שאלה שאלתית

matanpt

New member
../images/Emo140.gifשאלה שאלתית

אני מבקרת אתכם מפורום יידיש. ראשית כל מברכת אתכם בשבוע טוב וחם - בחורף קר. אני בת ליוצאי פולין, וחוקרת ספרות יידיש. האם אתם מכירים מילגה לסטודנטים כמוני? אשמח לשמוע פרטים. כל טוב מכל הלב.

באיה

New member
אני זוכרת שכשבתי למדה

באוניברסיטת תל אביב, בשביל לקבל מילגה חייבו אותה באחד הקורסים - קורס ליידיש. אבל היא לא זוכרת עכשיו כלום. כאילו לא למדה.

matanpt

New member
תודה באיה../images/Emo51.gif

חבל שהיא לא זוכרת. את מוזמנת לפורום יידיש.

באיה

New member
../images/Emo51.gif על ההזמנה ובוקר טוב../images/Emo186.gif

למעשה אני מבקרת בו פעם בשנה
. פשוט אנשי הפורום נראים לי כאלה ידעונים בתרבות היידיש, שאני פשוט מתביישת להכניס שם גם את שני הגרוש שלי. ידיעותי מסתכמות רק ממה שלמדתי בבית הספר, וגם את זה כבר כמעט הכל שכחתי כי זה היה כל כך מזמן. והרעיה שאפילו בילבלתי בין הסופרים על כתיבת "מוטל פייסי דעם חאזנס". אני מבטיחה אבל לבקר יותר להבא, ואולי לכתוב כמה מילים. ונכון, חבל שבתי לא זוכרת כבר כלום. זה פשוט לא חשוב בעיניה, ואני מצטערת היום שאז לא עודדתי אותה יותר בעיניין. לי עצמי היה גם חשוב להיטמע בחברה הישראלית ולימוד השפה העברית שלא למדתי אותה כאן בבית הספר. לארץ הגעתי כבר בגיל 18, ולמזלי הרב זה שידעתי קרוא וכתוב ביידיש, עזר לקריאה וכתיבה בעברית. אפשר לאמר שבעברית הייתי אוטודידקט, ואני די מרוצה מהתוצעות. המשך יום מקסים לך ולכל הפורום.

חייםלוי

Member
מנהל
לא כולם כאלה ידענים. כמו שכבר

אמרתי כל אחד שקצת מתעניין מוזמן לפורום. רק תראי כמה אנשים מבקשים שירים שהם זוכרים וכד' מבלי שיהיה להם מושג ביידיש. גם הבת שלי למדה יידיש בבית הספר. כל מה שנשאר לה זה שיר אחד - דריידל. היא והבן לא מבינים בכלל מה אני עושה עם היידיש.

matanpt

New member
יידיש לדור הבא

את הבת שלי שהיא בת 8, לימדתי להגיד: "איך האב דיך ליב", כדי שהיא תוכל להסתדר ביידיש, אם היא תצטרך. מה שהיא למדה מסבתא שלי זה "קרישקאלעך"= פירורים. אני מקווה שהדור הבא ידע קצת יותר על יידיש, מתוך הנאה מהתרבות היפה והעשירה.

שרה16

New member
אשמח ללמוד יידיש בסיסית

הצצתי בקישורים שלכם,והכי צפון שיש זה חיפה. אם יהיה חוג באזור שלי(עמקים) ארשם ברצון. הרי בילדותי יידיש דיברו ה"מבוגרים",ועכשיו כשאני כבר "מבוגרת",במה אדבר..

חייםלוי

Member
מנהל
אולי תבררי במועצה האזורית שלכם

אם יש קורס באזור שלך. אם יש כזה אשמח לפרסם אותו בקישורי פורום יידיש. גם את הקישורים שיש שם אספתי בעזרת אנשים ממקומות שונים.

למעלה