אני אנסה לסכם בקצרה:
יש המון ביקוש לקטנטנים, אז אנשים שהכסף בראש מעייניהם מרביעים כלבות ללא ביקורת, עם כלבים שנראים כמוהן. אז מתקבלים גורים שנראים כמו הגזע, אבל כמו שאם תקחי בני אדם שכל הבני דודים שלהם התחתנו ביניהם ותקבלי אחוז הרבה יותר גבוה של פגמים (=מומי לב, מחלות שונות ומשונות, היו פה בפורום למי שזוכר רביעיית גורי פודל שנולדו בלי רגליים... כאלה פגמים), אותו דבר עם כלבים - אם מרביעים בלי ביקורת, מקבלים כלבים שאולי נראים כמו הגזע, אבל לאו דווקא מתנהגים כמוהו (כי אף אחד לא בדק אם האישיות של ההורים טיפוסית לגזע שהם אמורים לייצג), וגם עלולים לחיות מעט מאוד זמן (והיו פה המון סיפורים כאלה) בגלל פגמים גנטים. יש לך בדיוק שתי אפשרויות: אם חשוב לך כלב גזעי, רק, אבל רק דרך רכז הגזע, גור מתועד. כן, זה יעלה לך הרבה כסף. אם את רוצה כלב קטן, אני לא יודעת אם יש לך מושג שאלפים, כן ממש אלפים של כלבים קטנטנים ומתוקים, בריאים וידידותיים, נמקים במכלאות כשהדבר היחיד שלא בסדר איתם זה שהם נולדו למשפחה שלא ידעה מה לעשות איתם, או שלא עניין אותה מה יהיה איתם. הכלבה שלי היא אחד היצורים היפים ביותר שקיימים לדעתי, ואנשים לא מאמינים לי שגם היא נרקבה בכלוב בצער בעלי חיים במשך חודשים. אז לדעתי תוכלי למצוא מאוד בקלות כלב שיהיה בדיוק כמו שרצית, ותצטרכי לשלם רק כמה מאות שקלים, שגם יכללו לך חלק מהחיסונים ועיקור\סירוס, תלוי איפה. לכי למכלאה, תצילי חיים.