נסיוני האישי
אומנם כוונת את השאלה לשוקי..אבל גם אני אענה. ידוע לי מנסיוני האישי שאם אני צריך לעשות מספר שיחת טלפון בבוקר, בדרך כלל השיחה הראשונה הולכת ככה ככה, או לפעמים לא הולכת בכלל, ואז לקראת השיחה ה-4 ה-5 אני מרגיש כבר הרבה יותר ניחוח, כאילו "התאמנתי" על הדיבור. ואכן, השטף משתפר, גם למשך שאר היום. דבר זה ניכר גם בשיחות פנים מול פנים ולא רק בשיחות טלפון. השטף שלי יותר טוב (בממוצע) בתקופת הלימודים במכללה, מאשר בחופשות, כי במכללה אני מדבר דיי הרבה, דבר שבא לידי ביטוי גם כשאני יוצא מהמכללה. יש "קוץ" אחד בכל הסיפור הזה, שמתי לב שכשאני הולך לישון, וקם למחרת, הכל נעלם וצריך להתחיל מאפס. כאילו השינה עושה איזשהו delete לכל מה שהשגת במשך היום (מבחינת הדיבור). לפעמים כשאני לא הולך לישון בשעות "נורמליות", ונשאר ער לתוך הלילה או הבוקר שלמחרת, ההשפעה של יום האתמול עדיין ניכרת. לסיכום, כשאני צריך ללכת לדבר עם מישהו "חשוב", אני משתדל לפני זה לדבר כמה שיותר עם אנשים שלא ממש איכפת לי לגמגם לידם (מוכרים ולא מוכרים). בדרך הזאת, אני מגיעה לשיחה החשובה יותר ניחוח, יותר שוטף. עובדה. אם הייתי מצייר את שטף הדיבור בגרף, זה היה גרף עולה ועולה ככל שדיברתי יותר באותו יום. (אני לא פוסל את העובדה שיכולים להיות לתופעה הזאת אצלי גם הסברים אחרים). כמובן, כל הנאמר מתייחס רק אליי. (כמו שאומרת הכותרת).