שבת שלום

זריחה 2

New member
../images/Emo142.gifשבת שלום

ראשית,ברצוני להודות על הפורום הזה,אמנם אינני כותבת פעילה פה אולם,אני לומדת המון מכתיבתכם..ושאלתי, לאחר שבתי חזרה מהמזרח,התפרצה אצלה מחלת הסכיזופרניה,הטריגר כמובן,פטריות הזיה... היא אושפזה ב8 השנים האחרונות כ-10 או 12 פעמים,לרוב זה קרה אחרי עישון גראס, היא נכנסה למצבים פסיכוטים קשים,וכתוצאה מכך היינו חייבים לאשפזה. כמובן שאת התרופות היא סרבה ומסרבת לקחת עד היום. בשנה האחרונה היא מתגוררת עם בן זוג (במצבה),שניהם מעשנים סמים וכמובן שאינם מקבלים כל טיפול תרופתי. חלפה שנה,ציפינו לנפילה,צפינו לנורות אזעקה, היא עדיין במצבה ה"רגיל".כמובן שעם הפרעות קשב וריכוז,חוסר יכולת להתמיד בעבודה,ובילבול תמידי. שנה שלמה ולא היתה נפילה למצב פסיכוטי,שנה שלימה ולא היתה סיבה לאשפוז. ואין זה אומר שמצבה טוב, אולם,אין התדרדרות במצבה הנפשי. הלוואי והיתה מוכנה לקבל טיפול תרופתי,הלוואי והיתה מוכנה לקבל עזרה נפשית,היא בחרה לחיות את חייה,ואנחנו כמובן תומכים בה כלכלית, אני יודעת שאין זה הפתרון ההולם למצבה, שאלתי היא, האם מגיע שלב במחלה שבו המצב הופך להיות סטטי? כלומר,לא טוב,אולם ללא התופעות הקודמות בהן נאלצנו לאשפזה? היא עדיין מעשנת סמים,מה שהיינו בטוחים שזה הגורם למצבים הקשים,ולמרות הכל,היא ממשיכה בחייה,במלחמת ההישרדות שלה, אינה מזיקה לעצמה,(יחסית לשנים הקודמות) ואינה מזיקה גם לסובבים אותה, היא עדיין חולה, חולה מאד..ובכל זאת? עברה שנה וה"שקט" הזה עד כמה שאפשר נשמר.

ד קובי

New member
שבת שלום ומבורך זריחה ../images/Emo42.gif

ראשית אני שמח לשמוע שהמצב של הבת יציב ומאחל שימשך לה כך... אבל את יודעת אין כאן שחור או לבן והכל עלול להתפרץ כרגע נשמע מדברייך כי אין שינויים גדולים בחייה ואולי זו הסיבה שאין התפרצויות וכדומה. לגבי תופעות הן לא נעלמות אבל יכול להיות מצב שתהיינה הפוגות. חבל מאוד שהיא מסרבת לקבל טיפול וליטול תרופות, אבל לא פחות חשוב מזה זה להבין אותה לשוחח איתה הרבה ולהכיל את כאבה. כמובן שתוכלי להתייעץ עם צוות מקצועי לגבי מצבה... מאחל לכם שהשקט יישאר לתקופה ארוכה והמונמון בריאות...

זריחה 2

New member
תודה לך ד קובי

זה כל כך ברור לי שאין שחור או לבן, (מה שנראה שהיא כרגע, באפור..)אתה מבין,מן עליות וירידות קטנות,אכן,אין שינויים גדולים בחייה,אך עדיין היא משתמשת בסמים.אני מבינה שהיא,ואנחנו נמצאים בהפוגה כל שהיא, אני גם יודעת שהכל עלול להתפרץ, אתה בוודאי מבין,אותן שיחות טלפון המקפיצות ומזרזות את הדופק כשהיא מתקשרת,אותה הקשבה מרוכזת לנשמותיה מבין המלים,ואותה אנחת רווחה כשזה נשמע "בסדר"..עדיין. תודה על התייחסותך.

ד קובי

New member
אין בעד מה ...../images/Emo24.gif

בהחלט מבין אותך, ואני חושב שהעניין שאת קשובה לצרכים שלה ולא דוחקת בה עוזר לה מאוד כי היא מבינה שיש לה על מי להישען... לגבי עניין הסמים צריך לנסות לגמול אותה מזה אך יש להתייעץ עם אנשי מקצוע איך אפשר לעשות זאת בדרך היעילה ביותר בשל מצבה. ובינתיים שולח חיבוק לעידוד

זריחה 2

New member
היום אני לא דוחקת,

אולם עברתי מצבים קשים איתה,המון כעסים,המון דרישות,(לקבלת טיפול)..ואפילו היו מצבים של נתק, למדתי שזאת לא הדרך הנכונה,למדתי להשתמש בשתי המילים הכואבות...היא חולה!. למדתי שלעולם לא יחזור להיות מה שהיה, ודרכך,היום,הסברתי לאביה הכועס, שהקשר חייב להמשך,שאי אפשר להזניח,אי אפשר להתעלם..צריך להיות שם..עבורה. אביה הבטיח לי כי הערב,ילך לבקרה..
תודה,תודה על ההתייחסות,על העידוד וכמובן על ה-

ד קובי

New member
אני שמח לשמוע ../images/Emo140.gif

כל הכבוד לו זה בהחלט חשוב עבורה...

