א רק אמא

mAmA MiSiSiPi

New member
שאלת קורס מלשכת התעסוקה

הציעו לי הבוקר בלישכה קורס מזכירות רפואית. לפקידה בלישכה ממש "כאב הלב" לדבריה לשלוח בחורה כמוני לעבוד במטבח {כל עבודה מכבדת את בעליה} ו"חבלה עלי" שאין לי מקצוע ונראה לה ממש טוב עם אני ילך לקורס הזה. המחיר של הקורס הוא 100 ש"ח לחודש למשך חמישה חודשים מהבוקר עד הצהרים. מצד אחד מאוד קורץ לי תעודת מקצוע מאותו צד ממש בא לי ללמוד משהו וכרגע לא משנה לי מה רק להוציא את המוח מהניוון מצד שני , מה מבטיח לי באמת עבודה במקצוע ומה עושים בזמן הזה מבחינה כלכלית הרי זה אומר שבמשך הקורס אני לא יכולה לעבוד ? וזה קצת בעייתי חמישה חוד' ללא משכורת אבל זה או זה או להיות מגישה במטבח של מפעל. מישהי עברה קורס דרך הלישכה ויכולה להגיד לי עם זה שווה את המאמץ.

לא עברתי קורס כזה, אבל נשמע לי מעניין ושווה

קודם כל, את תלמדי ותרחיבי אופקים - כך תוכלי לצאת מהניוון כפי שאת מגדירה זאת
דבר שני, יהיה לך מקצוע ותעודה ביד- זה מאוד חשוב היום ונותן לך יתרון יחסי על פני מי שאין לו כאלה. חוץ מזה, אולי יש להם שירות השמה או עזרה כלשהי למי שמסיים קורס דרכם? שווה לברר ומאוד יכול להיות שכן. נשמע לי רעיון טוב

mom2ia

New member
אני חושבת שאת מקבלת דמי אבטלה

במהלך הקורס. תתקשרי לשאול אבל הנה ציטוט: "בתקופת הלמודים התלמיד משתתף בתשלום שכר לימוד סמלי. בסוף כל חודש מועבר למוסד לביטוח לאומי דיווח על ימי השתתפותו בלמודים. על פי דיווח זה ולפי זכאותו האישית הוא מקבל דמי אבטלה, או השלמת הכנסה מהמוסד לביטוח לאומי." והנה הקישור: http://www.moit.gov.il/NR/exeres/06F4564E-291D-4E25-99B1-DD7159E8EE8B.htm

mAmA MiSiSiPi

New member
רגע עוד שאלה

עם קבלתי דמי אבטלה לפני 8-9 חודשים אחרי שהתפטרתי לטפל בהוריי עדין אני יהיה זכאית לדמי אבטלה במהלך הקורס?

mom2ia

New member
אין לי מושג אבל

מילת המפתח היא זכאות אישית. אני יודעת שאם עבדת תקופה (של שנה אני חושבת) לפני בקשת האבטלה את זכאית ל - 100% דמי אבטלה. אם עבדת פחות את כנראה זכאית לפחות. אבל עדיף שתבררי בלשכה כי אני ממש לא יודעת את הסכומים והזמנים. דרך אגב את גם זכאית להבטחת הכנסה אם את כן מוצאת איזושהי עבודה.

memko

New member
נשמע מעניין מאוד!!

אני הייתי הולכת על זה, עוד מקצוע, עוד תעודה, נשמע מעניין ולא סתם, וחוץ מזה כמו שאמרת- נצא מהניוון. לא עברתי קורס דרך הלישכה ככה שאין לי מושג אם שווה או לא... בהצלחה יקירה.

זאתי2

New member
אני עשיתי קורס כזה

דרך לשכת העבודה , אחרי הצבא - קורס פקידות קבלה זה ממש כיף, הלימודים נחמדים, קלילים, לא הרבה שעות ועוד מקבלים על זה דמי אבטלה. מזכירות רפואית ספציפית נשמע לי משהו טוב, ששוה שיהיה לך אם אין לך מקצוע אחר עם תעודות..לחיפוש עבודה בעתיד (ועד שתוכלי להתפרנס מהכישרון המדהים שלך!)

