שלום

../images/Emo140.gifשלום../images/Emo70.gif

אני וחברה שלי עושות עבודה לביה"ס על פולין ואנחנו צריכות כל מיני מנהגים מסורתיים שיש או היו ליהודי פולי מישהו יכול לעזור
תודה מראש לכל העוזרים

כמעט לכל עיירה בפולין ובאירופה היו

מנהגים מיוחדים לה מהסיפורים על העיירה בה נולדתי הבנתי כי בית הכנסת היה המרכז, לא כמו היום אלא היה המרכז הקהילתי - מעיין מתנ"ס, שם למדו, התפללו, חגגו ועוד. היהודים עבדו ועבדו קשה, לרוב המבוגרים היו דתיים מאוד והצעירים פחות כיוון שעזבתי את פולין בגיל צעיר מאוד איני זוכר מנהגים מיוחדים

deebeebee

New member
מעולם לא הייתי בפולין

כך שאני לא יכולה להשוות עם אזורים אחרים בפולין, או בכל מקום אחר. היה לי דוד בוורוצלאב וגם הוא כבר מזמן לא שם אז אין אפשרות לקבל- SECOND OPINION

את מתענינת וחוקרת - למה טרם בקרת

בפולין? זה בהחלט נותן דוקא למי שלא נולדו שם פרספקטיבה אחרת לדברים...

deebeebee

New member
אני חושבת בכיוון

של נסיעה לצורך המחקר הגניאולוגי בו אני עוסקת (בתקווה שאוכל למצוא דברים שג'ואישג'ן לא יכולים לספק). אני לא משלה את עצמי שאוכל לחזור משם עם "רכוש" גדול משום שאותי מענינת פולין היהודית ופולין היהודית כבר לא קיימת,אבל אני מתכננת לשבת כמה ימים במוזיאון/ארכיון היהודי בוורשה ולנסוע לעיירות מוצא משפחת אבי (אזור לובלין), לבקר בבתי הקברות שלהן ו-, אחרון אחרון חביב, לנסות לפתור תעלומה משפחתית המטרידה את אבי מאז מלחמת העולם השניה (לא קשורה לרכוש). זה שלא עשיתי זאת עד היום- הנחיצות הגיעה רק בשנה- שנתיים האחרונות ולא היה זמן לכך. חוץ מזה, לא רציתי לנסוע לבד וחשבתי שאוכל לשכנע את אבא שלי לנסוע (אבל הוא לא מוכן לדרוך על אדמת פולין). כעת, יתכן שבסוף אסע עם הבן שלי, אבל זה לא יקרה לפני אוגוסט-ספטמבר (הבן משתחרר באוגוסט מהצבא.( תשובה מפורטת, לא?

אכן כן ומעבר לזאת מחייבת אותי במבט

אחר לגביך,אולי בשל הניק,חשבתי אותך לנערה.גם הורי סרבו לשוב ולדרוך על אדמת פולין ולבסוף כשעשו זאת במעבר מצ'כיה לאזור מגוריו לשעבר של אבי היתה זו חויה מזעזעת עבורם.המיזוג של רשעות שומרי הגבול ,מזג אויר גשום וסוער והבית שעזבת כבית חי ומשפחה ענפה ותוססת העומד על תילו והחיים בו - שכנים לשעבר -היו טראומה שאותה נשאו שניהם עד יום מותם. מצד שני אני מצאתי ענין רב לטייל בתוך הבית "ולפגוש"את תנור הקרמיקה עליו ספר אבי ודברים אחרים.בוקר טוב לך

פעמיים עברתי את הגבול דרך צ'כיה

ודרך סלובקיה ולמען האמת לא היה שם כלום, עד כמה שזכור לי לא שאלו אותי כלום, אפילו לא בקשו מאשתי שתצא מהרכב. שיהיה ברור כי אני מבין את כאבם של ההורים, זה כאב ברור, מובן ולא נסלח

deebeebee

New member
חצב הוא לא היחיד

עם סיפור זהה ואני חושבת שגם אם ניתקל ביחס סביר מצד המקומיים עדיין ביקור שכזה עלול לעשות לא טוב לאבי ולכן ירדתי מהנושא של לשכנע אותו לבוא.

deebeebee

New member
בוודאי../images/Emo66.gif

אבא שלי בן 84 והבן שלי קורא לו אינגלה משום שהוא רואה סבא צעיר ברוחו, פעיל ושאפשר לדבר אליו כמו אל חבר בן גילו.

למעלה