שלום זריחה 2

מיצטערת על האיחור בתשובה לשאלה שלך ביתך עדין מישמשת בסמים וזה בטוח זה מה שמחזיק אותה כרגע ואים מניעה שהיא לא תצרוך סמים בכמיות גבוהות יותר קודם כול חלה עליך חובת הדיוח לרופא או במקום שביתך מקבלתא ו קיבלה טיפול בעבר את חיבת לדוח כי ביתך לא לוקחת תרופות ואף מישמשת בסמים אולי עצם זה שאתם תומגכים בה כלכךלית אתם נותנים יד איך שהוא לשימוש שלה בסמים אני לדעתי חושבת שאת צריכה להבהיר לה שאת המשך התמיכה הכלכלית את מתנה בזה שהיא תלך לקבל טיפול ותעבור גמילה מסמים סמים דבר דבר נוראי לאנשים עם התקפים פסיכוטים בגלל ההזיות שהסמים צורכים ובגלג שהבתקפים פסיכוטים יש הרבה הזיות ורק אלוהים יודע מה הם מסוגלים לעשות אז נכון שהיא לא מזיקה לעצמה פיזית אבל בדיעבד היא כן מזיקה בזה שהיא לוקחת סמים ונכון שהיא לא מזיקה לסביבה אבל מבחינתה לקיחת הסמים זה אסון

זריחה 2

New member
בוקר טוב בשבושונית,

תודה על ההתייחסות, אז ככה, הרופא יודע שהיא משתמשת בסמים,(אמנם קלים אבל עדיין סמים),לצערי,זה לא מזיז לאיש.אין גמילה מסמים בכפייה. ניסינו,ניסינו להתנות איתה את המשך התמיכה באם תלך לקבל טיפול מגמילה בסמים,באם תיקח טיפול תרופתי,זה לא עזר, היא עזבה את הבית ומצאה לה מקום מגורים אחר, היו שלושה וחצי חודשים של נתק מוחלט,נתק ממני, ומאביה אשר מתגורר בסביבה אחרת. היה לי קשה,דרך סבתה,ידעתי פחות או יותר שהיא חיה וקיימת, מידי פעם בתי מגיעה אליה,אוכלת,ומקבלת מעט דמי כיס, אני כותבת .. "מעט" כי .."יותר",זה יספיק לקנות סמים. אף פעם לא ידעתי אם,הנתק הזה הוא טוב, חשבתי שאם היא תגיע לתחתית התהום,היא תבקש עזרה,כלומר,טיפול תרופתי. היא בשלה, ואני,אמא..כשקר בחוץ,ויורד גשם,אני נקרעת,לא יודעת מה איתה,חושבת באם קר לה או חם.. כשמרק העוף אותו היא אוהבת מפיץ מריחו בבית,אני פשוט ..משתגעת,בוכה המון, כל כך מתגעגעת. לפני שבועיים נשברתי,ארזתי המון מוצרי מזון והבאתי עד למפתן ביתה,היא השאירה לי הודעה במזכירה,אמרה לי תודה,והזכירה לי,שהיא אוהבת אותי... נשברתי. אני עדיין מחכה ליום שהיא תגיע ותבקש עזרה..אני אמשיך לעזור לה כלכלית. בשבושונית יקרה, את כותבת שאני צריכה להתנות את המשך התמיכה בה, אני שואלת,האם זה הדבר הנכון לעשות? לאחרונה אני שומעת מסביבי שאסור לנו להתנתק מהם,חייבים להיות בקשר,לדעת מה קורה איתם.. מישהו יכול לתת לי תשובה?

את במצב לא פשוט

ולכן כל בחירה שלא תעשי תהיה הגיונית ותקבל את מלוא הלגיטימציה (לפחות מבחינתי, עד כמה שזה שווה משהו). את יודעת בעצמך, לשאלה שלך אין תשובה חד-משמעית וברורה, אבל בבסופו של דבר צריך להבין שלכל אדם יש את הדרך שלו. מאוד קל לתפוש את זה לגבי אדם זר, אבל הרבה יותר קשה לקבל את לגבי בן משפחה. לי בעצמי קשה לקבל לגמרי את העיקרון הזה, אבל אין הרבה ברירות, הוא קיים גם אם נבחר להתעלם ממנו. אני פשוט אומר שאני לא יודע מה להגיד ואני צריך להתבשל עם עצמי עוד קצת בנוגע לזה. תגידי, את הולכת אולי למטפל? לי זה עזר המון ומצאתי תשובות לשאלות שלי - תשובות שבאו ממני ולא מאחרים.

זריחה 2

New member
יוסיפוס,אני ? ממש לא!