לוליLuli

New member
מיסי-נשמע טוב!../images/Emo45.gif

בררי עוד פרטים. אבל באופן כללי-הייתי הולכת על זה. זה מקצוע ותעודה במחיר סמלי! בזמן יחסית קצר! תמיד תמיד בכל מקום שתגורי יש ביקוש למזכירות רפואיות ,גם במוסדות ,מרפאות גדולות ,וגם אצל רופאים בקליניקות! אם נראה לי שתהני מזה-לכי על זה! בהצלחה ענקית!!!!

תמיד טוב לרכוש ידע ותעודה

ובכלל אם תקבלי גם אבטלה אז מה טוב . אני לא הייתי רוצה לעבודה כמזכירה רפואית, עבודה של מזכירה רפואית דורשת משמרות ו/או עבודה בערב, נדיר יהיה למצוא (אם בכלל) עבודה רק בשעות הבוקר, לי זה לא מתאים.

lilend

New member
לא מדוייק לגבי השעות. זו משרת אם קלאסית

בבתי חולים למשל.

בוליפלג

New member
חמותי עשתה קורס שכזה בצעירותה, מאד נהנתה

ואף קיבלה דמי אבטלה כל זמן שהותה בקורס. נשמע ת לי הזדמנות טובה בכל מקרה, גם אם לא תעסקי בזה לימים.. ב-ה-צ-ל-ח-ה-

אני עשיתי קורס כזה!

לא דרך הלשכה אלא לבד ועבדתי שנים בבית חולים. זהו קורס מעניין ושימושי. ככה שגם אם לא תמצאי עבודה בתחום (ויש הרבה.בבי"ח,במרפאות,קופ"ח,מרפאות פרטיות ורופאים פרטיים) תמיד תוכלי לעבוד כמזכירה בכל מקום אחר. בהצלחה!

י י ל י

New member
אני מתחילה קורס של משרד התעסוקה בשבוע הבא

קודם כל תבררי אם בכלל יש תאריך פתיחה לקורס. יכול להיות שהוא יפתח גם עוד כמה חודשים ולבנתיים תוכלי לעבוד במקום אחר עד שיפתח הקורס. לגבי קבלת דמי אבטלה- לא נראה לי שאת זכאית מכיוון שלא עבדת בשנתיים האחרונות רצוף, אולי תהיי זכאית להשלמת הכנסה. ברור שעדיף לחיות עוד 5 חודשים קצת לחוצים בכסף ואז לעבוד בעבודה כזאת מאשר להתחיל עכשיו לעבוד בעבודה פיזית אחרת קשה. המון המון בהצלחה

א ג מ י ם

New member
נשמה מעולה הייתי הולכת

תלמדי עוד משהו תעשירי את הידע יהיה לך למה לצפות לקום ולהתארגן לצאת מהבית ללמוד זה ממש מרענן מאחלת לך המון הצלחה

א ג מ י ם

New member
נשמה = נשמע

למרות שאת הבחלט נשמה טובה כנראה שזה מה שחשבתי לי בתת מודע

מללנ

New member
סמדי, לכי על זה !!

א. הקורס מעניין. תעשיית המרכזים הרפואיים הפרטיים פורחת עכשיו ואת תוכלי למצוא את מקוצמך שהמון מרכזים כאלו פרטיים. ולאו דווקא בתי חולים ממשלתיים ב. אם לא מגיע לך דמי אבטלה בתקופת הקורס, מגיע לך הבטחת הכנסה. תבררי את זה לפני. לדעתי זאת הזדמנות טובה בהצלחה

אני עשיתי את הקורס הזה

לימודים קלילים, לומדים דברים בסיסיים במחשב: וורד, פאוור פוינט, אקסל, ואינטרנט. וקצת מושגים ברפואה. לי זה עלה הרבה יותר יקר: 5000 ש"ח (3 פעמים בשבוע, 10 חודשים) להגיד לך שמצאתי עבדה? כבר שנה התעודה תלויה מעל המקרר ועבודה - אין. אני כן היתי לוקחת את הקורס - במיוחד במחיר כזה - תמיד טוב שיש תעודה ביד.

למעלה