מאסטר שף עונה שנייה - ביקורת על הספר

Mominit

New member
../images/Emo15.gifמאסטר שף עונה שנייה - ביקורת על הספר../images/Emo41.gif

*סורי על ההודעה החדשה לא ראיתי שרשור בנושא* אז ככה נרכש היום במחיר 128 שקלים בסטימצקי. מבחינת מגוון המתכונים - לדעתי די הלכו על בטוח ולקחו מתכונים שרוב הקוראים ירצו להכין בבית( כל שונאי אבי יש כמעט את כל מתכוני הקציצות שלו בתכנית ) לדתי גם פחות גורמה שזה כבר טוב כאחת שלא מתחברת לסגנון כזה של אוכל. ויזואליות ותוכן - הספר מעוצב כמו הקודם רק שעל השער יש כיתבו מאסטר שף במקום תמונת 3 הפיינליסטים בספר של עונה קודמת מאחור יש את כל תמונות המתמודדים. תוכן - הספר לדעתי מחולק לנושאים שזה נהדר רק בלי חלק מתכוני האודישנים שמופיעים גם בספר הקודם. אכזבה - המתכון לביצת הפתעה ( שכולם ניסו לנפח את הכדור ורק עמנואל הצליח לעשות כדור יפהפה ומדוייק...
) לא מופיע בספר התלהבות - מתכון הקונקורד של רביבה אפל בנוסף לכל מיני מתכונים של השופטים. כמו כן יש סינכרון עד לתכנית של אתמול שזה כבר מפתיע ( הקופסאות הפתעה ) בקיצור שווה ומומלץ.

n o g a m o o n

New member
האמת? לא מבינה למה הזדרזו להוציא ספר

לא יכלו לחכות עד הגמר? רק עוד שבוע. נראה לי שרצו לעשות קופה לקראת ראש השנה. אני לא אקנה את הספר כי יש את כל המתכונים באינטרנט, אם לא באתר מאקו, יש באתרים אחרים.

Mominit

New member
מה יהיה אני מסכימה איתך כנראה...../images/Emo12.gif

נראה לי שהספר יותר לאלו שאוספים ספרי בישול באטרף ( כן יש גם כאלה...
) ברור שאפשר להוציא מהאינטרנט...

n o g a m o o n

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif וזה כל כך נורא להסכים איתי?

פעם אספתי ספרי בישול. כשעברתי דירה נפטרתי מ-30 מהם והיום יש לי "רק" 25 ☺

Mominit

New member
איך את עושה את הסמיילי הזה בהודעה?!?../images/Emo12.gif

לא נורא בואו נזכור שזאת בסה"כ תכנית בישול שבה עמנואל כנראה ינצח וזהו.אם לא אני מבטיחה להיות הראשונה לצעוק פה שזה משחק מכור!

n o g a m o o n

New member
נכון, זו רק תוכנית בישול ☺

את הסמיילי הזה עושים רק במקלדת רגילה, לא בלפטופ ע"י לחיצה על מקש אלט ומקש הסיפרה 1 במקשי הספרות בצד ימין של המקלדת ביחד. זה לא ילך עם המספרים למעלה ☺ יש עוד צירופים לפי הספרות אלט+2 = ☻ אלט+3 = ♥ אלט+4 = ♦ וכן הלאה וכן הלאה ☼

n o g a m o o n

New member
אז...

הנה לך קובץ וורד עם סמיילים נחמדים שתוכלי להעתיק ולהדביק איפה שבא לך ☺

peporain

New member
גם אני בעיקר עם לפטופ

והתבאסתי שפה אין סמיילים שאני אוהבת על המחשב שלי השתלט ילד בן שש ואין סיכוי להזיז אותו משם..... אז קבלי מתוך הקובץ ♥

juspan

New member
הכי הגיוני שאין מתכון לביצת הפברז'ה

כלומר כחלק מההיגיון העקום ממילא שמוציאים ספר עוד לפני מנות הגמר והידיעה מי המנצח וכו' וכו' (כלומר ספר שאין לו ממש רצון לתעד ולסכם את התכנית על כל חלקיה ומהותה המיוחדת, את זו שנרתעת אפילו מהמילה הגסה "גורמה"
, אלא פשוט כמו שכתבו למטה למהר לקראת החגים להוציא חאפ לאפ ספר בישול פופולארי לעמישראל שצריך עוד כמה מתכונים לקציצות ברוטב, תוספת שלי). סה"כ את הביצים הללו יכול להכין גג אמן זכוכית שיש לו כל מיני מכשירים משונים בבית מלאכתו הקטן, שלא לדבר על החומצה המיוחדת שצריך להשיג וכל מה שלי אישית לא מזכיר בכלל אוכל אלא ניסוי מעבדה מפחיד. התוצאה אכן מרהיבה ביופיה, אבל גם פה תרבותית מה לה ולראש השנה ולעמישראל חובב ספרי הבישול? כולה מרפרפרת לעולם נוצרי שרחוק מרובנו (קישוטי קריסמס או ביצי פסחא). כמובן שאני חושבת שזה חבל שהשמיטו את זה סתם בשביל הקוריוז, לפחות היו יוצאים איזה 2 דפים נורא יפים ויזואלית.