אתה יודע,איך זה,אני זה לא חשוב,זה לא הענין,ולא צריך לספר שגם למקורבים נגרם נזק נפשי,משהו כמו .."נכות", לא צריך לספר,את שעובר עלינו,את הלילות ללא שינה,את הצורה האחרת שבה אנו מביטים על החיים,את חוסר ההתלהבות מהחיים, אתה יודע,כשאני מקבלת,הזמנה לאירוע שמח,כמו חתונה למשל,זה תיק קשה מנשוא,מחפשים שם את ה "לבד" כי הדמעות מתחילות לזלוג,כי אתה יודע שאצל ילדך, הקטע הזה פשוט נכחד.. אני לא צד בענין,אני לא הולכת למטפל,ויכול להיות שאני טועה,אני משתדלת להשאר בשפיות ובשליטה.. ואולי זו עבודתי,שגורמת לי לפעמים לצאת מהסערות המתחוללות בי. לפני ארבעה חודשים שוחחתי פעם אחת ויחידה עם עובד סוציאלי, סיפרתי לו על כוונתי לנסות ולהתנתק,חשבתי שהנסיון הזה יוביל להטבה..הוא לא שלל,ולא המליץ,רק אמר שחשוב מאד להשאר בקשר עם הילד/ה... גם אני מצאתי תשובות לשאלות, השאלה, האם התשובות נכונות?,האם הדרך בה אני פועלת היא נכונה, תשובה חד משמעית,לכל השאלות וההתלבטויות שלנו.. האם יש?

מה זה "כל התשובות נכונות"?

אני יודע להעיד על עצמי ועל מה שעברתי שהתשובה היחידה לגבי הייתה זו זו שהרגישה לי נכון, זו שאם לא הייתי עושה לא הייתי שלם איתה. את בעצמך אמרת שניסית פעם אחת לנתק מגע אבל בסופו של דבר זה לא הצליח לך כי הרגשת אחרת, אז על מה הדיון פה בכלל? את שואלת "האם הדרך בה אני פועלת היא נכונה?", ואני שואל אותך בחזרה, נכונה למי? כלפי הבת? כלפי האב? כלפיך? מבחינתי הדרך הנכונה היא זו שאת מרגישה שהיא הנכונה, וכן, לפעמים הדרך הנכונה עולה לנו בהרבה דם, יזע ודמעות, אבל היא נותנת לנו צורה של שלמות עצמית, את יודעת שאת עושה ועשית את כל מה שאת יכולה. הדרך השנייה שעומדת בניגוד להרגשה היא כזו שיכולה להוביל לחרטה ולהאשמה עצמית. הבטן שלך הרי אומרת לך שאת לא יכולה להתנתק ממנה, אז אל תעשי את זה. תראי, אני מדבר מהניסיון האישי שלי, מאוד יכול להיות שזה לא תקף לגביך, אבל יש משהו שלמדתי לגבי עצמי זה ללכת עם תחושות הבטן שלי, ללכת עם מה שאני מרגיש לנכון ולא עם מה שאחרים חושבים לנכון. השלמות הפנימית שלי הרבה יותר חשובה משיקולים כאלו או אחרים, ואני לא מתחרט על שום בחירה שעשיתי. אבל תראי, כל זה לא אומר שפעלתי לבד. מאוד חשוב לקבל ייעוץ או מקום לתמיכה מקצועית והתפרקות, זה יכול מאוד לעזור, להקל, ולכוון. כשאני הייתי בתקופה קשה עם בת הזוג שלי לא התביישתי ללכת לפסיכולוג ולשוחח איתו, ואת יודעת מה, הוא לא אמר כלום, גם הוא לא שלל ולא המליץ, אבל הוא נתן לי מקום פרטי עם עצמי להגיע להחלטות. התפישה הזו של "אני זה לא חשוב,זה לא הענין" היא תפישה נוראית שעומדת בעוכרי ההחלטות שאת רוצה לקבל, דווקא בגלל שה"אני" הזה הוא הוא זה שמקבל את ההחלטות ומכאן נובעת חשיבותו, אז אל תזלזלי בזה.

זריחה 2

New member
חלילה לי מלזלזל,

יתכן שלא הבנתי נכון את שאלתך הקודמת לגבי שיחות,כשכתבתי, "אני זה לא חשוב",התכוונתי לגבי מה שאנחנו המקורבים להם עוברים בתוכינו,בנפשותינו..וזה ממש לא חשוב,אני כן יכולה להתמודד (עדיין) עם הבעיות, לגבי הדרך בה אני פועלת,אף פעם לא אדע אם היא הדרך הנכונה,אין אישור לכך מכל מקור, וכמו שאתה כותב ואני מסכימה,פועלת רק דרך האינטואיציות ותחושות הבטן,אני כבר לא מצפה שמישהו יאמר לי אם אני פועלת נכונה, מה שכתבת לי מחזק אותי,מהנסיון האישי שלך,אני לומדת כי אני מתנהלת נכון, אני מעריכה מאד את התייחסותך,ומודה על תגובתך..
במקרה שלי ההעדפה היא,לשוחח פה איתך,מאשר לפנות לפסיכולוג..

למעלה