אני רק שאלה

• פותח הנושא Suli
  • פורסם בתאריך

Suli

New member
תתחיל לנצח

והאיצט' יתמלא זאת הדרך היחידה לשפר את הקבוצה. אם כבר לרדת, זה רק אחרי שניסית כל מה שאפשר

TheBestM

New member
זה העיניין..., שיש לי ליגה 6 די קשה

אולי אני אוכל לשרוד בה עונה הבאה, אבל זה רק אם הייתי מנצח..., יש להם קישור יותר טוב משלי, התקפה, והגנה..., פה ושם אני עוד יכול לנצח, אבל זה רק איזה 2 קבוצות..., וגם אותם זה עם מאמץ אדיר, ולאחת מהם הפסדתי פעם אחד בגלל טעות מטופשת..., אבל גם אני אני אצליח להשאר, עוד הבאה יהיה לי אולי 6 מיליון לחזק את הקבוצה, שזה 2 שחקנים, ואז עד שאני אוכל להתברג בצמרת...., אולי עדיף לי לרדת, ואז אני אמלא גם 15 אלף אם לא יותר ויהיה לי הרבה יותר כסף.... נ.ב. סליח על החפירה

tamarcuse

New member
נגד לחץ?

איך מתמודדים נגד לחץ של 3-5-2? איך צריך לעלות נגד זה בשביל סיכוי טוב יותר לשבור את ההגנה<? תודה.

tomash11

New member
קודם כל...

אתה צריך לחשוב מה המשמעות של הלחץ הזה תהיה. לחץ משמעו שהיריב שלך ישתמש ביכולת ההגנה של כל השחקנים שלו כדי לחתוך מההזדמנויות הצפויות לשתי הקבוצות במשחק (וישלם בעייפות מוקדמת יותר של השחקנים שלו). כלומר, בהנחה שהיריבה שלך מסוגלת לעשות לחץ אפקטיבי (ומכיוון שלהרבה מאד מנג'רים אין יכולות הגנה לחלוצים, ווינגרים, ולפעמים גם קשרים אלא רק לחולית ההגנה בלבד), אתה תצטרך לדאוג לנצל את ההזדמנויות שיהיו לך כי במקום נניח 5 שהיו אמורות להיות לך תהיינה רק 3. מה כדאי לעשות? תדאג שיהיה לך אגף אחד לפחות בהתקפה שיהיה חזק בצורה משמעותית כדי לשפר את הסיכוי להבקיע מכל הזדמנות. אם יש לך שחקנים דומים בתפקידים זהים שאתה מתלבט בינהם, תעדיף את זה עם היכולת המיוחדת (אם היא יעילה למשחק כמובן). תזהר משחקנים עם יכולות מיוחדות של היריבה. וכל השאר- כמו כל משחק, תשתדל להיות יותר טוב ממנו ולנצל יותר הזדמנויות:) אגב, אם אתה זה שצפוי להיות חלש יותר בקישור, אז במובן מסוים היריבה שלך עושה שגיאה ואתה יכול לנצל את זה לטובתך בכך שתעלה גם אתה לחץ ותחתוך עוד יותר מההזדמנויות הצפויות.

Suli

New member
תיקונים קטנים

"לחץ משמעו שהיריב שלך ישתמש ביכולת ההגנה של כל השחקנים שלו כדי לחתוך מההזדמנויות הצפויות לשתי הקבוצות במשחק (וישלם בעייפות מוקדמת יותר של השחקנים שלו)." מדובר רק על מצב אחד (מקסימום 2, ברמות האלו), שמדווח. למי הוא בוזבז, אף אחד לא יודע. יש לי תיאוריה אחרת אבל אף פעם לא יצא לי להוכיח אותה. אבל בשאר הדברים אתה די צודק

Suli

New member
שבמידה וההגנה שלך מספיק טובה

אתה תראה שליריב נעלמו עוד כמה מצבים שלא דווחו כהרוסים. כלומר, הלחץ הורס גם מצבים לא מדווחים.

tomash11

New member
ברמות האלו זה אכן נכון

אני כמובן דיברתי בהכללה בהתחלה, "התרחיש הגרוע ביותר" עבור אותה קבוצה:) אני גם לא זוכר כמעט שנתקלתי ביותר משני מצבים מדווחים שנחתכו, אולי ראיתי שלושה פעם או פעמיים. וברמות האלו שבהן רק לשחקני ההגנה יש הגנה לצורך הטקטיקה הזו, זה באמת נכון, חותכים רק מצב אחד, מקסימום שניים. ואני גם מחכה לתיאוריה:)

H500

New member
../images/Emo86.gif שאלה חשובה ../images/Emo86.gif

במידה ונפצע לי שחקן ל-5 שבועות למשל, אם אקנה 7 רופאים ולא 2, הוא יחלים מהר יותר ?

