הזוגי...

שירוש1989

New member
../images/Emo15.gif הזוגי...

שלום! כמה נחמד שיש פורום בערבית
טוב לשאלה- אני מרחיבה ערבית ברמה של 5 יח"ל, ודיי איבדתי את הכללים של הזוגי.. מישהו מוכן להזכיר לי את כללי הזוגי? לפחות בפועל? תודה

f r e e b i r d

New member
כללי הזוגי

זה כמובן תלוי בניקוד הסופי (יודעת מה זה ניקוד סופי?) בעצם בצורת הזכר יש שתי אפשרויות וזה תלוי בניקוד הסופי: -אנ أن ואפשרות שנייה -ינ يْن דוגמא לשני משפטים, הבעיה שבפועל זה משתנה לפי התחביר (איעראב) ויהיה קשה להסביר אם לא למדת על זה בדקדוק. למשל הזוגי של עץ شجرة --> شجرتان או شجرتيِْن שתי הצורות כמובן תלויות מה התפקיד התחבירי שלהם במשפט. כנ"ל במילת זכר של דלת: باب --> بابان או بابيْن בהצלחה שיהיה לך

שירוש1989

New member
אני ביב'...

ברור שיודעת ניקוד סופי... הבעיה שלי זה בעיקר הפועל, איך בונים פועל בזוגי את השאר אני יודעת, פשוט את זה שכחתי ונאבדו לי הדפים כבר ממזמן...

f r e e b i r d

New member
אוקיי אז אם כך...

בפועל בכל הזמנים מוסיפים בזוגי רק - אן أن הפועל הלך ذهب الولد זמן עבר: ذهب الولد -- ذهبا الولدان זמן הווה: يذهب الولد -- يذهبا الولدان צורת ציווי: إذهب --- إذهبا בפועל צורת הזוגי לא משתנה לפי התפקיד התחבירי, לעומת זאת בשמות העצם זה כן משתנה לפי התפקיד התחבירי.

סליחה שאני חולק על פרי

אומרים يذهب الولدان או בעבר ذهب الولدان ובכדי לראות את המצב הזוגי של הפועל ניתן לראות את זה ככה אתם רוצים לקנות (לזוג) انتما تريدان الشراء הן רוצות לקנות ( זוג בנות)هن تردن الشراء הם רוצים לקנות ( זוג בנים)هم يريدان الشراء יש כל מיני צורות לזוגי .. תלוי מה המקום במשפט מה שהסברת פרי היה נפלא אני הוספתי ממני סליחה פרי :)

למעלה