שלום

indeed1

New member
../images/Emo142.gif שלום ../images/Emo142.gif

בתקופה האחרונה יצא לי להיכנס לפורום זה לא מעט פעמים בניסיון להבין יותר על אנדומטריוזיס. לפני חודשיים הלכתי לד"ר שטוקהיים במסגרת מכבי כדי לבדוק אם יש משהו שניתן לעשות לגבי כאבי המחזור שיש לי (רק בדיעבד יצא לי לראות את הלינק לאתר של המרפאה בתל השומר ולמצוא את השם שלו שם) והוא אמר שהוא חושד שיש לי אנדומטריוזיס. עשיתי בדיקת CA 125 ו-US ושתיהן יצאו תקינות. עם זאת הוא עדיין אמר שברוב הפעמים בחורות עם תסמינים כמו שלי אכן יפתחו ממצאים תואמים לאנדומטריוזיס והמליץ שאתחיל לקחת גלולות ללא הפסקה. עלי להודות שהייתי קצת בהלם ונראה לי שפספסתי כל מיני דברים שהיה רצוי שאשאל אותו. יש מספר שאלות שעלו אצלי: *באופן כללי הוא חזר ואמר שהאמונה שנטילת גלולות ללא הפסקה זה מזיק היא שגויה, ושזה לא יגרום לנזק בטווח הארוך. האם ידוע לכן אם זה נכון או לא? שכן בדרך כלל אומרים "אין עשן בלי אש..". *לפי מה שהבנתי השימוש בגלולות מונע התפתחות נזק - זה אכן כך או שקלטתי לא נכון? *מה קורה אחרי שנה של גלולות ללא הפסקה- מה עושים הלאה? ממשיכים ככה עד אינסוף? *אחד הסימפטומים אצלי הוא שבזמן מחזור ביצוע פעילות גופנית גורם לי להתקף כאבים (התקפי כאבים יש גם בלי קשר לספורט). זו תופעה מוכרת באנדומטריוזיס, או שזה בעצם יכול להצביע שבכלל מדובר במשהו אחר? *האם לסמוך על הרופא או להתייעץ גם עם רופא אחר? ייתכן שהוא פשוט "נעול" על הרעיון של אנדומטריוזיס? ממש ממש אודה לכן אם תוכלו לענות על השאלות או לפחות לנסות . אני מרגישה שאני פשוט מגששת באפילה..

שלום לך

לשאלותייך.... אמונת הגלולות - אפשר לקחת גלולות רצוף אין בעייה לא מזיק ואם אכן יש לך אנדו זה יכול לעזור ואכן למנוע התפתחות הנזק. לגבי בדיקות הדם שעשית זה נכון שהן לא הוכחה ודאית לכך שיש או אין אנדו תחילה מתייעצים במרפאת אנדו בתה"ש ועושים את שאר הבדיקות אם יהיה צורך בכך והפיתרון הטוב זה לנסות להרות. ואם לא הריון אז כן ממשיכים אם גלולות ספורט אני לא עושה אז לא יכולה לענות. דר' שטוקהיים את בהחלט יכולה לסמוך עליו הוא רופא מצויין שמבין באנדו וגם שייך לצוות הרופאים במרפאת אנדו בתה"ש אבל יעוץ נוסף הוא תמיד טוב הייתי ממליצה לך לגשת למרפאה בתה"ש אבל גם שם את יכולה להתקל בו כך שזה לא ישנה הרבה. מציעה לך לשאול אותו האם יש צורך להגיע למרפאת אנדו בתה"ש כי בכל מקרה גם אם תגישי לשם בלי ליידע אותו הוא ידע מכך. כדאי להתחיל אם גלולות ללא הפסקה כדי למנוע באמת את התפתחות המחלה ואז כשתירצי להרות אז יתחילו לדעתי במסע הבדיקות . מקווה שהבהרתי את הדברים אם לא אני עוד כאן אהה ועוד דבר את יכולה לדבר אם דר' שטוקהיים הוא איש מאוד סבלני ונחמד כך שאם יש לך שאלות אל תתביישי להתקשר ולשאול אותו הוא מקסים.

indeed1

New member
תודה על התגובה הזריזה

זה מאוד מעודד לשמוע שאכן ניתן לסמוך על ד"ר שטוקהיים. הוא באמת עושה רושם של אדם נחמד. אני בת עשרים ונכון לעכשיו עוד לא התחלתי לחשוב על ילדים. בעיקרון אני אמורה להמשיך לקחת גלולות ברצף עד שיגיע היום בו ארצה להיכנס להיריון? חבל שלפרוסקופיה זו הדרך הוודאית היחידה לדעת אם יש אנדומטריוזיס או לא. רע לי להמשיך עם התהייה הזאת.