s h a h a r 8

New member
אני צריך כמה הבהרות בנוגע למצבים

בשבת הקרובה אני ישלוט בקישור בערך ב-70% עכשיו לגבי הניצול של המצבים שלי.. מספיק שההתקפה שלי תיהיה קצת יותר חזקה מההגנה שלו בשביל שיהיה גול? כמה אני בערך צריך יותר משל היריב? וגם כמה אני צריך להוציא בהגנה כדי שאני יעצור את ההתקפות שלו..? האם גם פה מספיק לי להיות חזק בטיפה יותר מההתקפה שלו ואם כן כמה יותר חזק?

tomash11

New member
אני לא זוכר במדויק אבל

בטוח יש פה מישהו שזוכר את זה בדיוק רב יותר, אבל עד שהוא יגיב - קודם כל באופן עקרוני, רמות ההגנה לא נמדדות אחת לאחת מול רמות ההתקפה. זה לא שאם יש לך נניח סוליד גבוה הגנה וליריבה פאסאבל גבוה התקפה, אז זהו, האגף הזה חסום בפניהם. אם אני לא טועה, זה עניין של סיכוי להבקיע לפי יחס השליטה באגף. כלומר, כפי שציינת בצדק, יש כאן השלכה של השליטה בקישור על הסיכויים שלך לספוג. היתה איזו טבלה כזו פעם שאני לא מוצא אותה יותר בשום מקום, וממה שאני זוכר בה, היא נעה מחוסר שליטה מוחלט בקישור, ששם צריך פי שתיים הגנה ממה שיש ליריב התקפה כדי לעצור את ההתקפות ביעילות, ועד שליטה מוחלטת בקישור ששם צריך...זהו, שאני לא זוכר, אבל אני אהמר שמספיק לך יחס של חצי חצי (בהתבסס על מה שצריך כשאתה לא שולט). במילים אחרות- אם אתה שולט ב70 אחוז שזה די הרבה, לדעתי יספיק לך אפילו התקפה מעט חלשה יותר או באותה רמה של ההגנה שלו, ובהגנה בהחלט יספיק לך להיות חזק בטיפה בלבד (אם אתה יכול לייצר ציון כזה כמובן, כי יכול להיות שיספיק לך אפילו פחות).

get low

New member
הסיכוי לכיבוש זה משוואה עם נעלם

אני לא חושב שיודעים להגיד היום בוודאות איך הולכת הנוסחא לחישוב הסיכוי לכיבוש בהינתן יחסי ההגנה וההתקפה. עקרונית הנוסחא היא:
(attack^X)/(attack^X+defence^X)​
כש-X לא ידוע, אבל הוא לפחות 2, וכנראה יותר. שמעתי גם דעות ש-X=e
בכל אופן, בלי תלות ב-X, כמובן שאם ההגנה וההתקפה שוות, הסיכוי הוא 50%. ככל שהיחס גדול יותר, הסיכוי לכבוש (או להיפך, ולהחמיץ) גדל מהר יותר. וככל ש-X גדול יותר, הסיכוי גדל מהר יותר. לדוגמא, נניח ש-X=2 וההגנה היא פי 2 מההתקפה. היחס (תעשו את החישוב, אין לי כוח להסתבך ולכתוב את זה פה) יצא 20% לכיבוש. זה כמובן לא מספיק להגן משליטה מוחלטת של היריב. ואגב, אם אתה שולט 65% ומעלה, וההתקפה שלך שווה להגנה שלו (בערך), אז אפשר לוותר לגמרי על ההגנה, כי היריב שלך יקבל רק 2 מצבים (בממוצע)..

s h a h a r 8

New member
במצב שלי..

אני ישלוט ב-70% אבל אני יצליח להשוות את הציונים של ההתקפה מול הגנה רק באגפים ולו יש רק אגף אחד תוקף שהוא יותר חזק מההגנה שלי.. אני שוקל שתי אפשרויות.. לעצור לו את האגף המסכן הזה ולהסתפק באגף תוקף אחד יותר חזק מההגנה של היריב ואגף אחד עם התקפה חלשה בקצת מהאגף של היריב.. או ללכת עם שני אגפים תוקפים ולקוות שהמצבים שלו ילכו לאגף החלש שלו... מה אתם חושבים? אני חושב אני הולך על האפשרות השניה

get low

New member
כמו שאמרתי

אם אתה שולט ברמה כזאת, וההתקפה שלך היא ברמה של ההגנה שלו, אתה בכלל לא צריך להסתכל על ההגנה.

tomash11

New member
תוסיף התקפות מהאגף לדעתי...

אני לא חושב שתהיה יותר מדי משמעות להחלשות מרכז ההגנה שלך ותקבל על הנייר יותר מצבים מהאגפים החזקים שלך.

Suli

New member
היא לא נכונה

במקרה של שוויון בין ההגנה להתקפה, אתה לא תנצל 50% מהמצבים, אלא בסביבות ה45%. יש פקטור מסוים לטובת ההגנה. שחר - סטטיסטיקות וממוצעים זה יפה. אבל לא כשאתה רוצה לנצח. תעלה התקפה חזקה ככל האפשר כדי למנוע כל מקרה של פאשלות.

get low

New member
אז יש איזה מקדם על ההגנה במכנה...

נשמע שזה באמת מסובך.. אתה מכיר אתר עם סטטיסטיקות על הנושא?

למעלה