תאנים

חיפאית48

New member
../images/Emo13.gifתאנים

ערב טוב לכל הפורום שמחה לחזור לאחר תיקון מחשב שארך זמן רב הייתי חיפאי 10 עכשו שם חדש. אבקש עזרתכם להכנת ריבת תאנים מתאנים מיובשות של טו בשבט וכן צלי עוף עם תאנים. תודה

pirge

New member
צלי עוף רעיון אולי?

ברוכה השבה בשם החדש. להחליף את התמרים בתאנים? אני מכינה גם עם פרוסות תפוחי עץ מיובשים.
מקור:פירגה ירחיים טריות של עוף, חצויות כ-8-10 חתיכות 4 תפוחי אדמה גדולים --קלופים חתוכים לפרוסות 3 בטטות שלמות – גדולות- מקולפות 3 בצלים גדולים חתוכים לרבעים 8 תמרים יבשים מגולענים 4 שיני שום נקיות- שלמות כף פפריקה מתוקה כפית קינמון כף מרק עוף 3 כפות סילאן מים רותחים עד 4\3 מגובה התבשיל. מלח ופלפל שחור גרוס טרי אופן ההכנה: מטגנים בסיר רחב את רבעי הבצלים בשמן עד הזהבה. מוסיפים את חלקי העוף ותפוחי האדמה , ומטגנים גם אותם עד גוון זהוב מוסיפים את יתר החומרים. מערבבים. מוסיפים את המים הרותחים. טועמים ומשפרים טעם. מבשלים על להבה קטנה כשעה וחצי. לכסות במכסה רק חצי מהסיר. כשצבע התבשיל ממש בגוון אדום קרמלי---והנוזלים כמעט התאדו לגמרי--- לסגור את הלהבה לקרר מעט ולנער את הסיר עם תכולתו להכין קערת הגשה יפה ולהפוך את התכולה לתוך הקערה. אני הכנתי את התבשיל מראש-ורק חיממתי והפכתי לפני ההגשה.

בבקשה - ריבת תאנים ואגוזים

לא זוכרת מי הביאה את המתכון לפורום אבל הוא נראה מעניין וטעיםםםם ריבת תאנים ואגוזים מתכון של דרורה אברוצקי מעין כמונים ,המלצה חמה חמה של אודטה, ההכנה בקלי קלות 1/2 קילו תאנים מיובשות (דבלים) 380 מיליליטר מים 120 מיליליטר מיץ לימון סחוט טרי 830 גרם סוכר 60 גרם אגוזי מלך קצוצים גס אופן ההכנה 1. מורידים את העוקצים של התאנים, חותכים כל תאנה לארבע פרוסות. 2. שמים את התאנים בסיר, מוסיפים את המים, מכסים במכסה ומשרים למשך 6 שעות. 3. אחרי ההשריה, מורידים את המכסה, מביאים את תכולת הסיר לרתיחה, מנמיכים אש ומערבבים מדי פעם. 4. במקביל, בסיר אחר, מחממים (תחילה!) את מיץ הלימון ומוסיפים לו בהדרגה את כל כמות הסוכר. מבשלים על אש נמוכה עד ליצירת סירופ בצבע קרמל בהיר. נזהרים שלא לבשל את סירופ הקרמל יתר על המידה, כי אז הוא נהיה מר! 5. זמן בישול הקרמל שווה בדיוק לזמן בישול התאנים (20-15 דקות), לא יותר. הן נשארות כמעט בלי מים. 6. כשסירופ הקרמל מוכן, שופכים אותו לסיר עם התאנים (ולא להפך! ). מכבים את האש, מוסיפים את האגוזים, מערבבים היטב ומצננים. כשזה פושר, שופכים את התערובת לצנצנות ואוכלים בכל פעם רק קצת, שלא ייגמר לעולם...

אני הבאתי את המתכון לפורום

והכנתי אותו המון פעמים. בכל הפעמים לא הכנתי עם אגוזים בתוך הריבה אלא קישטתי מעל הריבה.

effyba

New member
ומי שלא טעם את הריבה אצל שושי לא

יודע מה הוא הפסיד...

למעלה