חדשה

Otisco 12

New member
../images/Emo15.gifחדשה

שלום בנות, אני חדשה בפורום ומכיוון שאני לא מצליחה להפסיק לחשוב/לדאוג/לכעוס וכו' אז החלטתי שלפחות אני יעשה את זה בחברה טובה...אולי זה יקל. כבר שנתיים מנסים, לפני שנה התחלנו בירורים ולפני חצי שנה הגענו לארה"ב לשנתיים. החודש חזרנו למסע הטיפולים-בירורים, ולשימחתינו הרבה גילינו ששנה שעברה העבירו פה (מדינת ניו יורק) חוק שמחייב את חברות הביטוח לממן טיפולי פוריות עד הפריית מבחנה, אז מקווים שניכנס להריון לפני שנגיע להפריית מבחנה. אני כנראה בת DES (בעקבות תרופה שאימי לקחה בזמן שהיתה בהריון איתי שגרמה לפגיעה בפוריות שלי ועוד כל מיני בלאגנים), ויש לי רחם מאד קטן בצורת T. יש פה עוד מישהיא עם DES? הרופא שלי ממליץ על היסטרוסקופיה במסגרת הבירורים וגם בשביל "לגרד" את הרחם כדי "להכשיר את הקרקע" (אני מתה על ההגדרות שלהם
). בסה"כ אני די מבוהלת ומבולבלת אבל ראיתי שיש די הרבה אינפורמציה על הבדיקה פה בפורום ובכלל, אז אני משתדלת לקרוא ולהבין (למרות שלפעמים זה רק מבהיל אותי עוד יותר). אז זהו בקיצור סוף שבוע נעים לכן/ם, אצלינו הוא רק מתחיל
...

סוכריה 2

New member
שלום לך

ברוכה הבאה ומאחלת לך שהות קצרה. לא יודעת מה זה DES, בטח אחרי השבת תקבלי תשובות מהמומחיות. ההיסטרוסקופיה שעושים בארה"ב היא בעצם רק צילום רחם ולא מה שנקרא היסטו' בארץ (לפחות במקרה שלי, קראו לזה היסטר' ועשו צילום רחם), כדאי שתבררי מה עושים לך. ממליצה לך לבדוק אם הרופא שלך הוא רופא נשים או רופא פריון. על החוק שמחייב מימון נשמח לשמוע פרטים נוספים או קישור לטובת הניורקיות פה. סוף שבוע נעים.

lullikka

New member
ברוכה הבאה../images/Emo39.gif לשהות קצרצרה...

לא יודעת על הבדיקה , אבל אני בטוחה שהגעת למקום הנכון, שולחת לך מעבר לאוקיינוס
. וממליצה לך לפתח גישה קצת פחות לחוצה- (המלצתי גם לעצמי, אבל זה לא ממש עזר
, את כבר תגלי שה
ממש לא נורא) ןעם קצת סבלנות מייד תעגנה כולן
לענות ולתמוך. (ובקשר לניק שלך אז יכול להיות שהתכננת ל-"עוד תזכו"
וזה ממש מגניב, או שכבר ממש מאוחר עכשיו ......
)

Otisco 12

New member
ניק

לגבי הניק שלי Otisco, הרעיון שלך נחמד אבל באמת לא התכוונתי לזה sorry. אוטיסקו זה שם אינדיאני של אגם שאני עובדת בו...סתם ניסיתי להיות מקורית.

נועם@בת

New member
ברוכה הבאה לסירה שלנו../images/Emo45.gif

הדלת השניה משמאל מובילה לפורום הריון, אל תהססי להשתמש בה
. רני לא בקיאה בנזקי רחם של הDES אבל במקרים מוסיימים היסטרוסקופיה או החדרת בלון לרחם מצליחים לתקן את הרחם אם הנזק לא היה גדול מידי. אני חושבת שתוכלי לקרוא מידע נוסף באתר של נפגעות הDES. בהצלחה נועם

Otisco 12

New member
../images/Emo140.gifתודה

איך שההודעות רצות פה מהר, לרגע לא הבנתי לאן נעלמה ההודעה שלי... המון תודה על קבלת הפנים
יש המון מידע באינטרנט על DES ותודה על הכתובת לאתר, כמובן כבר "רצתי" לבדוק אותו. אין פה עוד בת DES? יכול להיות שאני היחידה
לגבי החוק שהעבירו במדינת ניו יורק- אני יודעת שהוא לא תופס לכל ארה"ב, אין לי יותר מדי מידע עליו, אבל אני בטוחה שכל מי שמטופלת בניו יורק הרופא שלה בטח יודע עליו. אבל בכל מיקרה צריך פה ביטוח בריאות, ולא כמו בארץ שלכל אזרח/ית יש ביטוח בריאות. אז שוב פעם המון תודה

נועם@בת

New member
בת הDES ביחידה שאני מכירה

היא שרוןג. היא כותבת בפורום אימוץ של YNET. שני הילדים המקסימים שלה- ניצן ורום נולדו לה מהלב כי הרחם לא עמדה בזה. אני זוכרת במעורפל שהיו כאן עם השנים שאלות על DES אבל קשה לי להזכר בגולשת ספציפית שסבלה מהתסמונת. כנראה שבארץ השימוש בDES לא היה נרחב כל כך. אגב, את הכתובת הוצאתי מהספר המדהים My Year of Meats של הסופרת Ruth L Ozeki (בתרגום לעברית כמובן). אם עוד לא קראת, ויש לך כוח להתמודד עם סיפור רגיש שידבר אליך ישר דרך הבטן, את מוזמנת לקרוא אותו. אני קראתי, כאבתי ואהבתי. נועם

Otisco 12

New member
DES

תודה נועם על התשובה, גם אנחנו נירשמנו לאימוץ, עוד לפני שידעתי את כל הפרטים, כי הרגשתי שזה חשוב לי בשביל לא לאבד תקווה. אני באמת חושבת שבארץ לא כל כך מכירים את התופעה ורק שהגעתי לכאן הרופא אמר לי שחשוב שאני ישאל את אמא שלי, לפני כן לא כל כך רציתי כי פחדתי איך אמא שלי תרגיש ותגיב. לגבי הספר, רשמתי את השם, מאד יכול להיות שיהיה לי מעניין לקרוא אותו למרות שאני חייבת להגיד שאני "שומרת על עצמי" לא לקרוא יותר מדי סיפורים אישיים ובכלל אינפורמציה. הכל הפך בזמן האחרון לסופר רגיש ואני מנסה לשמור על איזון ולא להיכנס למערבולת הריגשית. המון תודה, ואני מכווה שאני יתמיד בהשתתפות בפורות, זה באמת עוזר.

למעלה