החדשה שואלת

anatc

New member
../images/Emo131.gifהחדשה שואלת

שלום בנות! לפני הכל, פורום מדליק! כפי שאתן מבינות, אני חדשה בפורום וגם בטיפולים. שאלתי היא: האם לדעתכן יש טעם בזריקות מנוגון + הזרעה ל פ נ י צילום רחם? אני בת 40, ילדתי בן מקסים לפני 20 שנה, נישאתי שוב לפני חצי שנה ועכשיו אנחנו מנסים. יש לי שחלה אחת לא משהו (SFH 16) ואני מטופלת לאיזון בלוטת התריס שהיא בהיפר. זרעו של בעלי "על הכיפק" כפי שאמר הרופא המטפל לפני ההזרעה הראשונה שלא הצליחה, ואני תמהה: למה לא התבקשתי לעשות צילום רחם לפני כל המחטים והצינורות? מה אתן אומרות? מחכה מכן כל הלילה לתשובה...

רומי 007

New member
ברוכה הבאה../images/Emo39.gif

לא יודעת לענות על השאלה כי לא מבינה גדולה בצילומי רחם (מקווה שלא תחכי כאן כל הלילה ערה כי רובנו ישנות בלילה... בטח יענו לך בבוקר) אבל הרשי לי לקבל את פנייך ראשונה ולאחל לך הצלחה מהירה.

יש רופאים שלא זזים בלי צילום רחם

ויש כאלה שחושבים שזה יכול לחכות לעוד כמה כשלונות. למרות השם הנורא שיצא לבדיקה הזו, השד אינו נורא כל כך. זו בדיקה לא פולשנית (מבחינה זו שאין חתכים. בהחלט יש פלישה....) ולרוב הנשים - אם אני יכולה להסתמך על הסקר הלא-מדעי שלי כאן ובפורומים אחרים - היא גורמת לרוב לאי-נוחות עד כאב נסבל . למיעוט הנשים היא גורמת כאב רב יותר. בדרך כלל לקיחת משכך כאבים לפני הבדיקה חוסכת את רוב הכאב. אם יש לך ספקות, בקשי מהרופא שלך הפניה לצילום רחם, כדי להסיר את הספק הזה לחסימה מכנית מרשימת הסיבות. וז, תוכלי לכנס לסטטיסטיקה המופלאה של נשים שהצליחו להכנס להריון בחודש של צילום הרחם או מייד לאחריו.

נועם@בת

New member
ברוכה הבאה לסירה שלנו ../images/Emo45.gif

קודם כל מזלטוב לנישואין, זה מספיק טרי בשביל מזלטוב, לא? FSH 16 זה בהחלט לא משהו (אם אכן התכוונת להורמון FSH), זה אומר שרזרבת הביציות בשחלות בירידה, ויש צורך להתאמץ כדי להפיק ביציות. (אמרה נועם שהFSH שלה ירד מ22 ל10
) לגבי צילום רחם כבר נאמר רבות שיש כאן גישות. מחטים וצינורות הם בהחלט פחות חודרניים מצילום רחם. ולכן יש רופאים שמחכים קצת לפני שהם נדחפים עמוק לרחם
לעומת זאת יש רופאים שמקשים את הבדיקה הזאת כמה שיותר מוקדם- בעיקר כשמדובר בנשים פחות צעירות שאין להן עודף זמן לבזבז על ניסוי וטעיה. הפרוטוקול שאת עשית נועד להגדיל את הסיכוי למפגש זרע-ביצית. הזרעה מקצרת את הדרך לזרע, ומנוגון מגדיל את מספר הביציות. אישית אני לא חושבת שצריך לעשות צילום רחם כבדיקה ראשונה, למרות שבמידה ויש בעיה זה נראה בדיעבד בזבוז זמן וכאבים. אבל זה כאמור שאלה של גישה. שיהיה בהצלחה נועם

