שלום............

aשרון

New member
../images/Emo13.gifשלום............

שלום לכל חברי הפורום, שמי שרון. אני מעוניין לרכוש מחשב נייד חדש (פעם ראשונה שאני קונה) . אני צריך משהו ממש לצרכים בסיסיים, אופיס ואינטרנט וזהו, (עם אפשרות לעוד בהמשך). הטווח הכספי שלי הוא 3,500 ש"ח . אין לי ממש מושג במחשבים ומה צריך לשאול בזמן הקניה, איך לדעת לבחור את מערכת ההפעלה הנכונה, איך להסתדר עם הסינית הזאת שנקרא מפרט טכני, ואיך שלא ידחפו לי דברים נוספים. מקווה שתוכלו לעזור לי, אתם יכולים לפנות אליי גם במסרים. תודה רבה , שרון

GAMESP

New member
בסכום הזה אין מחשב נייד טוב

שווה לשהקיע עוד 500 - 700 ש"ח ולקבל במקום גורטאה מחשב טוב בכל מקרה - קח רק מחשב תומך XP

הנה מחשב שעשוי להתאים

2130-80gb.htm target=_blank>1 אני לא מבין כ"כ גדול כמו המומחים פה אבל המחשב הזה מתאים לדרישות שלך, כמובן שממולץ להוסיף 2130-80gb.htm target=_blank>180 ש"ח ולקבל אותו עם XP, הוא גם מגיע עם 3 שנות אחריות. 2: מחשב עוד יותר איכותי, עולה מעט יותר, קל יותר מבחינת משקל

GAMESP

New member
XP ₪235- notebookclub.co.il

כל הכבוד ל notebookclub.co.il שנותנים מערכת הפעלה XP בתוספת של ₪235 או Windows XP PRO בתוספת של ₪450 לעזזאל, אבל עד עכשיו הציעו לי על מחשב חדש רק ויסטה ב350 ש"ח או XP ב400 ש"ח \ 550 ש"ח

יאיר B

New member
שלום שרון,

כמה הערות: 1. מחשב נייד הוא יחידה אחת. שלא כמו במחשב שולחני שאתה יכול לבנות מה שאתה רוצה, בנייד אי אפשר לעשות את זה (המחשב מגיע מורכב מהחברה בחו"ל, ולא מורכב בארץ). 2. בהתחשב במה שכתבתי למעלה, מטרידה אותי השורה "עם אפשרות לעוד בהמשך". בניידים לא ניתן לשדרג את המפרט בקלות כמו בשולחני (כלומר אי אפשר להחליף כרטיס מסך למשל כמו בשולחני כי הוא חלק מלוח האם, כנ"ל לגבי כל שאר הכרטיסים), מלבד הזיכרונות והחלפת הדיסק הקשיח (אין מקום להוספת עוד אחד) אתה לא יכול לעשות שום דבר נוסף. לכן כשקונים נייד , מתכוננים מראש לכל התוכנות שרוצים להפעיל עליו במשך חייו. 3. אתה בטוח שאתה רוצה נייד? כי יש לי הרגשה ששולחני יתאים לך יותר (מחשב נייד סביר מתחיל מ-4000 ש"ח בערך, אם כי גם ב-3500 אפשר למצוא משהו). מחשב במחיר כזה לא מיועד למשחקים (ואין אפשרות לגרום לו להיות כזה בעתיד). בזמן הקנייה אתה צריך לבדוק את נושא האחריות (מי נותן? כמה זמן? - חנויות לא נותנות אחריות למחשבים ניידים אלא רק היבואן). כמובן שצריך לבדוק את המפרט. מערכת ההפעלה: הנידיים כיום יכולים לבוא בשלושה תצורות (בעיקרון): חלונות XP/חלונות ויסטה/Free Dos (שזה בעצם אין מערכת הפעלה לצורך העניין). מתי מעט מגיעים עם לינוקס מותקן מראש. נכון להיום, XP ככל הנראה עדיף למשתמש הביתי. מפרט טכני: האמת שזה לא סינית במיוחד. אתה צריך להבין את העיקר (כמה זיכרון, איזה מעבד, איזה כרטיס מסך). אתה יכול לראות מפרטים ולהריץ את שמות החלקים בגוגל כדי להבין מה המשמעות שלהם (או לשאול אותנו). כאמור לא ניתן בנייד לדחוף דברים - הוא מגיע מורכב (מקסימום יציעו לך להוסיף שנת אחריות, דבר שלא רע בכלל).

aשרון

New member
שלום יאיר.........

תודה על התגובה המפורטת. משחקים לא מעניינים אותי בכלל, חשבתי על האפשרות להוסיף תוכנות של עריכת תמונות וכו' . מה שאני הכי צריך זה אופיס ואינטרנט, עם אלה אני מסודר לגמרי, כל השאר אפשר להעיף החוצה . בחיפושי בפורום הבנתי שחלונות xp הכי משתלם, והוא הולך מצויין עם hp pavalion . אז אתה אומר לבדוק בחנויות היבואן ולא בסתם חנות מחשבים או מוצרי חשמל?, ככה אני מבין. תודה על ההשקעה , שרון

למעלה