שלום לכולכם

../images/Emo140.gifשלום לכולכם

אני מעוניינת למחזר ניילון בצורה עצמאית. >בעיתון נישה של החודש ישנן תמונות מקסימות מדברים שהכינו מניילון ממוחזר> ידוע לכם/ן האם אפשר למחזר ניילון בצורה ביתית או שיש צורך במכבש תעשייתי לשם כך? ידועים לכם פרטים על התהליך? אשמח אם תפנו אותי לאתרים שיוכלו להיות לי לעזר. תודה!!

תלתן3

New member
פוליאטילן

פוליאטילן ולא ניילון כפי שרבים וטובים אומרים למחזר? זאת בעיה כללית של מדענים ומעצבים כאחד, לא ניתן בשיטות ביתיות למחזר אך ניתן לגזור לגרוס אך לא ניתן לשנות את הרכבו הכימי גם לא בחום. אני מציע לך להתייחס לחומר כמושהו ולהפעיל את הדימיון בעיצוב בברכה תלתן

תודה

אני מעוניינת להכין מוצר כלשהו, למשל קופסא, משקיות הניילון שמקבלים בקניות בסופר או בחנויות השונות. באיזה חומר אוכל לעצב את השקית שתהיה קשיחה ועדיין שקופה? אם אני מעוניינת לצרף מספר שקיות יחד וליצור שכבות >ע"י גזירת החלקים הנבחרים של השקית< - באיזה חומר ניתן להשתמש כך שהשקית תשאר שקופה גם לאחר מספר שכבות? >מתוך הנחה שאם אשתמש בדבקים שונים הם יגרמו לחומר להיות אטום יותר> תודה!

תלתן3

New member
פוליאסטר

זה חומר ששומר על שקיפות ומתקשה זה חומר דו קופוננטי נוזלי חומר אב ומקשה, היישום דורש מקצועיות באופן יחסי תלתן

זה כמו סינית בשבילי

הפוליאסטר הוא לא חומר מסוכן ומריח כזה, הדורש עבודה בסביבה מאווררת? אני מחפשת משו פשוט לעשייה, ולו בשביל ההתנסות.. אם ארצה לכבוש את הניילונים בבית - יש לך מושג איך אוכל לעשות את זה?

פוליאסטר ידידותי

תלתן העלה רעיון מצויין,לגבי הפוליאסטר,זה חומר שאפשר לעשות ממנו מלא דברים.כן,רצוי במקום מאוורר,אבל זה לא דרמה,פשוט תיתנסי בזה,בטוח תהיי ייחודית יותר.,את גם יכולה לשלב בזה צבעים וכל מיני אלמנטים. לגבי דחיסה של ניילונים,יש תהליך תעשייתי שנקרא "סינטור",והוא המצאה ישראלית שבעזרתה ניתן למחזר שקיות ניילון יחד עם פולימרים נוספים.סתם ככה בבית,זה קצת מורכב,כבישה סתם תחת לחץ לא תביא לשום תוצאה אלא אם תשלבי חומר דביק כלשהו.אבל את חייבת לנסות ולנסות כל מיני דברים,כך יוצאים דברים ממש מפתיעים ומיוחדים. בהצלחה, יפעת

למעלה