• פותח הנושא בר
  • פורסם בתאריך

בר

New member
../images/Emo13.gif

אתמול בפעם הראשונה והלא אחרונה התיישבתי עם הג'יפ בגלל טעות זיהוי בסיבוב. התיישבתי על גבעונת בצד אחד של הג'יפ מבלי לשים לב לחדות הסיבוב והמדרון של הגבעה אחרי הסיבוב. אני עכשיו מנסה את הכלי הזה בחולות קצת קשים ואני די מאוכזב לומר שזה לא כל כך פשוט להעביר אותו בחולות קשים.

miki69

New member
עם כל הכבוד

אלו טעויות של טירון ותלמד מהן ראשית אתה בשיפוע ,רכב לא נעול מלא אוויר מה ההביג דיל לצאת מזה? צריך לשמור על מומנטום בחולות עצרת? קשה להתחיל

בר

New member
../images/Emo13.gif

עם כל הכבוד אליכם... אוויר ירד מהצמיגים. לא עוצר בחולות. אבל,כן הרכב ללא נעילות. וטעות של חוסר תשומת לב ואי הכרות השטח. ואינני טירון ממש. אומנם אני לא מתמקצע בשמות המקצועיים שיש למכלולי הג'יפ אבל בהחלט ידע בנהיגת הג'יפ קיים מאז ומתמיד. זה לא הג'יפ הראשון ובטח לא האחרון

miki69

New member
אז הסבר נא לי מה רצית ללמדינו מארוע

מארוע זה אם אתה יודע הכל?? אני לדוגמא לא מפסיק ללמוד

בר

New member
שמע...

ללמוד אני אף פעם לא מפסיק ללמוד.
אני לא רציתי ללמד אף אחד כלום ורק למדתי בעצמי שבפנייה הזו אני הייתי צריך לבוא רחב יותר ולא כמו שבאתי. אז היום כאשר חזרתי לאותו השביל בעצם,לקחתי את הסיבוב טוב יותר ולא דרך הגבעה שלא ידעתי מה בא מאחריה בסיבוב. ולמדתי שעכשיו בוודאות אם בעלי הג'יפ הקודמים לא ידע אם יש נעילות או אין,עכשיו אני יודע בוודאות שאין. כי לא פתחתי את ה-אקסים כדי לבדוק אם יש או אין. הנה למדתי כמה דברים קטנים.

denver101

New member
שבת שלום בארי

עצה אחת ויחידה לי אליך שעושה נפלאות בחול קשה פשוט תוריד אויר מהגלגלים

בר

New member
אוויר ירד ב50 שניות...

הבעיה היא שאני ללא נעילות בג'יפ והמצב בו הייתי נתון לא ממש היה טוב לעבירות פשוטה. בכל מקרה בסופו של עניין העברת משקל של שני אנשים קדימה על הפגוש הקידמי הורידה את הגלגל שנמצא באוויר אל הקרקע לשם אחיזה והג'יפ יצא לדרך שוב. רק פחדתי מהמצב שבו היה הבק-אקס נתון. אלכסון רע למדיי.

denver101

New member
העיקר שהיו לך שני אנשים בגיפ../images/Emo6.gif

מעכשיו כול נסיעה בשטח תכניס לאוטו קרומפרסור קטן היי ליפט ולידם תניח שני אנשים

miki69

New member
50שניות זה שטויות

כמה psi הייתה? וכמה אתה נוסע ביום יום?

tomig

New member
בר תקרא בבקשה ותפנים........

אמרת שהורדת אויר ואחר כל הוספת 50 שניות?!? אני מבטיח לך לא ב100 אלה ב200% שעם היית מוריד מספיק אויר לא היית שוקע ! בחולות אפשר לעצור רק תלוי איפה כמובן לא בעליה ולא שאתה גורר . לעבירות מקסימאלית אתה צריך להוריד את לחץ האויר ל10 PSI בחול ממש רך או 15 PSI בחול יותר נורמאלי ו50 שניות לא יורידו בחיים ללחץ הזה אלה עם תפרק את הונטיל אבל אז כל האויר היה יוצא לך..... תעשה דבר חכם ותיכנס לאחת מרשתות השיווק ותלך למעבר אביזרי הרכב יש שם שעון PSI הוא עולה רק 10 שקלים אבל שווה בהרבה יותר כך תוכל למדוד את לחץ האויר שהורדת ! תנסה להוריד אויר כמו שצריך ותסע לאותו מקום ותראה איזה הבדל יהייה לך כי לעצור אתה בטוח לא תפחד!

בר

New member
הממממממ...

איפה שהתחפרתי או בעצם נתקעתי על צלע הגבעה הקטנה,לא היה עוזר שום הורדת אוויר אם לא הבנת את זה. ברגע ששני גלגלים נמצאים באוויר ואני ללא נעילות,כלום לא היה עוזר לי. המזל הוא שאיכשהוא הגלגל הקידמי כן מצא אחיזה ברגע ששמתי עליו משקל והוא נחת ואז נתתי מכת גז קטנה והוא מצא את הדרך החוצה תוך כדי שהאקס האחורי היה ממש אבל ממש אלכסוני ומפותל. אם תרצה ציור והדגמה של המצב אני מבטיח לשבת ולהדגים איך הג'יפ התיישב על הגבעה באמצע הסיבוב. אתם צודקים לגבי הורדת האוויר במידה והנסיעה היא למעלה למטה או בסיבוב ורק שיהיה בגובה פני קרקע שווים פחות או יותר. ברגע שאני נמצא עם האקס האחורי כ40-50 ס"מ הפרש גובה מהאקס הקידמי זה קצת בעיה. הגלגל האחורי שמאלי התחפר ובסוף הגיע למצב שהוא באוויר בעצם והג'יפ יושב רק על הגלגל קידמי שמאלי וגלגל אחורי ימני. כאשר ימני קידמי ושמאלי אחורי נמצאים באוויר וללא שום אחיזה באין משקל על אחד מהם. אז בהתחלה ניסיתי לשים דווקא את המשקל על הגלגל האחורי ולנסות לצאת. לא עזר במיוחד ורק התחפר יותר ואז העברתי את המשקל קדימה בעצם וככה כל הג'יפ נטה קדימה והעביר משקל אל האקס הקידמי וככה הוא כן יצא. כאשר אני אומר ומציין "העברתי משקל" הכוונה לשני חבר'ה שעמדו על הפינה הימנית של פגוש המתכת הלא יפה בג'יפ. והיו לי בערך 30 מודדי PSI כאלה משום מה כולם נעלמו ואינם עוד...

tomig

New member
אופס...לא שמתי לב שרשמת שניתקעת על.

איזה מכשול עם האקס.......

morenox4

New member
מהלך מתלה 2

מהתרשמותי מהתמונה ובעיניין מהלך מתלה יש מספר דברים שתוכל לעשות , ואפילו לבד .תחליף שקלים - (נדנדות בארצנו ) 2) תפתח את החובקים של העלים ויאפשר עבודה של כל עלה בניפרד . חוץ מזה , כל מה שנאמר נכון .

למעלה