anatc

New member
תודה על קבלת הפנים!!../images/Emo51.gif

הי נועם, הי קט, והי לכל הנחמדות שהתייחסו! תודה על הברכות לנישואי. (זה באמת נחמד, במיוחד אחרי 16 שנה של לבד - אז נגמרו הנישואים הראשונים). ובקשר לנושא הכאוב, אתמול בלילה (24:00!)ביקרנו את הפרופסור, כדי להתחיל מחזור חדש ופרוטוקול אחר. שאלתי אותו את השאלה ששאלתי אתכן, והוא אמר בדיוק רב את מה שאת אמרת, נועם. ברור שהבעיה אצלי היא הורמונאלית, והוא לא רוצה למהר ולפלוש. אני חייבת לספר שבבדיקת דם היום ה FSH היה 12.7, כמו לפני ארבעה חודשים, כלומר ירד. אבל בכל זאת קבענו צילום רחם שהוא יבצע בתל-השומר. אחרי ההזרעה שביצע בחודש שעבר - נשבתי בקסמיו ועדינותו. ממש לא הרגשתי (לעומת התקן ששם לי לפני ארבע שנים "סנדלר" מקופ"ח כללית שממש שיפד אותי - סליחה על הציורית - הטכניקה מאד דומה). ועכשיו שאלה אולי נאיבית: האם אפשר לשפר את ה FSH? הבנתי מהפרופסור שהתוצאה רומזת על כמות ואיכות הביציות. בשאלתי אני מתכוונת לאיכות, ולא לכמות, כמובן. נועם, כתבת ששיפרת מ 22 ל 10 ?!!! איך? ומה היה אחרי, אם מותר לשאול? יש תוצאות משמחות? אני לא מכירה את ההיסטוריה, כאמור, אני חדשה בפורום. בכל מקרה, המון תודה על תגובותיכן, הפורום הזה הוא מתנה ברגעים לא קלים. ענת

נועם@בת

New member
אני זוקפת את השיפור לזכות הרופאה

הסינית שמטפלת בי, אבל חייבת להודות שהורפא אמר לי בזמנו שאם פעם אחת קיבלתי תוצאה גבוהה זה לא סופי. בהתחלה זה מתנדנד, ואפשר לקבל גם תוצאות נמוכות יותר אחרי תוצאה גבוהה. אני מטופלת אצל רופאה סינית כבר 4-5 חודשים. ועושה דיאטה מקרוביוטית. עברתי גם 3 טיפולי דיקור אצל המורה של הרופאה שלי, שלטענתה הוא ממש גדול מהחיים. הייתי אצל הרופא שלי ביום ראשון והוא אמר שהתוצאות ממש מוצלחות. עכשיו אני מחכה רק למבחן התוצאה
נועם

FSH גבוה הוא כנראה אכן סימן לכך

שמאגר הביציות שלנו הוא "לא מה שהיה פעם". זה בהחלט אופייני לנו הקשישות, מעל גיל 40 (אני בת 41). ש הרבה דעות בעניין. דעה שאני נוטה "לקנות" היא שרמת ה-FSH תנודתית מעל גיל 40 ויכולה לנוע בטווחים מאוד רחבים. בקליניקות פוריות בארה"ב שמתמחות בנשים "מבוגרות" נוהגים לבצע את בדיקות הדם לFSH ו-E2 ביום 3 בכל חודש ועל פי התוצאות להחליט האם לבצע טיפול הורמונלי ו/או IUI/IVFבאותו החודש. אם ה-FSH גבוה, לא עושים בד"כ טיפול, כי הסיכויים שלו יחסית נמוכים יותר (והסיכוי שלנו נמוך יותר ממילא) וצריך לזכור שהעלויות בארה"ב מאוד גבוהות ויוצאות בד"כ מכיסם של הזוגות. ניסיתי לשכנע את הרופאים כאן לבצע את הבדיקה בתחילת כל חודש אבל אין כל אפשרות לקבל את התוצאות באותו היום, כך שזו לא אופציה. הנה קישור לאתר קטן ונחמד בנושא פוריות מעל גיל 40. האתר באנגלית כמובן. בדף הזה יש כמה קישורים בנושא איכות וכמות ביציות (egg quantity & egg quality) שאולי ישיבו על כמה משאלותיך טוב יותר ממני.

קט קט

New member
צילום רחם

הי חדשה, לגבי צילום הרחם - לי עשו לפני שהתחלתי להזריק ולהזריע, אבל אחרי האיקקלומין. זה ממש לא נורא! באמת. זה קצת לא נעים ויש קצת כאבים דמויי מחזור, אבל זה הרבה פחות נורא ממה שאומרים. לדעתי עדיף לעבור את זה ולשלול חסימה מכנית, לפני שמפוצצים את הגוף בהורמונים שיכול להיות שלא מטפלים בכלל בבעיה! אני גם מטפלת בבלוטת התריס יחד עם הזריקות, לי יש האשימוטו - שזה גם היפר וגם under, משהו מתנדנד כזה. בכל אופן אני מאוזנת כבר. בהצלחה קט

