mulon1984

New member
../images/Emo15.gif

רק לידע כללי: האם אתם לא מעלים לפה ציורים בגלל התקנון הנוראי של תפוז (כמוני), או בגלל שאין לכם מה להעלות?

ailag

New member
גם אתה מחרים?

אני לא מבינה אתכם. הם שינו את התקנון והוא די סטנדרטי. מה כבר תפוז יכולים לעשות עם הציורים שלך?

mulon1984

New member
שלא יעשו כלום

ושיעזבו אותי בשקט. אני לא מעלה כלום עד שעופר לא נותן אישור

MajorWinters

New member
השאלה היא...

נורא קל למרוד נגד, אבל כמה באמת בודקים האם התקנון שונה?

mulon1984

New member
אני סומך רק על עופר

וזה כי אני פשוט לא אבין כלום גם אם אני אקרא ת'תקנון.

ailag

New member
אני סומכת גם על

ידיד עו"ד שאמר שאם תפוז יעשו משהו כמו לקחת משהו משמעותי שכתבת ולפרסם סתם ככה כאילו כלום, זה יוצא דופן לתקנון ולא קביל משפטית. לא בטוחה בקשר לפרטים (כי אני לא עו"ד). ומה כבר נראה לך שתפוז יעשו עם החומר מהפורומים? הם יפרסמו בעיתון ביקורת של עופר? יעשו פוסטרים של הקומיקס שלך עם לוגו תפוז? יצבעו בכתום ציור של אלית וישימו אותו בתור הלוגו של הקומונות? באיזה הקשר או אינטרס הם יוציאו את "אוסף כתבי מולי" בלי רשותך? (ועוד יצליחו להתחמק מחצי העיתונות שיבואו כתגובה) הדבר הכי גרוע שיקרה הוא שחלק מציור שלך יופיע כקידום לפורום בגודל thumbnail (כמו החיפושית של ולדיק בדף הראשי שלנו). אוי גוועלד, איך תשרוד את זה? (כאמור, ממה שהבנתי, ארבעת השימושים שהצעתי כאן לא חוקיים בעצם - גם עם התקנון) אתה הרי מדבר על אתר שאפילו נותן לך עכשיו לבחור שלא יפרסמו את הודעה ראשית שלך בדף הראשי של עצמו. פעם אחת הם הוציאו ספר בדפוס, הוא הכיל סיפורים מבלוגים שנכתבו במיוחד בשבילו ופורסם באישור הכותבים. (אני על העטיפה
) אז ממה בדיוק הפאניקה שלך?

הפאניקה שלי...

אין לי פאניקה אלא כעס על תפוז. אני לא מבין למה אני צריך להכנס פעם בחודשיים/שלושה לקרוא את התקנון שוב ושוב כדי לגלות שהם לא עושים בו מחטפים. אני לא מבין למה אני צריך לעבור שוב ושוב על טקסט משפטי ארוך ומיגע בשביל להיות בטוח שמחר הם לא ישנו את דעתם שוב (כפי שכבר קרה 6 פעמים בשנתיים האחרונות). אני לא רוצה לגלות בדיעבד שהמדיניות השתנתה אך גם אין לי שום כוונה לקרוא שוב ושוב את התקנון כדי להיות בטוח שהוא לא שונה (או אם הוא שונה אז כיצד) ומכיוון שכך, אני לא מוכן לקחת את הסיכון שבלפרסם דברים. מצטער, אבל אני מעדיף לא להתחיל לשחק באש ולעולם לא לדעת כוויה מה היא. כזה אני. אבל היי, קחי את הצד החיובי של העניין, אין לי שום דבר נגד הפורום כפלטפורמת תקשורת. אני כן ממשיך לכתוב, להביע את דעתי ולהעלות תגובות כשהדברים נראים לי ומעניינים אותי. כלומר- ה SO CALLED 'חרם' הבלתי מוכרז שלי על העלאת תכנים הוא רק על ביקורות ודברי הגות, ולא על הפעילות השוטפת. ולגבי מולי, או כל אחד אחר שמחליט לאמץ את גישתי - זו החלטה שלהם, ולי אין יד ורגל בהחלטתם הזו. שכל אחד יעשה מה שהוא מאמין בו ומה שטוב לו איתו. עופר.

