Smile יצא

yoavsc

New member
../images/Emo13.gif Smile יצא

אני צריך להבין משהו, כבר אפשר להשיג את זה בארץ? העמוד באול מיוזיק <קליק> (אנה, שקט)

LadyG

New member
יצא בהחלט

מקריאה באתרי פורומי רוק אמריקאים יש דיווחים על קניה, במחירים שנמוכים כמובן מהמחיר הנקוב באמזון. אין לי מושג אם אפשר להשיג בארץ, אולי אדם או קצת אחרת יכולים לתרום לנו מידע. למי שמסתובב בזמן הקרוב ברחבי ארה"ב אני מצרפת לינק לסיבוב ההופעות של בריאן וילסון.

ערןלוי

New member
אפשר...

ורצוי מאוד להשיג בארץ. האלבום הוא יצירת מופת. האלבום נמצא במקום הראשון במצעד המכירות של אמזון ואמזון UK, התפרסמו עשרות ביקורות נלהבות (כולל 5 כוכבים ברולינג סטון - דבר די נדיר), ובאופן טבעי בארץ הוא זוכר להתעלמות מופגנת ומוחלטת.

ThePiper

New member
ביקורת על סמייל.

אז למרות שהווקאלס הוקלטו מחדש באלבום הזה, מה שיצא לנו זו פיסה מוזיקלית מוזרה, על פי הגדרתו של מר יואב ש. עד כאן התחזית, המשך ערב נעים לכולם ושלא ימוש החיוך מפרצופיכם הענוגים.

ThePiper

New member
ונעבור לגופו של מזלג...

ולבטנו של קרחון... בהרחבה מעטה, ניתן לומר כי אחרי האזנה חטופה של 5 שניות המהות הפרדוקסלית של ההקלטה החוזרת אינה אלא שפיכת נופך אישי (וגריפת הרווחים מאוחר יותר) של בריאן וילסון קשישא. ספק בליבי אם פלוני אלמוני מיושבי הפורום הנ"ל נתן עינו בכוס התה המהבילה הנחלטה בלעדית על ידי הגולש לשעבר. בגלל זה יואב! תצטרך לחכות עוד קצת לביקורת! =) עכשיו אני אלך לישון ולא אקום עד שיגיעו מהמוסד לבריאות הנפש.

melancholy man

New member
לשמוע את smile

ממש כאן (צריך רק להרשם זה בחינם). בנתיים צלילים קסומים מציפים את החדר, אבל את דעתי עליו אכתוב אחרי שארכוש אותו ואשמע במערכת נורמאלית

yoavsc

New member
מקווה לרכוש אותו מחר

שמעתי קטעים באיכות ירודה ברשת. אמנם קצת מוזר בלי מייק לאב, האחים לבית וילסון ואל ג'ארדין אבל זה נשמע מעולה

melancholy man

New member
מקווה לקרוא רשמים שלך

בכל מקרה זה אלבום שצריך להיות בבית (ויש לו אותו בגירסא אחרת), אבל זה בטח האלבום הכי מסקרן של השנים האחרונות.

ערןלוי

New member
באיזו גרסה יש לך אותו?

הוא מעולם לא יצא. אולי אתה מתכוון לבוטלגים של ההקלטות המקוריות? חשוב לציין אגב שחלק מהשירים הושלמו (קולות ומלים) רק בשנה האחרונה. כמו כן, סדר השירים והזרימה שלהם קריטיים. חשוב גם לציין שהאלבום הוא הקלטה חדשה לחלוטין. הישג מרשים מאוד לבריאן וללהקה.

Jflyaway

New member
הבוטלגים

יצאו לפני שנים. 2 בוטלגים של 2 'גרסאות' SMILE. נועם ואני טחנו אותם בשמיעות כשהם יצאו. אני אישית התעייפתי מזה מטוד מהר, ובעיקר חשתי ש SMILE נשמע כמו יציר מבולבל ומפוספס של גאון שאיבד פוקוס, אבל נחייה ונראה איך נשמע מה שיצא עכשיו

ערןלוי

New member
יש הרבה יותר מ 2 בוטלגים.

הרבה הרבה יותר. וכל הזמן יוצאים עוד. הדעה שגיבשת על סמייל היא דעה על הקלטות מבולגנות ולא גמורות. שלדעתי דווקא קל לראות את הגאוניות שבהן. סמייל הוא אלבום טוב יותר מפט סאונדז.

Jflyaway

New member
תראה...

יש שני גרסאות עיקריות שחוזרות בתוך ה"הרבה הרבה" הזה. יש סיפור שלם מאחורי זה ולא נכנס אליו כי הוא נורא ארוך. אני לא "גיבשתי דעה" כי עם השנים נהייתי אדם לא מגובש בדעותי המוסיקליות(סוף סוף...). דיברתי על תחושה. התחושה באה לידי ביטוי לאחר ששמעתי את הבוטלגים. כאמור - אני מצפה לשמוע את ההוצאה החדשה. בעניין הקביעה שזה "יותר 'טוב' מPET SOUNDS.... מה אני יגיד לך....אם 'טוב' ו 'פחות טוב' זה באזני מאזין ספציפי - אולי אתה צודק.

ערןלוי

New member
אין שתי גרסאות....

יש רצף של הקלטות מאוגוסט 1966 ועד מאי 1967. בתוך הרצף הזה יש הרבה מאוד שלבים שונים, הרבה מאוד וריאציות, האלבום הפוטנציאלי כל הזמן שינה צורה, אבל אי אפשר להצביע על שתי גרסאות ברורות. בשום שלב לא הייתה גרסה מוגדרת של האלבום, וזו בדיוק הייתה אחת הבעיות. בריאן וילסון לא נסגר בשום שלב על סדר, רצף וכו' של האלבום. אם הכוונה היא לשני בוטלגים, אני מניח שהבוטלגים העיקריים המוכרים הם של vigotone ו sea of tunes (כאמור, יש עוד רבים אחרים, כגון heroes and vibrations, secret smile ועוד), אבל אלה פשוט בוטלגים, לא מדובר על החלטות יצירתיות של היוצרים. למידע נוסף על סמייל. אגב, כשאמרתי שסמייל טוב יותר מפט סאונדז התכוונתי כמובן לגרסה הסופית של סמייל, לא לשברי ההקלטות בבוטלגים. עד לפני כמה ימים החשבתי את פט סאונדז כאלבום הטוב ביותר בכל הזמנים.

HelterSkelter1

New member
לינק מתוקן לואן דייק

http://www.allmusic.com/cg/amg.dll?p=amg&token=ADFEAEE4791ED24EAB7220E3BD1360EB9141D529F362DBA93F0E671BFF9A7F61A11174C00BCF9398B48C39B579B0FE31A65A0FD786E75CFEDF6C3C3F9D9FDB&sql=11:mx5m964o3epf

ערןלוי

New member
ואן דייק פארקס...

הוא גאון. song cycle שלו מאוד מומלץ, וכך גם orange crate art שהוא הקליט עם בריאן וילסון ב 95. הביקורת בהארץ איומה. גידי אביבי מצליח לכתוב ביקורות שלמות בלי להגיד דבר אחד בעל משמעות על המוזיקה עצמה. בכל מקרה, שמעתי את הרעש שהאלבום עשה כשהוא חלף קילומטרים מעל לראשו.

למעלה