למה אהבה???

rupio007

New member
../images/Emo14.gifלמה אהבה???

למה כאשר אומרים למישהו "אני אוהב אותך" כל כך קשה לו לקבל את זה ואני מרגיש כאילו קיבלתי סתירה בפנים? כשמישהו מאוהב תמיד קשה לו להראות רגשות??? למה באהבה הכל חייב להיות כל כך רציני וכואב?? אין דבר כזה יותר של אהבה ממבט ראשון?? אהבה מה זה בעצם??? ?????
?????

ciccio

New member
bummer

my partner in 2,5 years we know each other mavbe told me once or twice he loves me, and thats after chinese torture... some peaple just cant express themselves in that way, look at how they do that shows affection

eig

New member
לא להירדם בשמירה...

אני לגמרי מבין שיש אנשים שקשה להם להביע רגשות.... אבל לא הייתי מוותר לאנשים כאלה בכזו קלות. כי מה יקרה שמשהו יהיה לא טוב? מה יקרה כשהם יכעסו? אז הם ישמרו בבטן וידברו רק כשזה יהיה כדור שלג גדול שכל שנותר לו הוא להתפוצץ? צריך לעבוד על זה כחלק מתקשורת זוגית. חוץ מזה, שאם מישהו לא יכול להגיד אני אוהב אותך ולהתכוון לזה בעת ובעונה, התשובה אילו היא שיעשה מעשים שיביא את בן זוגו להרגשה כנה שהוא אכן אוהב אותו.....במילים אחרות: אתה לא יכול להגיד? אז תראה. נראה לי שבסופו של דבר להגיד ימצא כפתרון הפשוט יותר (למי שלא אוהב להתאמץ). והעיקר, לאהוב לחבק ולא לספור מילים, לחיות אותם.. :)

odedee

New member
שאלה טובה, מה זאת אהבה.

כמו שכתבו, יש אנשים שקשה להם להביע רגשות. זה דורש להיות במקום חושפני ופגיע, ולפעמים צריך לקלף כמה קליפות כדי להגיע לשם... קח בחשבון שיתכן שגם הוא מרגיש שהוא קיבל סטירה (in a good way)... מה עונים למי שאומר שהוא אוהב אותך? זה ממש לא פשוט, במיוחד כשמערכת היחסים צעירה, ועל אחת כמה וכמה אם כל אחד מכם נמצא במקום אחר, מבחינתו. לא הכל חייב להיות רציני וכואב, ממש לא. אבל צריך סבלנות. אני אישית בכלל לא מאמין באהבה ממבט ראשון. אפילו לא בידידות אפלטונית ממבט ראשון

../images/Emo23.gifלפעמים לוקח זמן

עד שכל אחד מהצדדים מבין היכן הוא עומד במערכת היחסים. אהבה מתפתחת עם הזמן...כמות זמן לא מוגבלת... אין דבר כזה אהבה ממבט ראשון כי אהבה טומנת בחובה כל כך הרבה רגשות ותלויה בהמון גורמים. על מנת לאהוב אדם באמת צריך להכיר אותו לעומק, לאהוב את היתרונות שבו ולקבל באהבה גם את החסרונות. כשלא מכירים לעומק-זו אינה אהבה אמיתית אלא רק התאהבות או אשליה... לא צריך להתייאש. לאנשים שונים לוקח זמן שונה להתאהב. הדבר תלוי גם בעבר של כל אחד מבני הזוג-למשל אחד מהם יכול לבוא למערכת הזוגית שלם עם עצמו ופתוח והאחר יהיה אחרי פגיעה ואכזבה קשה ואז מן הסתם יהיה לו קשה יותר להיפתח וזה ייקח לו זמן רב יותר...בקיצור...הכול עניין של זמן וגורל. צריך הרבה סבלנות, הבנה, פתיחות ותקשורת. אל דאגה, בסוף זה יקרה.

אהבה דבר נפלא../images/Emo25.gif../images/Emo24.gif

שבת שלום לכולם! האהבה היא דבר נפלא. כמובן שהאהבה היא תהליך איטי המתפתח במשך תקופה מסויימת. לכל אדם יש קצב שונה, וכל אחד מבני הזוג מגיע ממקום אחר מחינוך שונה. ישנם אנשים היודעים לספר ולשתף את בן הזוג בכל הרגשות הפנימיות שהוא חש וזה נפלאא וכייף. יחד עם זאת ישנם בני זוג הסגורים ומאופקים שקשה להם להעביר את רגשותיהם. הטוב ביותר כל אדם שמצא את אהבתו ויכול לשתף ולהעביר את רגשותיו ימשיך לאהוב ולתת לבין הזוג את כל אהבתו המלאה. לאט ובסבלנות יעזור לבין הזוג להפתח לאט לאט. במשך הזמן תבנה ביניהם תקשורת יפה ואמיתית. והרווח יהיה של שניהם.

