גבIלית

New member
../images/Emo15.gif

אוטו חדש! זוהי סיבה למסיבה, אבל אני יודעת שהוא לא יהיה בצבע אותו אני מעדיפה (אדום) אלא בטח באיזשהו צבע סולידי שכזה. וחוץ מזה יש את עניין היונים המחרבנות, וכאלה יש הרבה ברוך השם. עכשיו ככה, חשבתי לעשות לדיהטסו כיסוי, ככה שהוא יהיה בחנייה אדום ושכשמי שצריך לנסוע איתו יסע- הוא יהיה אפור או לבן או צבע משמים שכזה. ואם כבר אדום אז לחפש את הסקודה סיריון לפרת משה רבנו. 1. אם אני קונה כיסוי לבן לאוטו אני צריכה לצבוע אותו באדום, אבל כיסוי האוטו הוא די גדול, ולכן אני לא בטוחה שאצליח לצבוע אותו במכונת הכביסה. 2. אפשרות שניה היא לגזור את הכיסוי למרכיביו ולצבוע כל חלק בנפרד. 3. אבל אם כבר פורמים ותופרים, השאלה היא למה לא לתפור את הכל מבד אדום מלכתחילה. זה גם יבטיח שלא יצא מהבד צבע אדום על האוטו. 4. כדי לתפור מבד אדום, צריך גזרה. אני לא מי יודע מה טובה בלהפוך בד למשהו תלת מימדי. 5. הדרך הסבירה ביותר להוציא גזרה לאוטו, שתקח בחשבון את הטליה ואת הקימורים של המראה וכל זה, היא לקחת כיסוי ישן ולגזור אותו למרכיביו. 6. זה מחזיר אותי לסעיף 3 ולהתפצלויות שנובעות ממנו. ונניח שהחלטתי על אחת מהדרכים, אני מגיעה לבעיה נוספת: אני רוצה לסמן קו אמצע בשחור, ושבצד האחורי של הדיהטסו יהיו שני קווים מעוגלים שיצאו מקו האמצע ויגיעו בערך לאיזור הגלגל (אלה הכנפיים של החיפושית).אם אצייר את הקו מעוגל על הבד, אז הוא יראה קצת מעוות כשהוא ישב על הקימור של האוטו. יש לכם מושג איך לסמן קו שיראה מעוגל אחרי שמלבישים את האוטו בכיסוי החיפושית? איך בכלל מציירים עיגול בכזה קוטר? תודה!

סטפניה1

New member
היי גבולית

אין לי מה להגיד לך חוץ מזה שלפי סיפורייך את נשמעת בנאדם ממש מדליק, ואני גם מקנאה בך על הרעיון המהממם. אני גם רוצה אוטו ומתכננת לרכוש ועכשיו אני אצטרך להתאפק ממש כדי לא לעשות כיסוי חיפושית...
אבל אם אני חושבת קצת כדי לעזור לך אני במקומך הייתי בטח צובעת את הכיסוי בעצמי, נראה לי שהוא יצליח להכנס למכונת כביסה. אם לא אז הייתי לוקחת מברשת וצובעת בעצמי כמה שכבות עד שיצא כיסוי אחיד. אחר כך הייתי פורסת אותו על הרכב ומציירת על הרכב (על הכיסוי כמובן לא על הרכב) כדי שלא יכתים את הרכב כדאי לשים ניילון. את העיגול את יכולה לצייר עם חוט שמחובר בקצהו האחד ובקצהו השני כלי כתיבה , נוצרת לך מעין מחוגה מאולתרת. הרעיון בלפרוס את הבד על הרכב הוא שכך את רואה את התלת מימדיות של הרכב ואת יכולה לתכנן יותר טוב את מעשייך. חוץ מזה יש לי עוד רעיון, אולי מגוחך. אולי את יכולה לתפור כיסוי ממש פשוט בעצמך. גזרי בד אלסטי אדום בצורת עיגול (או אולי אליפסה, לא ממש בטוחה). התייחסי אליו כאל החיפושית שלך, ציירי עליו הכל. אחר כך חברי גומי לשולי העיגול. יצא לך כיסוי תלת מימדי (עקב האלסטיות של הבד) שנורא קל לבצע. מלבד זאת נראה לי שהכיסוי עקב צורת הרכב יהיה צמוד בחלק מהמקומות ברכב ובחלקים אחרים פחות צמוד לרכב מה שיכול ליצור אשליה אופטית של עיגול. את כל הנקודות והקוים הייתי עושה אולי בלבד (לא יודעת אם לבד עמיד בחוץ) או חומר קשיח שיעזור לכיסוי לא לאבד את הצורה הרצויה. בהצלחה נ.ב אני לא אגנוב את הרעיון, אפילו שזה מפתה...

גבIלית

New member
איזה פתרונות יפים!

לא חשבתי על בד אלסטי בגלל איזשהו קיבעון דבילי, את צודקת! גם הרעיון של החוגה המאולתרת והעבודה על האוטו הלבוש הוא גאוני ממש. לפני הרבה שנים רציתי לקנו חיפושית, לצבוע אותה באדום ולהפוך אותה לפרת משה רבנו, נראה שהככיסוי הוא איזשהו נסיון לפיצוי על האומץ שלא היה לי אז... בכל מקרה את מוזמנת לתפור לאוטו שיבוא בעזרת השם כיסוי חיפושית, בשמחה, אם כי למקרא התגובה ההגיונית של maybesure, ניתן להגדיר את כיסוי החיפושית כנחמד אך בלתי יעיל.

maybesure

New member
../images/Emo15.gif

לא הייתי ממליצה לצבוע לבד בגלל עודפי הצבע, ולא הייתי ממליצה על אדום אם המכונית חונה בשמש - ידהה מהר מידי. הסיבה שעושים את כל הבדים האלו בלבן או חומר כסוף הוא החזרת קרני השמש. הצבע האדום יחזיר פחות ויספוג יותר חום.

maybesure

New member
אה.. וגם

חשוב שהבד יהיה עמיד בשמש, יש בדים שמתפוררים בקלות משהיה ממושכת בשמש.

שש שבע

New member
בוקר טוב

אפילו אני קניתי כיסוי מוכן, ובאוט הבא כבר לא קניתי, למה? כי לא השתמשתי.. אולי בכל זאת תקני אוטו אדום? מה יש? אני קניתי מערכת סלונית באדום, מעור כזו. שלא צריך לכסות, אז בהתחלה כמעט כולם פתחו עיניים גדולות, אבל עכשיו ...כולם נהנים מהצבע. האוטו שלי כחול, אבל זה בגלל שקניתי אותו יד שניה, אם הייתי קונה אותו על ניר, הייתי קונה במין צבע כזה מיוחד שרצית, לא לא אדום, משהו סגול מעושן כזה...שיהיה לאנשים מענין על הכביש, במקום לצעוק על נהגים אחרים...

למעלה