורפורק אשם במשהו, השאלה היא רק במה.
העובדה שמשמר הלילה נאלץ לקלוט לשירותיו מגוון נציגים של קבוצות מיעוט לא ממש משפרת את המצב. שלא לדבר על כך שכאשר העניינים מסתבכים, בדומה לבני ישראל לתושבי אנק מורפורק יש פתרון מושלם והגיוני ביותר- אנחנו רוצים מלך! אנחנו רוצים מלך! זה יסדר הכל! אממ, זה לא עלה יפה בפעם הקודמת, זוכר? כל עניין הדרקון ההוא... למי אכפת? נקניקיות בלחמנייה, מישהו? מוצאו המסתורי של גזר ואי אלו עניינים חשודים עם כתמי לידה וחרבות בטח יצוצו בשלב זה או אחר... ולמה ויימס המסכן צריך להתעסק עם כל זה, כשהוא עומד בקרוב לפרוש ולהתחתן עם סיביל? העלילה פתלתלה ומותחת וכמו בספר בלשים מוצלח, ה"איך" מפתיע באותה המידה כמו ה"מי", וככל שאנחנו מגלים עוד, אנחנו יודעים פחות ופחות... ממש אהבתי את ההדגשה על כך שגזר (שלאחרונה קיבל קידום! מזל"ט!) לא טיפש. הוא לא טיפש. הוא פשוט.
ולא מבין מטאפורות. ולא מבין אירוניה. אבל, למען השם, כמה שהוא כריזמטי! מאנצ'י ודטריטוס, הגמד והטרול החברים החדשים במשמר הלילה, היו מקור בלתי נדלה לסיטואציות קורעות מצחוק, ובלי לספיילר יותר מדי, אבל הקטע שבו הגמד מלמד את הטרול לספור היה אחד הדברים החמודים ביותר שקראתי אי פעם.
היכרות ראשונה עם bloody stupid Johnson, אשר משוכנע שקנה מידה הוא דבר מיותר לחלוטין לאדריכל. וטינארי חוזר לקול לתרועות המעריצים! והוא... אממ... עדיין קצת מסובב ונהנה ללבוש שחור. גספוד הכלב מ- Moving Picturesכבר לא מדבר, הוא רק גורם לאנשים לחשוב לעצמם, "איזה כלב חמוד, אולי ניתן לו משהו לאכול?" ועדיין נאמן מאוד לעצמאותו אך בסתר ליבו חושב שזה אולי נחמד שתהיה לו קערת אוכל עם השם שלו עליה... ואולי לא. ההיכרות שלנו עם ויימס הולכת ומעמיקה, לקול תרועות המעריצות...
רק התאכזבתי שמשום מה לקראת החצי השני, הספר מתמקד יותר בגזר על חשבון ויימס. אוקיי, ובלי יותר מדי ספויילרים, אבל הולכות להיות כמה מחוות קטלניות ביותר ל'שומרים! שומרים!' *שיעול* לוח מטרה *שיעול* נראה לי שמשהו טוב קרה לטרי פראצ'ט. פתאום הספרים שלו הפכו מסתם נהדרים לנפלאים.
בקיצור, אם עוד לא קראתם עד עכשיו- לכו לקרוא! ומהר! דטריטוס- "אני אומר לקפוץ, ואתם שואלים- איזה צבע?"

Athaclena

New member
הגיע הזמן!

עכשיו נשארו לך.... אממ, עוד המון ספרים לקרוא! קודם, הגמד החדש הוא cuddy באנגלית. שנית, המצב ההתחלתי מאוד דומה לזה שבthud. (גמד מת, טרול מואשם, העוינות גוברת, ואפילו שהמשמר צריך לקלוט קבוצות מיעוט חדשות...) שלישית, גם הקטע עם מלך לאנק-מורפורק עוד חוזר לפחות פעם אחת, וסתם להדיח את וטינרי עוד הרבה. גאספוד עדיין מדבר, פשוט אנשים לא מקבלים את זה ומעדיפים לחשוב שאלו המחשבות שלהם.... או משהו כזה. ויימס שולט, תמיד. אין שאלה בכלל!

ויימס

New member
מה? אפילו מאנצ'י זה תרגום?!

בחיים לא הייתי מנחשת... אין כמו ויימס... הקטע שאנגואה מגלה על מה הוא מוציא את המשכורת שלו...
הוא כל כך... סוגוי!!! אבל למה פראצ'ט חייב תמיד להגזים? בהתחלה כשדיברו על גזר חשבתי... הא, מגניב, נותנים לו תשומת לב... לקראת הסוף זה כבר היה- כן, כן, הבנו שהוא מתפוצץ מכריזמה! הוא נכנס לחדר והכל הופך לתפאורה שלו! כן, כן, get on with it! עכשיו אני צריכה לעשות ביקורת גם על מסקרייד ואלילים. אם סדרת השומרים הולכת להיות מעכשיו כזה... מיחזור של אותו הדבר כמו מה שנהיה מסתמרוח והמכשפות באיזשהו שלב, אז אולי גם השומרים יתחילו להידרדר...
טוב, לפחות זה לא יקרה בעתיד הקרוב (כלומר, feet of clay, האלפנט החמישי...
)

מטופש משהו....

הנה כמה אנקדוטות.... (אני כידוע קוראת עכשיו את האנשים המחומשים, והגעתי לעמוד 163, ואני גאה בעצמי עד מאד) * בעמוד 153 בספר, מימין למטה, 4 שורות לפני הסוף, יש טעות דפוס וכתוב Vines במקום Vimes * אחת הבדיחות השזורות בספר (שמוות מתבדח) היא Bjorn Again. אולי במכוון ואולי בלי קשר, זהו שמה של להקת מחווה מפורסמת ללהקת 'אבבא' (שהוקמה ב 1988). היה לי קשה לומר אם הבדיחה מאזכרת את אותה להקה, או שהלהקה קמה בלי קשר בכלל אחרי הספר.... * הקטע עם המלך הוא לא קטע שגורף את כל העיר. הלורדים העשירים משוחחים להם שיחות של... לורדים עשירים וכמו ישראלים טובים מספרים כמה שפעם היה טוב ועכשיו לא... אבל הם לא ממש הולכים לעשות משהו בנידון. היזמה מגיעה מצידו של אדוארד... המשך יבוא

ויימס

New member
אהה! אז גם באנגלית יש טעויות!

אה, שכחתי מהלורדים העשירים. ממש אהבתי שויימס מדבר איתם וכזה... "כן, הגמדים המעצבנים האלה, נכון שזה מרגיז איך הם מצליחים להיות חסרי הגיון ועם זאת ערמומיים ומתוחכמים בו זמנית?"
הוא חמוד כל כך! ויימס!

ויימס

New member
עוד הרבה יחס!!! ../images/Emo9.gif

מו הא הא הא!!!!! שליטה עולמית!!!!! אהם.

Maladict

New member
*מביא לויימס את התרופות שלה*

וספרי המשמר רק משתפרים. כל פעם נכנסים דמויות חדשות.

Maladict

New member
לא שופכים לחינם! אפילו שזה הקפה

תוצרת ויימס ושממש לא מרגישים כבר את קליפת הביצים.

למעלה