rupio007

New member
עוד שאלה בנושא אהבה......./images/Emo23.gif

נגיד והוא כן אמר "אני אוהב אותך" מה הלאה ממשיכים כרגיל או עושים משהו בנידון.... נניח שהוא התכוון לזה.... בלי קשר מה בא קודם.... הבן זוג או הקרירה (שעדיין לא התחילה- אני סטודנט לרפואה...)??? דוקא עכשיו כארש אני בתקופה הכי לחוצה של הלימודיםפ שלי הוא החליט שזה המזן לפתח את הזוגיות ושאנחנו חייבים לדבר כל הזמן (שלא צריך להגיד-אין לי ממנו בכלל) ובנוסף אני מקבל על הראש שאני לא אוהב מספיק... איך אפשר להתמודד עם כל השטויות שעוברות לו בראש.... אין לי כוח כרגע להגיד לו "תעזוב אותי במנוחה...."
מבולבל

ro99

New member
חשבת על להגיד לו

את כל מה שאתה אומר לנו? פשוט להיות איתו מאוד כנה ופתוח, להראות לו את הלבטים שלך, להראות לו את החששות שלך בעקבות דברים שאמר או עשה, אפילו להגיד לו שכרגע הראש שלך במקום אחר בגלל לחץ הלימודים ואם אפשר לדחות שיחות רציניות על העתיד לאחרי הבחינות (רק אל תשכח להסביר לו שזאת לא דחייה! - זה לא במקום ההסברים על החששות שלך)? הבעייה הכי גדולה עם מערכות יחסים היא שאנשים חושבים רק בדממה ומקווים שבן הזוג כאילו יספוג באוסמוזה את מה שאתם באמת מרגישים מבפנים. תחשוב על זה שמאוד יתכן שהוא מתלבט לבטים מקבילים לשלך במין תמונת מראה של מה שעובר עליך. הסכנה הכי גדולה בין בני זוג היא לא כיצד, מתי וכמה אומרים "אני אוהב אותך" אלא כל מה שלא אומרים ומבעבע בפנים. אולי זה מפחיד להגיד דברים מסויימים כי אתה לא בטוח בו או באיך שיגיב, אבל מצד שני לא היית מעדיף מערכת יחסים פתוחה וזורמת? זה הרבה פחות מעיק.

rupio007

New member
ניסיתי...

את כל זה אני יודע אבל ברגע שאומרים למישהו "אני אוהב אותך" והתשובה היא"לא עכשיו" יש מין רגש של דחיה.... אני לא מתכוון לזה באמירה ברוטלית. אי אפשר להגיד למישהו ,לא משנה כמה הוא מבין ועמוק, "אני רוצה "להקפיא" את מערכת היחסים שלנו עד לרגע שאני אהיה מוכן לזה שוב... אחרי הלחץ" הפגיעה תהיה עמוקה ומערכת היחסים לא תחזור להיות אותו דבר .... אני לא אומר שאני רוצה מערכת יחסים של בובות חרסינה. אני כמובן רוצה מערכת יחסים תוססת וחיה וכמובן כנה אבל לפעמים אי אפשר להוציא את הכל החוצה ואני יודע שאם לא מוציאים אז זה יוצא בבום חזק.

ro99

New member
אז עשית את כל מה שאפשר לעשות

עכשיו הכי חשוב שתעבור את הבחינות שלך. והוא יאלץ לחכות. זה לא חסר סיכון, אבל כמה ברירות כבר יש? אם הוא לא יחכה, אז תאלץ ללכת למצוא אותו לאחר הבחינות ולשכנע אותו. ואם לא תשכנע אותו? אז אין לו אמון בך וזה לא בדיוק בסיס למערכת יחסים מוצלחת. או שזה לא זה בכל זאת. אם הוא באמת אוהב ואתה באמת אוהב, אז צריך מקום לגמישות מסויימת, לפשרות, לקבל דברים שאולי לא בדיוק מתאימים ברגע זה או אחר אצל השני. וזה פועל לשני הכוונים: אתה צריך להבין שאם הוא אומר משהו בדרך שאתה לא מכיר, זה לא אומר שהוא לא מרגיש משהו כלפיך. והוא צריך להבין שהחלטות גדולות על עתיד מצריכות אצלך הרבה אנרגיה נפשית ובזמן קריטי לשאר חייך כמו בחינות זה פשוט בלתי אפשרי: זה לוקח משאבים נפשיים שאתה כרגע מאוד זקוק להם ומצד שני אין לך מספיק משאבים נפשיים פנויים כדי להקדיש להחלטות עליך ועליו, כך שאתה מסוגל לעשות טעות גורלית ששניכם תתחרטו עליה. תנסה להסביר לו את זה בצורה כזאת. וגם תקשיב למה שהוא אומר ואל תבין את זה בשפה שלך. בעולם הרגש כולנו למדנו להחצין בצורה אחרת - זה שדה מוקשים שבו אי-הבנה בין אנשים יותר מתקבלת על הדעת מאשר הבנה. זה נס בעצם שלפעמים אנחנו מבינים זה את זה, אם אתה חושב על זה. בהצלחה חמוד.

למעלה