Merry Christmas everybody

../images/Emo136.gifMerry Christmas everybody../images/Emo136.gif

ברוב המקומות בעולם נוהגים לחגוג את הכריסמס ב 25 לדצמבר. האורתודוכסים חוגגים את הכריסמס ב-7 בינואר (אני אחד מהם...) אבל האמת שזה לא כל כך משנה כי החלטתי לחגוג ביחד איתכם. לפניכם עשרת שירי הכריסמס האהובים עליי ביותר. מכיוון שבדרך כלל שירי כריסמס לא מוכרים כל כך, שילבתי שירים שקטים או שירים מיוחדים שיצאו במיוחד לתקופות הכריסמס.... בנוסף לשירים, תקבלו בכל הודעה מידע קצר על חג המולד. אז חג שמח וקדימה למצעד !

../images/Emo16.gif מקום 10

מי לא יודע שנוצרים חוגגים את חג המולד לציון הולדת ישו. משפחתו של ישו הייתה מנצרת. ביום אחד, מלאך התגלה למרים ובישר לה שהיא תהרה ותלד בן ותקרא את שמו ישוע כי הוא יושיע את עמו מכל חטאתם.
אפתח את העשיריה עם ביצוע מיוחד לשיר הכריסמס santa bay Kylie הופיעה בלבוש סנטה קלאוס ושרה את השיר הזה באחת ההופעות של top of the pops

../images/Emo16.gif מקום 9

באותה תקופה הקיסר אוגוסטוס הורה על יהודים להירשם במפקד האוכלוסין בבית לחם. בדרכם לבית לחם, יוסף ומרים לא מצאו חדר בפונדק בעיר, נאלצו לישון באורווה. ישו נולד שם והונח באבוס.
במקום התשיעי נמצאת Lutricia McNeal המוכרת לנו בלהיטה הגדול Ain't that just the way . לוטרישה כאן עם חידוש נחמד לשירו של Johnny Mathis When a Child is Born

../images/Emo16.gif מקום 8

לאחר לידת ישו הגיעו שלושה אמגושים למערה שבה נולד והביאו לו מתנות כהונה - מור, לבונה וזהב על מנת לציין שהוא אכן המשיח.
במקום השמיני שיר משנת 1987. שיר כריסמס אהוב שיצא מספר פעמים בבריטניה. גם בשבועות אלו הוא צועד בבריטניה והספיק להגיע למקום הרביעי השיא שלו היה בשנת 87 כשהגיע למקום השני. The Pogues feat. Kirsty MacColl כאן עם Fairytale Of New York

../images/Emo16.gif מקום 7

סמלי החג האשוח המקושט והמואר הוא מנהג שמקורו בגרמניה מאותה תקופה. האשוח מסמל הישרדות בחורף הקשה, והאורות המקשטים אותו מייצגים את האור והאש שאפיינו את חגיגות החורף בתקופה העתיקה.
ממשיכים עם המקום השביעי.ג'ון בון ג'ובי כאן עם חידוש מוצלח ל Eagles. השיר נקרא please come home for christmas...השיר צעד טופ 10 בבריטניה בשנת 1994 בקליפ לשיר משתתפת השחקנית סינדי קרופורד...היו שמועות שהיה רומן בינה ובין ג'ון בתקופת הקליפ הזה.

../images/Emo16.gif מקום 6

סנטה קלאוס הוא דמות בדיונית. מדובר בזקן חביב וטוב לב, המגיע בלבוש אדום מהקוטב הצפוני ומסתובב ברחבי העולם על גבי מזחלת רתומה לאיילים מעופפים. סנטה פוקד את בתי הילדים הטובים, מביא להם מתנות ומגשים את משאלותיהם.
הגיע הזמן להעלות את הקצב....במקום השישי חידוש דאנס לשיר הכריסמס האהוב על כולם Last CHRISTMAS של Wham המקור המוצלח די מאוס עליי וכחובב דאנס נדלקתי יותר על הגירסה הזו. Whigfield מ-Saturday night ביצעה את החידוש הזה בשנת 1995 והגיעה איתו למקום 21 בבריטניה.

