השעה 22:22

../images/Emo133.gifהשעה 22:22../images/Emo133.gif

האם קורה לכם שאתם מביטים בשעון והשעה שמוצגת לפניכם היא 11:11 או 2:22 או 4:44???? מצרפת מאמר בנושא תהנו

daimond1

New member
יצא לי הרבה פעמים

היתה תקופה, שכמעט כל פעם שהייתי מסתכלת בשעון, היתה מופיעה שעה כזאת: 11:11 (בעיקר) ועוד.

daimond1

New member
תודה רבה

המצחיק הוא, שאחרי תקופה לא קלה, הכוללת
(אני לא יודעת מה יקרה עם הנושא הזה...) מצאתי באחת המגרות נייר עם כל מיני משפטים שהעתקתי מספר לפני מספר שנים.... כל מיני משפטים לעידוד.

מגי 336

New member
כן, קורה לי הרבה ../images/Emo133.gif

במיוחד כשהשעה נעצרת על 11:11 - אני עוצרת מכל מעשה, נושמת עמוק ומעלה משאלה

miyamoto

New member
קצת חישובים...

נניח הנחה סבירה שאדם ממוצע מביט פעם אחת בשעון, בשעה. בכל שעה ישנה פעם אחת בה ישנו הצירוף XX:XX (או לחלופים 0X:0X), הנחה פשוטה זו נובעת מן העובדה שאין שעה כלשהי מעל 60 (מספר הדקות בשעה, כמובן). ישנן 60 דקות בשעה, לכן, הסיכוי שלנו להביט בשעון בשעה ספציפית כלשהי שווה ל-1/60. אם אמרנו קודם שאנחנו בודקים פעם אחת בשעה את השעון, אזי הסיכוי גדול פי 1 להביט בשעון בשעה ספציפית. לכן הסיכוי כעת הוא 1/60. [הערה: ההנחה שאדם ממוצע מביט השעון פעמיים בשעה בממוצע היא קביעה דמיונית לחלוטין, אך בהחלט סבירה. ודאי תסכימו איתי שרבים מביטים יותר מפעם אחת בשעה]. יש 24 שעות ביממה, אמנם, רובנו ערים רק בזמן כ-14 שעות מתוך היממה לערך. נניח שישנן 2 שעות בכל יממה בהן אין לנו גישה לשעון (בהן אנו ערים כמובן), ובכך מסתכמות השעות בהן אנו מביטים בשעון כ-12 שעות. לכן, הסיכוי יגדל פי 12, משמע; 12/60. כ-20%, אלו הסיכוים להביט ביום בשעון ולגלות שעה ספציפית (נניח, XX:XX). אם כך, במדגם של 4 ימים הסיכוי לכך הופך להיות 80%! (12/60 כפול 4). סיכוי די גבוה. אם נחשיב את אפקט המגירה, אני חושב שמתברר כי דווקא די סביר לגלות תבנית XX:XX. (על אחת כמה וכמה, לפחות, אם לא יותר - פעם אחת בשבוע). ליל מנוחה.

שחרטל13

New member
מיאמוטו....

מה שנכון נכון... אתה יודע שהשכל שלנו הוא הוא הרוח... ואתה... בסופו של דבר, עושה רושם יותר רוחני מכולנו...
יום מקסים

ToryMaster

New member
המון מילים שלא הבנתי

[אני צריכה את עצתך בנוגע למתנה לבחורה שלנו, צפצף לי כשתוכל]

למעלה