כך חגגו פעם,,,,,,

עיניים

New member
../images/Emo141.gif כך חגגו פעם,,,,,,

כל שנה היינו נוסעים בפורים לתל אביב, העיר הגדולה, שהפכה מאוחר יותר, ובצדק, גם ל"עיר ללא הפסקה", כדי ל"תפוס מקום טוב" במדרכה על מנת לצפות בנוחות ב"עדלידע" המסורתית,,,, מבלי לרצות, הופך עורי חידודין- חידודין כשאני צופה בתמונה שלפני 50-60 שנה, ורואה את המוני האדם המצטופפים ברחובות,,, איך אינם פוחדים מאיזה פיגוע המוני?,,,,, כך נראתה העדלידע, וכך גם נראו גגות הבתים ברחוב אלנבי, עליהם הצטופפו כל הקרובים-חברים-ידידים של דיירי הבניינים.

עיניים

New member
קולנוע "מוגרבי" הנוסטלגי

שהיה התחנה האחרונה או "סוף הדרך" של העדלידע,,,, ולחשוב שהרסו את הקולנוע הזה לפני כמה שנים ספורות,,, כמה חבל,,,,, חג לכם שיהיה יבש ושמח.

"מוגרבי", כמה שנים ספורות?...

...זה לא איזה 15 שנה? אם לא יותר?...18-20 אולי?... הינו בני מלאבס הצעירים חסרי הרשיון ד´אז, עולים על קו 66 או 62, נוסעים עד הים כמעט(היכן שהיום מגדל האופרה) והולכים למוגרבי, למדרגות האלו שמובילות למעלה לכניסה... בכל אופן, מוגרבי נהרס, יש במקומו מגרש חניה, איזה יופי של ייזמות... לא היה עדיף להשאיר אותו על קנו ולפתח בו איזה קניון או מוזיאון... או סתם מגרש חניה עם מעליות לקומות העליונות כמו ברח´ קרליבך בת"א... או כמו בניו יורק, שם בנינים ישנים מפונים, קירות נהרסים ויש חניון רב קומות...
נ.ב. איזה קולנוע היה מול מוגרבי?...אני חושב שהוא עדיין פעיל... אלו לא היו סרטים של ברוס לי וקראטה, אלו השניים ה"אחרים"...

היה שם קולנוע קטן

עם תמונות כאלו שהיינו צריכים לעצום את העיניים או להסתכל לצד השני אבל מי עצם ומי הסתכל לצד השני? קולנוע עדן, אולי?

sagol kehe

New member
הקולנוע היה בדיוק ממול באלנבי

יש שם היום "מנו ספנות" או משהו כזה,וקצת יותר למטה לכיוון הים היו כל בתי הקפה המפוקפקים עם ה"קורבס" שישבו בחוץ והציעו מרכולתיהן..

redredole

New member
והתשובה הנכונה

קולנוע זמיר ואיזה זמירות היו שם...............

קולנוע מוגרבי,../images/Emo31.gif

עלה בלהבות. השריפה עירערה את המבנה. מהנדס העיר. נאלץ להוציא צו הריסה, למנוע קריסה, ופגיעה בציבור.

זהבוש

New member
עיניים בוקר טוב ../images/Emo151.gif../images/Emo149.gifופורים

שמח פשוט נהדר אני דווקא זוכרת את העלידע כהיינו באים במיוחד לחברים של הורי שגרו ברחוב בן יהודה פינת ארלוזרוב והיינו צופים מהמרפסת פשוט חגיגה שנים מספר לאחר מכן כשכבר היו ילדי בגיל צעיר יחסית אני חושבת בערך בגיל 9 או 10 אחי ישתתף עם הגמלים שלו בעלידע והם יצטרפו אליו נדמה לי שזה היה בין השנים האחרונות שעוד עשו עדלידע בתל-אביב. מענין עם בני זוכרין את זה. פורים שמח לכולם

sagol kehe

New member
איך הצליחו לעבור../images/Emo35.gif

בדיוק במקום הזה היתה תעלת בלאומילך...

אני מוחה חריפות!!! הטלוויזיה...

..."פישלה"...ולמה הכוונה ואייך זה מתקשר לנוסטלגיה?... אז ככה, אתם זוכרים את הימים שבהם בפורים הוקרנו תוכניות צחוק ובידור עליזות?...וכמובן סרט פורימי, מצחיק יותר, מצחיק פחות אבל משהו להתגלגל ממנו... השנה???... כלום!!!...ושתבינו, יש את ערוץ 1, 2, 3, 4, 10 אולי פיספסתי מי מהם, אבל לעזאזל, סוף סוף חג שמייייח(לא משנה האווירה), חייבים לשמוח למרות הכל...

למעלה