פוליה

../images/Emo142.gif פוליה ../images/Emo142.gif

פוליה מילים: דוד בן-גוריון היודעת את שאני אוהב אותך כאהבת אשה ואחות אם וילד כי את בשבילי אהובה ואשה אם ואחות ואם ילד שלי. הכל הייתי נותן בעד רגע אחד איתך בעד שניה אחת בעד מבט אחד חטוף הכל הייתי נותן. פוליה פוליה אחת והיחידה פוליה פוליה היקרה שלי. אהבה לך, לילדה היקרה לאשתי האהובה האהובה לאמא היקרה שלי לאהובה. פוליה... פוליה... הכל הייתי נותן בעד..... אהבה גדולה בין איש גדול לאשה שהיתה תמיד לידו. קיבלתי את המתכון לקוצ´ מוצ´ שהכינה לו בוקר בוקר. צריך הרבה אהבה ע"מ להסכים לאכול משהו סר טעם שכזה. שבת שלום.

שותפות גורל, חונה

אשת חיל מי ימצא? פוליה(?) פולה בן-גוריון. לאכול את הקוצ´- מוצ´ שלה, היה על סף ההקרבה העצמית. לימים סיפר נכדם, כי לאחר פטירתה, שאל את סבו,האם ימשיך לאכול את המאכל המאוס הזה . בן גוריון ביקש , ביום השלושים למותה , להכין לו את הקוצ´- מוצ´. אכל לכבודה. בפעם האחרונה, בחייו. נוסטלגיה מבית אבא. אמי עשתה "תרגיל" על אבי. הגישה לו צלחת מים. האיש אכל את ה"מרק" ללא טרוניה. החמיא לה , באירוניה : - " כי זה המרק, הכי טעים, שהכינה מעולם "...

magy

New member
מדהים , בן....

איזה גבר!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! אין כאלו, כיום...... אבל אם דיברתם על שירים איפה אני מוצאת את שיריו של יעקב אורלנד..........???????????????????

שקדי

New member
יש לי רעיון בשבילך...............

זוכרת את זה שמוצא לכולם ספרים משומשים זה שבדיוק שכחתי את שמו........ יש לו גם חנות לא רחוק מחיפה ובטח בכל חנות ספרים רצינית יסכימו להזמין לך

שילה1

New member
בחנות של איתמר..בכרם מהר"ל...

שם תמצאי הכל.יש לו גם אתר ומבצע הזמנות...

דוד זהבי הלחין כמה משיריו של

יעקב אורלנד. בספר "מבחר מנגינות דוד זהבי ש-לא ייגמר לעולם..." מצאתי את:השיר הנפלא אני נושא עמי אני נושא עמי את צער השתיקה, את נוף האלם ששרפנו אז מפחד, הלא אמרת אלי, העיר כל כך ריקה, הלא אמרת אלי, נשתוק מעט ביחד. בחלוני קמלו כבר שושני הנוחם, בחלוני נסתם חזון המרחבים, רק הרחובות עוד מחייכים במלא הרוחב אל כל אשנב מוצת באור הערבים. בואי נצא שוב לחוצות אותם הלכנו אל ספסלי האהובים בגן העיר. אולי נפגוש עוד בפנים אשר שכחנו, אולי נשמע עוד מחדש אותו השיר. בחלומות ההם על הספסל הקר, בחלומות ההם נרדים את עברנו, עד שיום אחד גבוה ומוכר, יפול שוב בנשיקות על צוארנו. --------------------------- איזה שיר.. ואיזו מנגינה!

שקדי

New member
וגם את........היו לילות

היו לילות אני אותם זוכרת אני אותם עד סוף ימי אשא במשעולים בין דגניה לכנרת עמדה עגלת חיי העמוסה והוא ניגש שמעי אלי קטנטונת אני בניתי בית לשבתך את תרקמי בערב לי כותונת אני אנהג ביום את עגלתך הוא היה אז בהיר וגבוה כזמר הוא נהג עגלות לשדה הרחב ואני לו כותונת הייתי רוקמת כותונת של תכלת עם פרח זהב היו לילות אני אותם זוכרת והוא את העצים בגן העיד את השבילים בין דגניה לכנרת כי רק אותי ישמור לו לתמיד היה הולך ושב אלי קודח היה נושא דמותי ממול פניו הגידו נא היש בכם יודע אי אנה זה הלך לו ולא שב אז הייתי בוכה אז הייתי נדהמת בשדות רחוקים עוד הלכתי אליו אנוכי עוד נושאת כותנתו המרוקמת כותונת של תכלת עם פרח זהב היו לילות אני אותם זוכרת אני אותם עד סוף ימי אשא לחן מרדכי זעירא

שקדי

New member
זוכר אף זוכר חונה..............

