שלום לכולם

alyne1

New member
../images/Emo131.gifשלום לכולם

אני חייבת לומר שזה הפורום הכי פעיל שנתקלתי בו עד כה, כתבתי כבר פעם אחת לפני מס' ימים ואינני יודעת אם השיבו לי או לא! אנסה שוב, לביתי בת ה5.5 יש בעיית זכרון, שליפה,שים .כמו כן היא מוסחת מכל דבר שרק יעבור לידה כך שהרבה מהנלמד היא לא מפנימה. כמו כן כל דבר שמבקשים ממנה זה מינימום 6 פעמים עד שאני כבר מתייאשת ועושה הכל בעצמי!יש לה שיעורים פרטיים בהם עובדת איתה המורה על טכניקות בהתארגנות ,זכרון ועוד.. כרגע אנחנו בשיקולים של האם לעלות לכיתה א' או לא.הגננת והמורה הפרטית אינן ממליצות ,אנחנו כמובן התחלנו ביקורים אצל נוירולוג כדי לחפש את הבעיה( עשינו EEG ) הכל מאד לאט במרפאות האלה, כמו כן אנחנו בהמתנה לאבחון נוירולוגי( שאשמח אם יסבירו לי במה הוא יועיל לביתי?)בכלל רציתי לשמוע האם יש מישהו שעבר או מכיר את הקשיים של ביתי? האם הם בסוף יביאו למסכנה שהיא ADD ,כי היתה רופאה אחת שלא שללה את האפשרות הזו,אבל שוב אני כבר שנתיים בחיפושים אחר מה יש לה והכל ככ לאט. האם מישהו יכול לעזור

05 מיכל

New member
שלום לך!

האם הילדה עברה אבחון פסיכודידקטי? ועוד שאלה: מה קורה בתחום החברתי? לדעתי, מאוד מוקדם עכשיו לקבוע לגבי עלייה לכיתה א'. בפעמיים שהתלבטתי בכך לגבי ילדים שלי, ההחלטה נפלה אחרי פסח (אצל ילדה אחת אפילו יותר מאוחר.) העניין של ADD נשמע מאוד מתקבל על הדעת (זה מה שנוירולוג צריך לקבוע). בכל אופן, נשמע לי שבכלל לא יזיק לכם לקבל הנחיית הורים לילדים עם ADD, ואין טעם להמתין לסוף הליך האבחון. אם היא מתקשה להתרכז ולא קולטת את הוראותייך, כדאי לך ללמוד איך יותר אפקטיבי לתת לה הוראות - גם אם באבחון ימצאו שבעיה אחרת גורמת לחוסר הריכוז. (דרך אגב, טיפ קטן: כשאת נותנת לה הוראות, הקפידי ליצור קשר עין איתה, ולתת רק הוראה אחת בכל פעם. עקבי שהיא מבצעת מיד ולא מתמהמהת - כי אז היא תשכח - ושבחי מיד עם *התחלת* הביצוע.)

alyne1

New member
המון תודה../images/Emo127.gif

חברתית היא מאד אהודה, לגבי כתה א' זו לא אני שממהרת זה ההליך פה שעד מרץ כולם משובצים לבית הספר או נשארים כתה בגן, במקרה שלנו אני בשאיפה לנצל כבר את החצי שנה שנותרה ולהעבירה לגן שפתי-שם הם 8 ילדים בגילאי 4-6 עם כל מה שצריך-אין שם ילדים עם בעיות שכליות. הבירוקרטיה כאן קשה וחייב איבחון וועדת השמה בכדי לעבור כך שעד שנסיים את כל ההליך כבר לא בטוח שיהיה טעם לעבור. בכל אופןאין לי מושג מה האבחונים האלה אומרים אבל אני מקווה שהם יעלו על "הבעיה" של הילדה. כולי תקווה שיימצאו לנכון להעביר לגן הזה כי אז הבת שלי לא תלך לאיבוד כמו בגן שהיא היום עם 16 ילדים.בגן שפתי הלימודים יותר פרטניים. כולי תקוה שאינני עושה טעות ונלחמת לקבל משהו שלא בטוח שטוב לביתי. אבל לגבי הטיפ,אז בהחלט תודה ובהחלט ששוה לנסות.

zivadina

New member
ילדה בת 5.5

כל התופעות שאת מתארת מתאימות להפרעת קשב ורכוז. כדי לדעת אם זו אכן הבעייה של הילדה, יש לקחת אותה לאבחון רפואי אצל פסיכיאטר או נוירולוג. צרפתי את שאלתך לשרשור השאלות שאנו מכינים לייעוץ הרפואי של סוף השבוע, אשר יתבצע השבוע על ידי הפסיכיאטרית שלנו ד"ר איריס מנור. כמו כן, נהוג לאבחן בוודאות הפרעת קשב החל מגיל 5.5, כך שזהו הגיל המתאים ביותר להתחיל באבחון. את מוזמנת לקרוא בקישורים שלנו כדי ללמוד על ההפרעה, וכמובן להצטרף לדיונים שלנו ולהיעזר בייעוצי המומחים הרפואיים, ההתנהגותיים והלימודיים שלנו. ברוכה הבאה!

חפשי נוירולוג פרטי או שיטה לעזור

לילדים כשלא יודעים מה הבעיה שלהם. נסי את פורום הורים הורים לילדים עם מחלות. ייתכן אפילו שתצטרכי לחפש מרפאה נוירולוגית טובה וזריזה בחו''ל. אישית, האבחון של הבן שלי התעכב בשנה הי היינו במדינה פאימיטיבית לאללה (קנטון VAUX בשוויץ). הילד התאבחן בארץ תוך שעה אחרי שנה של ביזבוז זמן אצל כל ''מומחה'' בעיר לוזן.

למעלה