../images/Emo16.gif מקום חמישי

בארצות רבות משאירים הילדים כלים בהם יכניס סנטה קלאוס את המתנות. בארצות רבות הילדים תולים גרביים בסמוך לאח המבוערת, מכיוון שסנטה קלאוס מגיע דרך הארובה, בתקווה שימלא את הגרב במתנות. רבים נוהגים גם להשאיר נעליים ריקות.
במקום החמישי נכיר ביחד את מיסטר בלובי. Mr. Blobby הוא דמות שנוצרה בתוכנית Noel's House Party של Noel Edmonds - איש הטלוויזיה הבריטית ב-BBC. בולבי הופיע ב-1993 במין פינה בתוכנית שהיתה סוג של מצלמה נסתרת שבה נמתחו סלבס בריטים . מיסטר בלובי היה חלק מגל המרצ'נדייז ששטף את בריטניה באותה תקופה שבו היה כל דבר - חולצות, צעצועים וגם הסינגל הזה - של Mr. Blobby עד שהשיגעון הזה עבר להם. למרות שעד היום בלובי תמיד מוזכר במשאלים של "המקום הראשון הגרוע ביותר", "שיר הכריסמס הגרוע ביותר" , אני מאד אוהב את השיר הזה. וכאן אני חייב להודות לרויאל על העזרה !

../images/Emo16.gif מקום רביעי

בארצות רבות נהוגות מסיבות חג וריקודים בערב הכריסמס. קבוצות נוהגות לעבור מבית לבית ולשיר מזמורי חג. אחרים נוהגים לבצע עבודת צדקה קהילתית.
במקום החמישי קיבלתם מידע על מיסטר בלובי. ועכשיו נשאלת שאלה חשובה: מי לא ישכח לעולם את Mr. Blobby ? מעריצי Take That ש-Mr. Blobby גנב להם את המקום הראשון בכריסמס 93 שהיה נראה מובטח ל-babe וזהו בעצם שיר הכריסמס שנמצא במקום הרביעי במצעד שלי. אומנם הגיע למקום הראשון בבריטניה אך לא בשבוע הכריסמס. Babe הוא הסינגל הרביעי של טייק ד'את שיצא מאלבומם Everything Changes

../images/Emo47.gif מקום שלישי ../images/Emo47.gif

כנסיית המולד בבית לחם הוקמה במקום שבו, לפי המסורת הנוצרית, נולד ישו. זוהי כנסייה אורתודוכסית, ולפיכך טקסי חג המולד מתקיימים בה ב-7 בינואר.
במקום השלישי שיר נוסף שיצא בתקופת הכריסמס. להקת East 17 שהייתה מאד נערצת בישראל בשנות ה90. היום כמעט ונשכחה...השיר הזה כבש את הצמרת הבריטית בכריסמס 94. אסור לפספס את הקליפ הזה שגיליתי ברגע זה !

שכחתי לציין שזה השיר היחיד שלהם שהצליח לכבוש

את הפיסגה הבריטית.

../images/Emo47.gif מקום שני ../images/Emo47.gif

בנצרת נמצאת כנסיית הבשורה העומדת במקום שבו, על פי המסורת הנוצרית, קיבלה מרים הבתולה את הבשורה כי היא הרה מרוח הקודש. זוהי כנסייה קתולית, ולפיכך גם בה מתקיימת מיסה חגיגית בחצות ליל ה-25 בדצמבר.
במקום השני שיר כריסמס שיוצא כל כמה שנים בעיבוד מחודש ועם אמנים שונים. וכל פעם מצליח. שיר שבמקור (שנת )84 יצא כסינגל צדקה וריגש את כל העולם.... Do They Know It's Christmas היא שאלה שצריך לשאול כל אחד מאיתנו...

../images/Emo47.gif מקום ראשון ../images/Emo47.gif

ובכן, סיפור הכריסמס נגמר וגם המצעד שלי.... הגענו לסוף המצעד.... שיר הכריסמס הכי טוב ever...שיר הכריסמס הכי מרגש ששמעתי בחיי שייך בהחלט לאחת ההצלחות הענקיות של מאריה קארי בשנות ה90. בשנת 1994 השיר הזה הגיע למקום השני בבריטניה ולפני שבועיים זה היה טופ 5 (שוב) ! גם ברשת ג' בזמנו, השיר הזה כבש את הפסגה במשך שבועות ארוכים..... בהזדמנות זו אתפלל ששנת 2008 תהיה מבורכת לנו ולכל העולם.... All I Want For Christmas Is You במקום הראשון חג שמח !

Dewberry

New member
איזה שיר../images/Emo99.gif

השיר הכי אהוב עלי באייפוד כרגע

אני לא מאמין שהכנתי את זה בשביל תגובה אחת

חברה, מה יש לכם? איפה כולם?

NoKiA2003

New member
תודה על המצעד

לא תמיד מגיבים על כל דבר אבל ממש אהבתי.

nadavsr

New member