זמן הנקה

../images/Emo131.gif זמן הנקה

היי לכולן, אני חדשה פה וכן במקצוע הורות,, רציתי לשאול אתכן משהו,, אני מניקה כשעה וחצי כל ארוחה ועדיין הילד בוכה רציתי לשאול האם זמן ההנקה שאני מניקה הוא הגיוני ואם לא מהו הזמן הממוצע להנקה,,

תמRי

New member
זמן הנקה

נראה לי שהאחיזה של התינוק שלך לא נכונה ולכן הוא מושך זמן ונשאר רעב אבל אני לא מומחית גדולה. אני יכולה להמליץ לך על ספר טוב שלי מאוד עזר עם אורי . "ספר ההנקה" שכתבה גליה פלג בהוצאת סירקיס. קיבלתי אותו מאחותי והוא עודד אותי כבר בבית החולים (ילדתי בניתוח ואורי היה בפגיה מחובר לכל מיני צנורות) וכל הזמן דאגתי שאני לא אצליח להניק. הסוף הטוב הוא האורי ינק יפה מאוד עד גיל 11 חודשים ונגמל מרצונו באופן הדרגתי. גם את ענת ילדתי בניתוח (אני לא יכולה אחרת) וגם במקרה שלה לא יכולתי להניק מייד , והיום (בת 7.5 חודשים) היא לא רוצה שום דבר אחר. לא פירות לא ירקות לא גרבר לא טרי ולא מבושל וכמובן שלא בקבוק. ואני לא כ"כ יודעת מה עושים עם זה

לאמא חדשה ויקרה

קודם כל שיהיה מזל טוב. בן כמה הילד? גם אני בשבועות הראשונים הייתי מניקה המון. יעלי לא היתה יורדת לי מהציצי ופעם אחת זה הגיע לשיא של שעתיים וחצי רצוף... אני כבר הייתי מותשת. זה ידוע שבשבועות הראשונים הם רוצים המון ציצי. אל תשכחי שזה לאו דווקא אוכל. זה גם חום, קרבה. עם הזמן זה פוחת וההנקות יתקצרו. אנחנו היום בני שלושה וחצי חודשים והיא יונקת מקסימום 10 דקות כל 3-4 שעות. זה מסתדר וצריך סבלנות. רק תשימי לב שיש לפחות 6 חיתולים רטובים ביממה ושהילד עולה במשקל בהצלחה אשרת

כרמית מ.

New member
יכול להיות

זמן ממוצע להנקה הוא דבר חסר משמעות. תינוקות הם שונים, ויש כאלו שיונקים מהר והרבה, לאט ומעט, וכל שאר האפשרויות. השאלה המשמעותית היא האם התינוק שלך, מקבל את המזון שהוא צריך, ולא כמה זמן לוקח לו. יתכן מאד ששעה וחצי הוא זמן סביר בשביל הילד שלך (וסביר מאד להניח שכשהוא קצת יגדל, משך ההנקה יתקצר משמעותית), אבל יתכן גם שזה מצביע על בעיה, במיוחד אם הוא ממשיך לבכות/ להראות סימני רעב לאחר מכן. כדאי לבדוק בעזרת יועצת הנקה (או בשלב ראשון מישהי מניקה שאת מכירה מקרוב) שהאחיזה טובה. אם הוא לא אוחז טוב, הוא לא מצליח להוציא את החלב, ולכן נשאר רעב. חשוב לשים לב לנושא החיתולים הרטובים ולעליה במשקל. עוד דבר שאפשר לעשות זה לנסות לראות אם אולי הוא בוכה מסיבה אחרת - כאב כלשהו (גזים, אזניים), חיתול רטוב, וכדומה. בהצלחה!

_גלית_

New member
כך היה גם עם תומר בהתחלה...

כשראיתי שהוא עולה במשקל, ועושה פיפי, הבנתי שיש מספיק חלב והוא פשוט צריך את זה מסיבות נוספות. זה באמת קשה וגם כואב בשלב הזה, אבל זה משתפר בהמשך... בהצלחה!!

למעלה