היום הייתי ב...

yifatushc

New member
../images/Emo140.gif היום הייתי ב...

קונדיטוריה מקסימה שנקראת "אידלסון 10", על שם הכתובת שלה בת"א. מכירים? מניחה שחלקכם שמע עליה / ביקר בה. אמנם בעקרון אסור לנו לפרסם, אך ב"תפוז" יסלחו לי רק הפעם כי אינני יכולה שלא לספר את חוויותי משם
: אחלה מקום, אוירה נעימה, והעיקר- איזה מאפים... חבל"ז! עוגיות מיניאטורות שונות (ורואים השקעה בכל אחת ואחת מהן), מוסים אישיים, עוגות מוקפדות ומושקעות... פשוט תאווה לעיניים ולחך. אני וברק (שיזכר לנצח כ"טירמיסו") הזמנו קפה קר ועוגה שמורכבת משכבת שוקולד ואגוזים, שכבת מוס פרלין, ושכבת מוס קפה, ומעל הכל ציפוי שוקולד עם אגוזים ובוטנים... חברים- נותרתי המומה. אין מילים.
והם משתמשים שם אך ורק בוניל אמיתי (שהוצא מתוך מקל וניל), ועל כן במוסים ובמאפים ניתן ממש לראות את נקודות הוניל השחרחרות והקטנטנות, וכמובן שהאותנטיות שלו משפרת את הטעם פלאים. אז זהו...מצאתי פנינה חדשה ואאמץ בחום.
יפעת

נירהמ1

New member
שמעתי עליהם - יותר נכון קראתי

מאמר עליהם, ועל הסופגניות שלהם. העוגה שאכלתם נשמעת ממש טעימה. מאוד אוהבת מוס קפה, ובשילוב פראלין זה נשמע נפלא. אולי אחפש את המתכון, ואז נוכל גם להכין. זו פעם ראשונה שאת רואה שמשתמשים בווניל אמיתי? את יכולה להכין גם כן עם וניל אמיתי. פשוט חוצים את המקל מלמעלה למטה עם סכין חדה, פותחים (בעזרת הסכין) ומוציאים את התכולה. הטעם אחר לגמריי. אפילו הווניל של מקורמיק לא משתווה לו (לא אוהבת את המקורמיק, מעדיפה להשתמש בסוכר וניל. אני מכניסה מקל וניל לתוך סוכר, ואז יש לי סוכר וניל תמיד). אפשר לקנות גם משחת וניל, שגם היא עשויה מווניל אמיתי. היא מאוד יקרה, אבל בהתחשב בזה שמשתמשים בכמויות קטנות היא מחזיקה הרבה זמן. אפשר גם להכין תמצית וניל בבית. אם תרצי/ו מתכון, פשוט תגידי/ו.

pirge

New member
מקל וניל-יאמי. יפעתי, המקום נשמע

ששווה ביקור. רק מסכן בעלי שאסור לו סוכר.......אולי יש להם משהו תחליפי?

pirge

New member
נירוש מה קראתי ולא ידעתי. את מכינה

סוכר וניל ע"י זה שאת שמה בתוך הסוכר מקל וניל. נכון? כמה סוכר? בכלי ההגשה? האם המקל פתוח? הכוונה חצוי? או סגור? אנא תחכימיני. חיבוק.

נירהמ1

New member
פירגה'לה - פשוט לוקחים מקל וניל

טרי, אפשר לקצוץ אותו במטחנת תבלינים ולערבב עם סוכר ולשים בצנצנת (בצורה הזאת סוכר הווניל יותר מרוכז - אבל לי אין מטחנת תבלינים), ו/או כמו שאני עושה "קוברת" אותו בשלמותו (בצורה אנכית) בתוך צנצנת מלאה בסוכר, סוגרת היטב ופותחת רק לאחר שבועיים-שלושה. כשמפלס הסוכר יורד אני מוסיפה עוד סוכר, וכך יש סוכר-וניל כל הזמן. אפשר לעשות סוכר וניל גם ממקל וניל משומש שמשתמשים בו לגלידה, או לקרם פאטיסייר, או בכל שימוש אחר. פשוט לא זורקים את המקל אלא טוחנים ומוסיפים לסוכר.

נירהמ1

New member
ורד - צריכה לחפש את המתכון

נדמה לי שהרברונן נתן אותו בזמנו במתכונים. הוא השרה מקל וניל בבקבוק ברנדי משובח, חיכה חודש-חודשיים (לא זוכרת את המתכון) וקיבל תמצית וניל משובחת. אנסה למצוא את המתכון.

נירהמ1

New member
מצאתי - תמצית וניל של אהרוני

כפי שהביא הרב רונן לפורום "מתכונים". תמצית וניל/אהרוני הכנה: חוצים לאורך 2 מקלות וניל חוצים כל חצי לשני חלקים שווים שמים רבע כוס ברנדי אוטמים, משהים במקום נטול שמש אחרי שבוע יש... כל טוב ושבת שלום, רונן

למעלה