אתמול אחה´´צ הייתי בדרכי לכיוון פ´´ת בדרך ברדיו היתה שעה משיריו איפוא ישנם עוד כותבים כמו האיש הזה?? הידעת שאת השיר´´השיר אליך´´ או מה שהחבר´ה קוראים נרדמה ירושלים הוא כתב כשחיזר אחרי אשתו וכי איך יכלה לסרב אחרי שיר שכזה?????

magy

New member
גם אני שמעתי את התכנית

את השיר כתב לבת-אל. אשתו.

magy

New member
הבוקר שרה אותו רונית אופיר

אתמול שר אותו יהורם, כמדומני. כל ביצוע ......מלמיליאן..........

שקדי

New member
את ´´השיר אלייך´´................

ביצעה אתמול זמרת שלא הסתדרה עם גובהו ועשתה זאת בקול חרקני משהו הביצוע של יהורם גאון הוא מעולה לדעתי והייתי נוכח כשהוא צילם אותו לטלויזיה עם הגבעטרון במגדל דוד בירושלים לעת ערב בין החורבות ולא שבעתי מהשילוב בין הביצוע היפהפה ויופי המקום על אף אין סוף הטייקים...............

שקדי

New member
השיר אלייך........כלומר אל אהובתו..

סתיו בחלונות ואור בבית פנימה וציפיתי כולה שייכת לך את הבוששה לבוא ימים ימימה מה דבר תאמרי לשקט שהושלך מה דבר יגיד ליבך שלא הגני מהו אבקש מיד שלא הושטה האת זה הגיל אשר עוד לא באני האת תוגתו שעל דרכי פשטה רוח רוח על שמים נרדמה ירושלים רוח במדבר הומה לו נרדמים מי ים המלח רוח רוח הר צופים כל ימי הלכו מבלי לדעת אנה כל פזמון בפי תרועת תאניה אל תבכי להם ואל תצאי הגנה אל נא תאספים אחות רחמניה לו גם אקראך וקריאתי נואשת לעצבון ימי אל תושיטי יד לגאים אחות הרוח העקשת הגאים אחות לא יותרו לעד רוח רוח על שמים....... ורק בבוא היום ולא אראך לנצח ובחלונך סתיו לא ינשב בכסות פרחים את כל עזי המצח הכסות עפר את כל עזי הלב אז צאי אלי אל הספסל הגנה ואמרי קראת ואבוא סוף סוף כל ימי אחות ישובו אז מאנה כל ימי אחות יגיעו אז אל חוף רוח רוח על שמים............ לחן:מרדכי זעירא

magy

New member
תודה. אני יודעת שזה לא מיועד לי

בשעה שש החלה תכנית ברדיו המקומי...... 107.5 תכנית שמגיש אפי נצר והיום שעה לזיכרו של יעקב אורלנד.... דחפתי קסטה מהר........של אלטון ג´ון........(חבל) והוא מוקלט ברגעים אלו.........

שקדי

New member
אני אכול קנאה........לא קולטים אצלי

תנסי לשדר לכיוון העמק בטלפתיה אני אכוון האנטנה.....

magy

New member
מי עוד כותב לאשתו

שירים כאלה????????????? שירים אצבע.....

ועוד אחד יפיפה של יעקב אורלנד

הבי לי שקט מעט, נערה - ---------------------- הבי לי שקט מעט, נערה - שאתן בך עיני ואראה אותך תכלת ואור ונועם וחסד הרבה, שאשים ראשי בחיקך ואשמע אל לבך ההומה לי מתהום העולם. הבי לי שקט בחסד ידך הקטנה, לידע קרבתך ולשכור, על לובן גופי תלטפיני, לאור בזיווך ולטהור, לשפוע עלי מטובך, טוב אשה רחומה, אמהית, שיש לה רב להעניק ואינה מבקשת מאום ורק שנושאת היא הכאב והצער ביקום כנשוא העולל האילם. שיבוא בי האושר הזה בתקות פריונך הטובה, שיהא עוד העוז בתוכי לתעות על ידך ולחלום על זוהב שבילים בלילות, על נהם הרוח בהר, - בואי ושבי על ידי ואימרי לי שגית מאוד, ורק שעיף אתה מדרך רבה ועיקשת, - עוד יש נהרה בלילות ויש יקיצה בשחרים ועוד יש שעות ברוכות שאדם מחייך לאדם ומוצא את דרכו בעולם. בואי אלי על ידי, שאראך, אמשך בבשרי, כי אולי לא אמת במראה, אולי רק משל במשמע, ואולי לא אני הוא האוהב את פניך מאוד ולא את הלוהבת כסנה מבוער לנגדי, תני, אוחד בידך החמה כי עצם בי הפחד פתאום, כי אין לי עוד וזהר אחר מזוהר גופך האחד ששבתי אליו שיבת חוף נידחים מאלף איים על-ים לבכות אל תוכו ולנוד. הבי לי שקט מעט, לו רק שקט מעט, נערה... ------------------------------------- יפה הא?

שקדי

New member
תגידי חונה.................

כמה זמן עוד נכתוב אחד ליד השני כאילו איננו מכירים?? אז הייייי לך את יודעת כמובן שהוא כתב גם את עץ הרימון ומכיוון שהמילים אינן מול עיני ומפחד לקלקל ולו במעט את השיר היפהפה אז נסתפק בזמזומן ביחד שבת לך...................

למעלה