ה ת ק ו ו ה
New member
../images/Emo140.gifשלום לכולכם.
קוראים לי לינוי. ויש לי כל מיני שאלות.. חלקן אולי מוזרות, אבל הן בגדר שאלות שתמיד רציתי לשאול ולא היה לי את מי..נתקלתי בפורום המצויין הזה, וחשבתי שאולי פה אני אקבל קצת תשובות בהן והייתי מאוד שמחה לדעת מה אתם אומרים/חושבים. אז קודם כל
מראש לכל העונים. פשוט תודה רבה. והרי שאלותי: סוגיית הפאה- במקומות ציבוריים (אולי גם בבית?!), האישה הדתיה צריכה להסתיר את שיערות ראשה מטעמי צניעות. הנשים יכולות להשתמש במטפחת ראש, או בפאה נכרית. עם הנשים שמשתמשות במטפחת ראש- אין לי בעיה. אבל הנשים שבוחרות להניח על ראשן פאה, בעצם לא מתנהגות בצניעות אלא להפך-הן מושכות תשומת
(כי בדרך כלל הפאה יותר יפה מהשיער הפרטי שלהן..)
איך זה שבכל זאת, ולמרות כל זה אופציית הפאה עדיין קיימת בציבור החרדי (במקום שיהיה אפשר לכסות את הראש רק במטפחת)?
על אותו עיקרון- למה יש נשים דתיות (נשואות) שמתאפרות? שמטפחות את עצמן? למה מותר להן לענוד עגילים/שרשרות? הן הרי אמורות להיות "מוזנחות"/"לא מושכות" כשהן נמצאות בציבור?
מי החליט ששיער ראשה של האישה הוא דבר מושך?/לא צנוע להראותו בפרהסיה?
האם גם הגבר מסתיר חלקים כ"כ משמעותיים,בולטים (כדוגמאת השיער) מגופו? סוגיית הלבוש- הייתי לפני שבוע בהצגה-מניין נשים. ההצגה מציגה דפוסי התנהגות,נורמות בציבור החרדי. אפילו חרדי קיצוני. והיא פותחת בעניין הלבוש של הבנות. תוך כדי הקראת ההלכה, הבנות מתלבשות בהתאם. בסוף, מה שיצא הוא שאסור להתלבש בצבעוניות שתמשוך את העין. אסור ללבוש בגדים צמודים, אסור ללבוש Xואסור ללבוש Y.
האיסורים האלו חלים גם על הגבר? שהרי אישה גם היא יכולה להתפתות מגבר ולא בהכרח הגבר הוא המתפתה/מפותה ע"י האישה. כיפה-
למה שמים כיפה על הראש? אני מבינה שזאת מסורת וכו', אבל מה התחיל אותה? ממה היא נובעת? שם השם- אלפי כינויים יש לאלוהים. כאשר אתם מדברים, איך נהוג להזכיר את שמו? שמעתי על אלוהים/אלוקים/ה'/השם/אדני וכו'. מהי הצורה המקובלת? והאם יש סיבה למה דווקא שם זה נבחר? (אני מאוד מקווה שבאמרי חלק מהשמות המצויינים לעיל לא פגעתי ברגשותיו של אף אחד. אם כן- עמכם הסליחה). טהרה/טומאה של אישה- במהלך תק' המחזור אישה נחשבת כטמאה, ממה שהבנתי- גם פרק זמן אחריו היא נחשבת טמאה. למה? מה גורם לה לטומאה? הרי ה' (אני מקווה שאני לא פוגעת פה ברגשות של מי שאומר את זה אחרת- ע"ע הסעיף הקודם "שם השם") הרי זאת הדרך שבה ה' ברא את הנשים, ואני מניחה שאף אחד לא יכול להחליט מתי בחורה טמאה, אם היא בכלל טמאה, מלבד ה'. אז על סמך מה מבססים את חוקי הנידה, והחוקים המתייחסים לאישה לאחר ההריון? פירוש התנ"ך: חז"ל מול הפירוש הביקורתי- תראו, אני לומדת בבי"ס ממלכתי. חילוני. בבית אנחנו שומרי מסורת וכו', אבל זה לא קשור לעניין. בבי"ס אנו לומדים לבגרות בתנ"ך ע"י מפרשים. גם רש"י, רשב"ם וחבריהם (חז"ל) ומנגד, אנו לומדים גם את הפירוש הביקורתי. פירוש זה נערך ע"י הגרמנים, (עוכרי צוררי ושונאי ישראל). החוקרים הגרמניים למדו את התנ"ך וחקרו אותו לעומק על מנת לצבור ידע. (כי ידע זה כוח. ידע שיוכל לשמש אותם כנגד היהודים). עד פה היה הרקע הכללי. ועכשיו לשאלות:
בבתי הספר הדתיים (ממ"ד) אני מניחה שלא לומדים את הגישה הזאת,נכון?
האם לדעתכם האישית (!) חשוב/לא חשוב ללמוד את הגישה הזאת?
לפעמים יש פירושים ביקורתיים שנשמעים יותר ריאלים מפירושי חז"ל, האם הייתם מוכנים להקשיב לפירוש זה, או שפירושי חז"ל הם הפירושים הנכונים לדעתכם? סוגיית השירות בצבא ההגנה לישראל-
האם יש חוק מפורש מהתורה האוסר על שירות בצבא? (כידוע לי- אין, ואפילו להפך- עמ"י היה צריך להגן על עצמו לאורך השנים והיה לו צבא, היו לו כלים והוא נלחם בעמים אחרים..)
(אם אין חוק) למה לא מתגייסים? האם "תורתם אומנותם" מונעת מהם באמת להאמין או ללמוד בתנאים מיוחדים? האם שלוש שנים מהחיים לטובת מדינתך הם שנים של בזבוז בהן עדיף ללמוד תורה?
האם מציגים בחברה הדתית את האופציה של להתגייס? מדברים על זה בבתי הספר?
הבהרה- כל השאלות שנשאלו היו במטרה להבין, ולדעת עוד קצת דברים. דברים שממש מעניין ואיכפת לי לדעת. אם דברי פגעו בטעות באחד הגולשים- אני ממש מצטערת. תודה רבה רבה רבה רבה לכל העונים.
קוראים לי לינוי. ויש לי כל מיני שאלות.. חלקן אולי מוזרות, אבל הן בגדר שאלות שתמיד רציתי לשאול ולא היה לי את מי..נתקלתי בפורום המצויין הזה, וחשבתי שאולי פה אני אקבל קצת תשובות בהן והייתי מאוד שמחה לדעת מה אתם אומרים/חושבים. אז קודם כל