שלום לכם!

TangoTango

New member
../images/Emo140.gif שלום לכם!

שאלה:אני מועמדת למדמ"ח, במידה ואני מתקבלת לשתי אוניברסיטאות, האם הצבא יכול לתת אישור רק לאוניברסיטה שאליה אני רשומה בעדיפות שניה? האם היו דברים מעולם?

pl84

New member
מצטרף לשאלה...

האם הצבא יכול להחליט עבורי ולבטל את העדיפות הראשונה שלי, למרות שהתקבלתי אליה?

TangoTango

New member
מה גם...

שזה די דופק את המועמדים ששילמו מקדמה רק לאוניברסיטה בעדיפות הראשונה...

eitan007

New member
מה שלומך ??

קצת נעלמת מהפורום בזמן האחרון. מעניין, זה יכול ליצור מן מצב היפוטטי מהסוג הבא ? שנינו העדפנו ללכת למדמ"ח באת"א. את הלכת בעקבות המלצת הצבא (להירשם לכמה יותר מקומות) ונרשמת גם לטכניון ואת"א (ולעוד מקום שאני לא יודע עליו ?) אני, שמתי פס על המלצות הצבא, ונרשמתי רק לאת"א. שנינו מתקבלים לכל המקומות שהיינו מועמדים אליהם. אני, כיוון שאני מועמד רק למקום אחד, מן הסתם הולך אליו. את, בניגוד לרצונך הראשוני ללכת לאת"א, מופנית לטכניון, למרות שהתקבלת גם לאת"א. כלומר, גם שילמת 300 ש"ח יותר ממני על דמי רישום, וגם הולכת לעדיפות השנייה שלך. אין לי מושג לאן את מעדיפה כרגע (אם אני זוכר נכון לפני חודשיים זה היה את"א), אבל הבנת את הרעיון, נכון ?

yoss1bockchil

New member
כן , רק שמרוב חוכמה שכחת,

שזה יכול ללכת בכיוון ההפוך. אתה לא תתקבל לאת"א והצבא לא יוכל לאשר לך להרשם למוסד אחר אלא רק למקצוע אחר באותו המוסד(הכל היפוטטי כמובן שכך הן דרכי הצבא), ואז אתה ידידי...הבנת את הרעיון? גמר חתימה טובה, יוסי.

eitan007

New member
זהו מדרש נאה לביטוי "חרב פיפיות"

תסתכל על זה ככה, שתי האפשרויות (להירשם למוסד אחד או לכמה ביחד) מהוות הימורים. קודם כל, אולי אני מטומטם אבל אני לא מבין משהו, איך מישהו יכול להתלבט בין שני מוסדות ? ברגע שהחלטתי שאני הולך לאת"א, אני ידעתי שאני נרשם לאת"א ולשום מוסד אחר זולתה, ואם לא אתקבל לשם, לא נורא, גם ככה העתודה בשבילי זה לא עניין של חיים ומוות, אעשה שירות קרבי של 3 שנים, ואלך לאת"א אחרי הצבא. לטעמי, אם אתה לא מתקבל למוסד אליו אתה רוצה ללכת, ושהיית יכול להתקבל אליו לולא היית מתחרה עם מועמדים אחרים, אז אין לי מה לחפש בעתודה. אולי זו השקפה מאוד צרה ואגוצטנרית, אבל ככה אני רואה את הדברים. מאידך גיסא, תראה את הסיכון שטנגו לקחה, ואני מבטיח לך, מהכרותי הקצרה עימה, היא תתקבל לשני המוסדות, והיא היתה יכולה לדעת זאת, ע"פ נתוניה, עוד לפני שהיא נרשמה. טוב, זהו ויכוח-סרק, כי שנינו צודקים, זה יותר פילוסופי מאשר פרקטי.

TangoTango

New member
אני רוצה להבהיר משהו

גם לתל אביב וגם לטכניון יש יתרונות וחסרונות מאוד משמעותיים עבורי, לכן אני לא רואה בהרשמתי לשני מוסדות כהימור, שהרי נרשמתי למקצוע אחד. כך שגם אם הצבא יקבל החלטה לשלוח אותי לטכניון, בסופו של דבר, אוכל לישון שנת ישרים. הסיבה ששאלתי את השאלה היא כספית: הטכניון מצפה ממני לשלוח את המקדמה עד ה- 23/9 , כאשר לא קיבלתי עדיין תשובה מהעדיפות הראשונה שלי. (!) לכן, אם לא אקבל תשובה עד אז, וגם לא אשלח את המקדמה לטכניון בזמן, אני עלולה להפסיד את שני המוסדות, במידה והצבא ירצה שאלמד בטכניון. ואם אשלם את המקדמה לטכניון, אתקבל גם לאת"א, אשלם מקדמה לאת"א, יאשרו לי ללמוד באת"א, הרי שהפסדתי את המקדמה בטכניון. מסובך, נכון?
עכשיו, אם תסלחו לי, אני הולכת להציק טלפונית לכמה אנשים בעניין. מקווה שהם לא יהיו מטומטמים.

לא תפסידי את המקדמה בטכניון

במכתב שנשלח אלינו מצוין בפירוש שאם הצבא לא יאשר לך את הלימודים במוסד דמי המקדמה יוחזרו בשלמות

TangoTango

New member
ראיתי את ההערה במכתב

אך מה שאני לא מבינה מהי הכוונה ש" הצבא לא יאשר את הלימודים במוסד"? האם הכוונה היא קבלת דחייה מהעתודה? (במקרה זה ברור שהמקדמה תוחזר) במקרה שלי, האם מתן אישור לעדיפות א שלי (ת"א) היא בעצם "דחיה" של עדיפות ב (טכניון) על ידי העתודה, למרות שהתקבלתי לטכניון? האם במקרה זה תוחזר לי המקדמה?

לדעתי כן

כי המקדמה אמורה להבטיח שתשלמי שכר לימוד. לא משנה אם עברת את רף הקבלה לטכניון, את עדיין לא הולכת ללמוד שם, ואני לא חושבת שכוונתם לעשוק עתודאים ע"י המקדמה. בסופו של דבר זה לא תלוי בך אם לא תלמדי שם (כי הצבא החליט אחרת), ולכן תקבלי את הכסף חזרה.

TangoTango

New member
התעלומה נפתרה../images/Emo70.gif

אחרי כמעט 5 שעות של טלפונים, הגעתי לאמת האולטימטיבית: 1. במדור עתודה אמרו לי (וגם לפאשא) שאם מתקבלים לשני מוסדות, לא חייבים לשלוח אותך למוסד בעדיפות ראשונה, לכן חייבים לשלם מקדמה לכל אחד מהמוסדות. 2. בטכניון אמרו לי, שבמידה והצבא יאשר לי ללכת למוסד אחר, המקדמה תוחזר במלואה, לא כך הוא במקרה ואני מחליטה מרצוני שלא ללכת לטכניון. ותודה לכולם על העזרה.

למעלה