אולי תוכלי לספר לי

מה עושים עם בלוטת תריס לא מאוזנת (ההורמון היחיד שהיה אצלי חריג בבדיקות היה TSH) והאם זו יכולה להיות הסיבה לאין הריון שלנו? ועוד שאלה - האם יכול להיות מצב בו האולטרא סאונד יוצא תקין ללא ממצאים חריגים ובצילום רחם יגלו בעיה? יש בכלל טעם לעשות צילום כזה אם האולטראסאונד תקין? תודה. אנחנו מתכוונים להתחיל את הבדיקות עם בוא המכשפה הבאה (אנחנו נותנים לזה עוד הזדמנות אחת ודי)

anatc

New member
בלוטת התריס וצילום רחם

שלום "הספקות שמכרסמים"! כשבלוטת התריס לא מאוזנת, מתייעצים עם אנדוקרינולוג. רופא המשפחה שלך יפנה אותך למומחה. כשהתחלתי לנסות להכנס להריון, בבדיקות הדם עלו על התוצאה של ה TSH שנתנה אינדיקציה לפעילות יתר. הרופא (גניקולוג, בשלב הראשון) אמר חד משמעית שעם בלוטה לא מאוזנת קשה להרות, וגם אם משיגים הריון - קשה לשמור עליו. לפני הנסיונות להרות לא הייתי מוטרדת מהבלוטה, מאחר והסימפטומים היו מאד קלים. בקיצור, לכי לאנדוקרינולוג, אולי יבקשו ממך למפות את הבלוטה (לא כואב) תקבלי טיפול מתאים ויבוא לציון גואל... לגבי צילום רחם, הוא מראה חסימות שאי אפשר לראות ב US, ובדרך גם "שוטף את הצנרת"
קיימים מקרים רבים של הריונות ספונטניים אחרי הצילום. אני עומדת לעבור צילום ביום שני בתל-השומר, אצל הרופא המקסים שלי. אני לא בונה על הריון ספונטאני, כי כפי שכתבתי למעלה, הבעיה אצלי לפני הכל היא הורמונאלית (FSH), אבל ליתר ביטחון אנחנו רוצים לשלול בעיות מכאניות ולהתרכז בגורם הרלוונטי. בת כמה את? את מטופלת אצל מומחה פריון? כמה זמן אתם מנסים? עשיתם בדיקת זרע? בכל מקרה, אני חושבת שכדאי שתחליפי את הכינוי למשהו יותר אופטימי, כמו: "בקרוב אמא" או משהו דומה. אופטימיות היא אחד ה"ויטמינים" בתקופה זו נכון בנות? וחוץ מזה, יש לך אותנו, ויהיה לכולנו בסדר. ענת

קט קט

New member
בלוטת התריס

היי ההודעה שלפני מאד מפורטת ואין המון מה להוסיף עליה, אבל בכל זאת - אצלי התגלתה הבעיה בזמן הנסיונות להכנס להריון, ומיד כולם אמרו שזה הכל בגלל זה. ממש נרגעתי כי חשבתי שהבעיה התגלתה - אבל אז אוזנתי בטיפול עם אלטרוקסין (כדור שלוקחים כל יום עד סוף החיים...), וזה לא עזר. הבלוטה שלי כבר מאוזנת כמעט שנה, ועדיין אין הריון. אין ספק שיש לזה השפעה, אבל חשוב לא לשים בזה יותר מידי תקוות, כי זה לפעמים רק עוד משהו. בכל אופן - ברור ששווה לבדוק, זאת בדיקת דם פשוטה. לגבי צילום הרחם - אני במקומך הייתי עושה כדי להוריד את זה מהפרק. כמו שכבר אמרתי - זה ממש לא נורא. אבל באמת. קט

anatc

New member
רגישות ליוד בגלל תריסיות - מי יודעת

הי קט! צר לי שאין הריון עדיין, אבל בסוף יהיה, נכון? ברור שאי אפשר לומר שכל מי שהבלוטה שלה לא מאוזנת לא יכולה להכנס להריון, אבל בלוטה לא מאוזנת מקשה. כמובן שצריך לבדוק הכל, כולל צילום רחם. אפרופו צילום, האם מישהי יודעת על אי-צילום לבחורות עם תריסיות יתר, בגלל היוד ובמקום זה האולטראסאונד המשוכלל? (אקו או משהו) זה די דחוף, אני אמורה לעבור את הצילום בתחילת שבוע הבא., שאלתי בפורום של פרופ´ זיידמן, שבדרך כלל עונה ממש מהר, ואני אשמח לשמוע מנסיונכן. ענת

אולה *

New member
מדובר באקו-ויסט

ותסתכלי בתגובות להודעה של מיכל ק-ש מהיום - גם ה יא צריכה לעבור את הבדיקה

אקוויסט

אקוויסט הוא חומר בו משתמשים תחת אולטרסאונד. עברתי את הבדיקה לפני כמה חודשים בגלל רגישות ליוד. אם תרצי אוכל להסביר לך עוד במסר

anatc

New member
שלום הולכת לים!../images/Emo19.gif

תודה על תגובתך! שאלתי האם מי שסובלת מתריסיות יתר אמורה לעבור את בדיקת האקו-ויסט, במקום צילום רחם המתבצע עם יוד. קראתי את כל ההתייחסויות לסיפור המצמרר של מיכל ק-ש ובעיקבות אחת התגובות התעוררתי. תודה ובהצלחה! ענת

למעלה