sherban

New member
דוגמא למה יכול לקרות

זה אמנם מאתר אחר אבל זה מסביר את העיקרון: חבר שם אנימציה שלו שהוא ועוד חברים שלו הכינו באתר האנימציה החדש aniboom אמנם זכויות היוצרים נשארים שלו אך תקנון האתר מאפשר ל-aniboom להשתמש בחומרים כדי לפרסם את עצמו. כך מצא עצמו אותו חבר רואה את הסרט שלו בערוץ 2 באיזה יום שישי. ליתר דיוק, חלק מהסרט - שמישהו אחר ערך לפי ראות עיניו. ללא קרדיט וגם בלי להתייעץ\להתריע\לספר לו. מבחינת הצופה בבית aniboom עשו את הסרט ועוד אחרים שהוצגו. קיצר, לא כיף. אז אמנם זה לא סיבה לפאניקה אבל זו בהחלט סיבה לא להעלות לכאן תכנים מקוריים או לכל אתר שלוקח לעצמו את הזכות להשתמש בחומרים של המשתמשים.

amitais

New member
הוכחה שהסכנה באמת מוחשית

לשימוש בלתי הוגן עד מכוער בחומרים של יוצרים.

מישהו יכול לפרט מה קרה?

אני קצת באפלה פה (אה הנה המתג...) לא....זה הנורה נשרפה

ailag

New member
אגב, דרך לפתרון

או לפחות לנסות לפתור ולא להשאר תקועים במקום - עכשיו שיש יותר מיקוד של הבעיה, דיברתי עם הבנאדם בהנהלת הפורומים שאחראי בין השאר על הפורום שלנו. הוא ביקש שאם יש שאלות ספציפיות (כמו שעלו פה) לשלוח לו, והוא יבדוק. הוא ב [email protected] . תכתבו שזה קשור לפורום קומיקס כדי שזה יגיע אליו. חוצמזה, אם אתם שואלים אותו משהו אשמח אם תשתפו אותי, כדי שאדע מה קורה עם זה ואם יש משהו שאני יכולה לעשות עוד. (הוא מן הסתם לא יכול לשתף.. וגם אתם לא חייבים) ולפעמים הבאות - וגם לנוכחית - אם משהו בתפוז (שרלוונטי לפורום) מפריע לכם ואתם רוצים שיפסיק להפריע (אם לא אכפת לכם שיפריע אז תהנו..) אתם יכולים לפנות אליי. אחד התפקידים העיקרים שלי הוא להיות אשת קשר עם ההנהלה בנושאים של הפורום. ומבחינתי זה חשוב כמו או אפילו יותר ממחיקות וכאלה, כי תכלס, אם יש הודעה פוגעת רוב האנשים פה יכולים להתמודד איתה. אבל אם לא נוח לאנשים עם תפוז - זו כבר בעיה. אז תגידו לי מה אתם רוצים להעביר ולשאול (מעבר ל "אתם לא בסדר!" שאין ממש מה לעשות עם זה) ואני אראה מה אפשר לעשות. כמו פה. אפשר לדבר עם האחראי עלינו, עם מנהלת הקהילות, עם פורומים אחרים במצב דומה.. אבל אם אתם יושבים ולא עושים כלום, האשמה שהפניתם להנהלת תפוז עוברת אליכם. אז זאת לא נזיפה או מרמור אומשהוכזה, רק מעכשיו והלאה תשתמשו בדרך הזאת במקום להתייאש כל כך מהר.

sherban

New member
צר לי אבל זה נאיבי משהו לחשוב

שפניה לגורמים ה"רשמיים" תעזור במשהו (בטח שזה דרך פניות לא פומביות כמו שהוצע לך ואת הצעת פה) אנשים כבר פנו פעמים רבות בעבר והתוצאות לא מרשימות. לינק לדיונים קודמים בנושא: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=168&msgid=88415488 ההודעות של הנהלת תפוז מאלפות. ההיתממות שלהם מזכירה בנאדם שמשקר לך בפנים ולא אכפת לו שאתה יודע את זה. אפילו שכרגע "אין בכוונתם להעביר בעתיד תכני גולשים ללא אישור מפורש". זה לא אומר כלום. מחרתיים הם ישנו (שוב) את התקנון ואת הכוונות שלהם. ומובטח שהם לא יפרסמו שבוצעו שינויים בכלל. אז את הבעיה של עופר במילא את לא יכולה לפתור (הוא עדיין יצטרך לבדוק את התקנון כל כמה זמן) ושינויים, גם אם יתבצעו, הם זמניים בלבד. השיטה הזאת של לפנות למנהלי פורומים שפונים למנהלים שלהם שאלה פונים להנהלת תפוז זה סתם כדי שיהיה להם קצת שקט תעשייתי. תפוז יודעים טוב מאוד על התלונות של המשתמשים וזה מעניין להם את הביצה השמאלית.

