שאלה

tropic

New member
../images/Emo15.gifשאלה

האם יכול להיות שמי שיש לו אפילפסיה יש יותר רצון לשינה? אודה לכם על התשובה יום נעים לכולכם

לרוב הכדורים לטיפול באפילפסיה

יש את התכונה לגרום לנמנום ורצון לישון ראי תמיד את הדף המצ"ב לתרופה לא להתעלם אף פעם אני מטופלת בכדורי טופמקס אני מקפידה לפחות על 7 שעות שינה בלילה גם הרופאים מסבירים לי שזה חשוב לי מבחינה בריאותית בגלל סוג האפילפסיה שלי יש כי עלולים להיות לי התקפים עקב חוסר שינה אבל בהחלט כן!

tropic

New member
תודה רבה על התשובה

היום אני לוקחת את הטגרטול 400cr 3 ביום. עד לפני קצת יותר מחצי שנה לקחתי בנוסף גם את הבנוריד שזו תרופה שהייתי מקבלת באופן מיוחד מחו"ל. בגלל שאני מנסה להכנס להריון אז הורדתי (בהמלצת רופה כמובן) את הבנוריד.

tropic

New member
תודה תודה../images/Emo51.gif../images/Emo51.gif

זה הולך די קשה

בשום פנים ואופן לא להתייאש ../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif|!

תהי חזקה הכל יהיה בסדר לאט לאט ובסבלנות נכון שאני אמנם צעירה אבל אני מאמינה כי עברתי כמה דברים קשים וגם מנקודת השקפת החיים שלי שככל שמאמינים כך מצליחים לא להתייאש לעולם, בכל נפילה קמים חזקים יותר!!!

tropic

New member
את כל כך צודקת../images/Emo45.gif../images/Emo127.gif../images/Emo8.gif

העניין הוא שתמיד כל אחד חושב שכשיש לו איזו בעיה , זו הבעיה הכי גדולה... אבל אני לא מתייאשת בטח ובטח לא בכזה עניין... את נשואה? אולי אמא?

לא אני רווקה לחלוטין, מקווה

בקרוב להתחתן וחולמת על להיות אמא וגם עם חששות איך זה ילך לי כמו לכולם אבל מאמינה בצד החיובי של החיים ובעיקר שמה פס על כל מי שלא מסוגל להתמודד על השונה ועל המוזר

oRockGirLr

New member
מצמוצים לא.. בלאקאאוט.. ../images/Emo105.gif

אני לא כל כך סגורה על זה. לא נראה לי :) טוב רק חשבתי ככה... כי גם אצלי אני צריכה למנוע חסך שינה בשביל למנוע התקפים.

מספרים לי שאני ממצמצת קצת

וקצת מתגלגלות לי העיניים במשפחה , כמובן שאני לא מודעת לזה אבל אני לא מודעת לזה, אבל אני נכנסת לבלקאאוט וקצת מאבדת מהזכרון, זאת אומרת אני יודעת שהייתי באמצע משהו אבל לא זוכרת בדיוק באמצע מה וזה משגע אותי, גם לך זה קורה? נכון שזה נורא מרגיז?

oRockGirLr

New member
יש לי רעידות כאלה ../images/Emo105.gif

של הגפיים, שאיתם אני פתאום מאבדת את הריכוז ושוכחת מה עשיתי באותו רגע :S

בובה, כל אחד מגיב אחרת

אבל בגדול הכי חשוב שתמיד תאמיני בעצמך שאת נפלאה!!! כן זה בערך כמו שלי, לי קצת מתגלגלות העיניים - - וזה קצת לא נעים אבל אין משהו שלא מתרגלים אליו בסוף כמו אקמול את יודעת

חייםלוי

Member
מנהל
כמו שאמרה לילה שלי היחידה רוב

התרופות האנטי אפילפטיות גורמות לנמנום ולרצון לישון. זה בעיקר בתקופה הראשונה של נטילת התרופה (על תרופה כמעט). אחרי זה הגוף מתרגל. רצוי כמובן לשמור על שעות שינה מספיקות ושוב צדקה לילה שלי היחידה שרצוי לישון לפחות שבע שעות בלילה.

שאלה לי אליך חיים

האם ייתכן שהגוף לא מסתגל באמת? ז"א לפני כשלושה חודשים העלו לי את המינון ב- 200 מ"ג בהדרגה אמנם ואני לא מצליחה להתאושש מהעייפות מה עושים???

חייםלוי

Member
מנהל
את צריכה, לדעתי לדבר עם

הנוירולוג שלך. אם כי כבר נתקלתי כבר בפורום באנשים שלקח להם יותר זמן להסתגל. את גם אומרת שהעלו לך את המינון אז שוב הגוף צריך להסתגל למינון גבוה יותר. ליתר ביטחון, כמו שאמרתי, תשאלי את הנוירולוג.

S E M 151

New member
בוקר טוב לילה

גפ הבת שלי מטופלת בטגרטול ולקח לה יותר מחצי שנה להתגבר על העייפות של התרופה. היא ישנה יותר משתיים עשרה שעות בלילה בנוסף לשנת צהריים של שעתיים לפחות ולעתים שנמשכה גם לכל הלילה. אז לא להילחץ. התרופה כנראה חזקה מאוד ובגלל זה לוקח לגוף הרבה זמן לחזור לאיזון של שינה.

אני אמנם לא מטופלת בטגרטול

ואמנם רק 3 חודשים מטופלת בטופקמס - בזמנו בדקתי אם אני אנמית - כי אני בעייתית עם בשר באופן כללי - אז לא - ואכן כאשר קיבלתי את הכדור הנירולוגית הקודמת שלי הסבירה לי שלא כל התופעות לוואי של הכדור נעלמות כגון הנימול: של הטומפקס - תחושה נוראית . תחושה של נימול ברגליים כשאתה ישן או הולך כמעט בלתי נסבל לא ידעתי מה לסבול - אמרה לי שיש סיכויים קטנים שזה אולי גם לא יעבור ואמנם שהגדלתי את המינון אכן הנימול חזר מידי פעם אבל חלף לחלוטין ועייפות עדיין לא נעלמה - דבר שקצת מקשה עליי כי אני גם עובדת גם לומדת ובכל זאת גם מפריע לי לנהל אורך חיים תקין כשאתה כל הזמן עייף לא כך? אין לי זמן לישון צהריים כאשר אני עובדת מ 8 - 17:30 ורצה ללימודים פעמיים בשבוע - מקווים שנסתגל כמה שיותר מהר

למעלה