כן להכול

כמה יצא ה- CA-125? אכן את אמורה לקחת גלולות ברצף זה הפיתרון הכי יעיל ששומר עלינו מפני התפתחות האנדו במקרים חמורים מקבלים דקא כדי להחזיר את המוקדים לפרופורציה ואז חוזרים לגלולות האם הוא נתן לך לעשות בדיקות נוספות? או אמר לך מה הלאה?

indeed1

New member
תשובה

ה-CA 125 יצא 21. שטוקהיים לא נתן לי הפניות נוספות. הייתה רק בדיקת US ו-CA125. ה-US גם כן יצא תקין. הוא אמר שבינתיים הוא ממליץ שאקח גלולות ללא הפסקה למשך שנה ובהמשך הוא ישקול אם לאפשר שאקבל ווסת שלוש פעמים במהלך השנה הבאה.

נראה לי תכנון טוב

בסך הכול נראה לי שהשיקול שלו נכון הוא לא רוצה שתקבלי מחזור ובצדק כדי לא לגרום לנזק. לא נראה לי שאת צריכה לדאוג לא מהרעיון של גלולות רצוף והתוצאות שלך תקינות כך שנקיטת הזהירות הזו שלו נראית לי רעיון טוב תהיי עירנית תקשיבי לגוף שלך על שינויים תתייעצי איתו את יכולה להתייעץ כמובן גם איתנו בפורום זהו אם יש לך עוד שאלות אנחנו כאן.... תרגישי טוב

vered140870

New member
היי

האם כשאת רושמת ש"הפיתרון הכי טוב זה לנסות להרות" זה גם מפני שאחרי הריון יש הטבה או איזה נס בסיגנון???

גלולות ברצף

זה נכון - במקרה שיש אנדו' נטילת גלולות ברצף היא לא מזיקה, להיפך - יותר מזיק לקבל מחזור. וכן, ממשיכים ככה עד אינסוף. אני כבר מעל 4 שנים לוקחת ברצף ואני עדיין פה

אני בהחלט חושבת שזה הטיפול הנכון לך

הלואי על כולנו לקבל טיפול כזה בגיל שלך כמה יסורים, משככים ו"זמן מיטה" זה היה מונע מאיתנו.. לגבי פעילות גופנית במחזור- אין לי מושג. במחזורים הייתי מושבתת כמה ימים טובים במיטה, מסוממת עד כדי כך שלא זיהיתי את הסובבים אותי כך שפעילות גופנית בודאי שלא באה בחשבון.. ושוב אני שמחה בשבילך שהגעת לתל שומר ונפגשת עם רופא ראוי שמודע למחלה ולהשפעותיה. שיהיה לך המון הצלחה ובריאות טובה

indeed1

New member
זה בהחלט מעודד

למעשה לא יצא לי ללכת למרפאה בתל השומר. הלכתי לשטוקהיים במסגרת מכבי. לא היה לי מושג שהוא מתמחה באנדו' או משהו כזה. זה היה לגמרי במקרה. בניגוד לשני רופאים אחרים, הוא באמת שאל לגבי תסמינים שיש במהלך הווסת ולא פשוט נתן לי מרשם לנקסין ושילח אותי לדרכי. תודה לך על שהשקעת זמן בלענות. ממש יפה מה שהולך כאן בפורום. כל הכבוד על היוזמה בהקמה שלו

טשומפי

New member
שלום

על השאלות שלך ענו אז לי נותר לאחל לך ברוכה הבאה. אם את מאוד מוטרדת לגבי האיבחון את יכולה לבקש הפניה למרפאת האנדו' בתה"ש אבל בעיקרון האבחנה המוחלטת מתבצעת באמצעות לפרסקופיה (ניתוח) ולא מומלץ לבצע ניתוח רק לשם קבלת אבחנה. את יכולה לנסות לקחת גלולות לכמה חודשים ולראות אם יש שיפור, ולפי הניסוי הזה להחליט איך את מעוניינת להמשיך משם. שבת שלום טשומפי.

למעלה