ailag

New member
צר לי, אבל אתה פשוט טועה

בקטע של להאמין שאני וההנהלה לא נעשה כלום אם תפרט מה מפריע לך. קודם כל, בקשר לשרשור שהעלית מפורום משוב בסופו של דבר (אאל"ט) נעשה תיקון בתקנון. שנית (וחשוב יותר), למה חשבת בדיוק שדיברתי מראש עם נציג ההנהלה ושאני מנסה לעקוב אחרי מה שקורה עם המיילים? בגלל שיש פה תוכנית להרים ידיים אם לא מתקבל פתרון מספק? תודה על הקרדיט.. אמרתי בהודעה הקודמת, ואתה לא התייחסת לזה כלל, שאני (כמנהלת, לא רק כגליה) רואה את עצמי בתור אשת הקשר של כולנו (לענייני הפורום) עם הנהלת הפורומים. אז מה הקשר לפורום המשוב שהעלית פה? אנחנו מדברים על תקשורת אחרת מול ההנהלה. פורום משוב לא תמיד עובד. בין השאר בגלל עודף טרוליות ומרירות ע"י היושבים בו, או בגלל שאנשים לא תופסים שנוח יותר לעזור להם בפרטי, במייל. אבל לי אישית אין קשר לפורום משוב, וכן יש קשר לערוץ התקשורת שהצעתי פה עם ההנהלה. עכשיו השאלה היא אם אתה סומך עליי שאעשה מה שביכולתי כדי ששאלות לגיטימיות יקבלו את התשובות שמגיעות להן או לא. אם כן, כתוב להם ועדכן אותי מה קורה עם זה. גם לטובה וגם לרעה.

ailag

New member
נ.ב. בקשר לפסקה האחרונה

את מי מהנהלת תפוז אתה מכיר כדי לקבוע אתהקביעה? כי אם זה הרושם שקיבלת מפורום משוב.. טוב, טיפה מדעתי על מה שהולך שם כבר קראת בהודעה הקודמת שלי. לתפוז יש אינטרס שהפורום שלנו יעבוד, גם אם הם אטומים כמו שתיארת עדיין יש להם את האינטרס העסקי / כלכלי. אני מכירה אישית את הצד של הנהלת הפורומים וחלק מהנהלת שאר הקהילות ויודעת להגיד לך שהם לא אטומים כמו שתיארת אם הם מעסיקים מספר אנשים במשרה מלאה רק כדי לוודא שהפורומים מתנהלים כמו שצריך. אבל גם אם הם היו. דברים שרואים מכאן לא רואים משם.

mulon1984

New member
ודברים שרואים משם לא רואים מכאן.

יש עוד הרבה שירים ישראלים שאני יכול לצטט, אגב. תראי, מכל ההתחככויות שלי עם האנשים שמאחורי תפוז (את לא נחשבת למאחורי תפוז. בעיני) קיבלתי את הרושם של אנשים אטומים ואינטרסנטים. יכול מאוד להיות שאני טועה, אבל זה הרושם שקיבלתי. לפי מה שאנשים כותבים פה, ולפי החיזוקים בצורת הדוגמאות שהם מביאים, אני לא רואה שום סיבה למה לסמוך על תפוז שלא ישנו את התקנון כשיהיה להם נוח. ולכן, זה לא משנה מה הם יכניסו היום לתקנון, אלא מה הם ימחקו\ישנו\יוסיפו בו מחר.

sherban

New member
אני די בטוח שתעשי הרבה

אני רק יודע שלא משנה כמה תתאמצי, לא ניתן לקבל ביטחון שהשינויים יהיו לצמיתות. ואני גם לא מהמתכתבים. יש לי מספיק התכתבויות עם מס הכנסה, ביטוח לאומי, הבוסים שלי, רואה חשבון מפוזר משהו ומפיקות סופר-לחוצות בשוטף. הנהלת תפוז יכולים לחכות. ובעניין של לא להכיר את ההנהלה באופן אישי - אין לי צורך. פורום משוב אולי מלא בטרולים ביומיום אבל התלונות שם היו נהירות לכל אידיוט. הודעות ההנהלה כמו "לא ירדנו לסוף דעתכם" אומרות הכל. הן במקרה הטוב עדות לטמטום או במקרה הסביר יותר עדות לחוסר כנות עם קהל המשתמשים שלהם. בכל מקרה - אין אם מי לדבר. אני מעדיף להצביע ברגליים ופשוט לא לפרסם. והאינטרס הכלכלי של תפוז יעשה את שלו (או שלא). עד אז - אפשר לפרסם במקומות אחרים. יש מספיק דגים באינטרנט. כאלה שלא צריך להלחם בהם במיילים ומשובים וכו'

למעלה