אמא לארבעה מגיל שש ומטה. הבכור עולה לכיתה א' אני מורה, הלילה לא ישנתי רק מהמחשבה מה יהיה בראשון לספטמבר עם העבודה........ שאלות טכנית: טיפים לקניית שולחן כתיבה וכיסא לבן שש שלי. יום נפלא
מסירה את הכובע... אז קודם כל ברוכה הבאה, איפשהו קראתי שמורה שהיא אמא לילד כיתה א' פטורה ביום הראשון. יש אמת בדבר? בכל מקרה ארבעה מסגרות זה סרט, מה עשיתם בשנה שעברה? אין לי טיפים מיוחדים בנושא שולחן אבל יש לי רעיון איך לסייע, תשארי כאן בשבוע הבא
../images/Emo2.gifמורה שהיא אימא לילד בא' פטורה ביום הראשון?
איפה?? פעמיים שלחתי ילדים לכיתה א' עם בעלי כי אני הייתי צריכה להתייצב בעבודה (מחנכת כיתה). רק בשנה החולפת יכולתי ללוות את הפיצפון מקרוב ולהשתתף בטקס קבלת ילדי א' כיוון שהפצפון לומד בביה"ס בו אני מלמדת
כבר שמעתי על לא מעט מקרים של מורות מקצועיות במצב דומה שהמנהלת אישרה להן להיעדר בשעתיים הראשונות על מנת ללוות את הבן/בת לכיתה א'. נשמע הגיוני...מורה מקצועית לא צריכה לפתוח את הבוקר עם כיתה ביום הראשון ללימודים.
ביום הראשון, גם אם היא עולה איתה שנה שנייה. הגיוני. לא הייתי מעיזה לבקש מהמנהלת שלי שעה-שעתיים "חופש" ביום הראשון. מה לעשות ויש גם חסרונות להיותנו מורות. אחד מהם הוא הליכה ביום הראשון לבי"ס עם הילדים הפרטיים שלנו.
היום הראשון ללימודים הוא לא פשוט כשאת מורה וצריכה ללוות את הילדים שלך למסגרות שונות. מנסיוני כמורה, אין מה לעשות... צריך לגייס את הבעלול, סבתות... אגב, מה את מלמדת? את מחנכת כיתה??
אחרי שגמרנו עם החקירה אפשר לעבור לשאלות שלך... אנחנו לא קנינו שולחן כתיבה וכסא פשוט משום שהיא (וגם הגדולה לפניה ועד היום) מעדיפה להכין שיעורים על שולחן המטבח, ליד האיזור בו אני מסתובבת, כך שכרגע זו היתה קנייה מיותרת בשבילנו וסתם מעמיסה את החדר.
התאריך המשוער שלי הוא ה-3 לספטמבר והבכורה שלי עוד לא תהיה בת שש אבל עולה בעזרת ה' לכיתה א'... וביניהם יש עוד בת ובן מדהימים... אומנם אני לא מורה אך אצלי הקטן שעוד לא בן שנתיים כרגע ייכנס למסגרת לראשונה בחייו... קיצר הכל ביחד... לפחות אני בבית... ולא מחוייבת לשום מקום עבודה... (אנחנו עצמאיים)