Mominit

New member
לא נרתעת.פשוט לא אוהבת../images/Emo13.gif

בעקרון כל מתכון שהיה בתכנית ניתן גם להוצאי מהאינטרנט בגלל זה הספר הזה לדעתי יותר לאספנים של ספרי בישול ( כמוני...
)

Mominit

New member
כמובן להוציא*

ההורמונים האלה בסוף יהרגו אותי.גם תוספת שלי.

juspan

New member
מה את לא אוהבת בזה בדיוק?

זו שאלה אמיתית ולא קנטרנית. זה קצת מזכיר לי איך שתמיד המון נשים (אפילו "חזקות" וקרייריסטיות בטירוף) נהגו מיד להגיד, בעיקר בראיונות "אני לא פמינסטית...", כאילו שחלילה איזה משהו משופם ולא נשי ידבק בהן אם יודו שהן לגמרי בעד הרעיון הפמיניסטי תכלס מעבר לכל הניואנסים הקטנים וההעדפות האישיות. זה נשמע שכאילו להגיד גורמה זה פשוט להגיד פלצן באותה נשימה, כבר הזכירו את המילה למטה בהקשר דומה. גורמה זה הרבה יותר ממנות מתפלצנות ומחירים מרקיעי שחקים, ואני בטוחה שגם בסוג האוכל שאת אוהבת, שאין לי מושג מהו, היית יכולה להנות באותו הז'אנר ממנת גורמה של שף אמיתי שרק שידרגה את זה, אולי עידנה את זה, בחרה חומרי גלם משובחים (וכן, יקרים יותר) וצולחתה נורא יפה
אני גם יכולה להגיד שאני לא קליינטית גדולה של מה שנקרא גורמה על הנייר, כי אני לא אוכלת חצי מהדברים שנחשבים מעדנים (לא מטעמי כשרות דווקא, אלא ממין קיבעון של החיך הלא נורא פתוח שלי, אולי תוצר של ילדות עשוקה
וכ"כ הרבה דברים מגעילים אותי רק מהמחשבה להכניס אותם לפה, משל היו תולעי ענק חיות היישר ממשימות הגועל והאומץ של הישרדות). אבל מצד שני אני בהחלט אוהבת להתעסק בזה, לבשל לאחרים שיותר פתוחים ממני (אבל גם להם לא אבשל יצורים שמגעיל אותי להביט בהם, אבל כן דברים שסתם לא טעימים לי אישית וכ"כ כייף להכין אותם ולהיכנס לכל הפצ'קריי הזה), ללכת מדי פעם למסעדות טובות, ונכון ששם עדיין אבחר את המנות הכי סולידיות בדמות סטייק בקר טוב וכל מה שמכיל ירקות למשל ודברים יותר סטנדרטיים. לאחת כמוני באמת זה מיותר להיות מוזמנת למשל ע"ח הברון אפילו
לאיזו מסעדת מישלן כלשהי, למרות שלא אסרב. מאמינה שגם שם אמצא את מבוקשי בתפריט המצומצם, מה שבטוח אהנה מהיין:) ומצד שלישי, אוכל ביתי בסגנון עדות ישראל (מכל העדות, כולל המזרח אירופאי) פחות מדבר אלי. לא אוהבת תבשילים של שעות (בהכללה גסה, בכל סגנון יש משהו שכן טעים לי), לא אוהבת קציצות ברוטב ודברים ששוחים ביותר מדי נוזלים. אבל מתה על אוכל רחוב ישראלי עממי, אוכל של מקצוענים בתחומם שלא עושים בבית (במיוחד שווארמה הכי ספציפית שיש, לא אעשה לה פרסומת
).

Mominit

New member
בדיוק את מה שאת לא אוהבת כנראה...../images/Emo13.gif

האוכל העממי יותר טעים לי

Haad Yao

New member
יכול להיות שיורם ניצן

לא הסכים שיפרסמו את המתכון שלו (שהוא כאמור ממילא לא ישים בבית).

peporain

New member
תבור אספנית כפייתית של ספרי בישול

כנראה שגם ספר זה יימצא בקרוב אצלי על המדף אך לא כל כך ברור למה הוציאו אותו לפני מנות הגמר..... כנראה באמת מיהרו לעשות "קופה" על המתנות לחג..... את הספר של העונה הראשונה לא כל כך אהבתי, הוא ממש לא נוח לשימוש כשמחולק לפי תוכניות ולא לפי קטגוריות

למעלה