שלום לכם

../images/Emo13.gifשלום לכם

שלום, אני חדשה כאן בפורום, לא יודעת אם זה הפורום שמתאים לשאול בו את השאלה הזו, אך בכל זאת אשאל ובמידה ולא תדעו לענות אשמח אם תפנו אותי לפורום המתאים. אני מחפשת פירוש לפסחים קיג, הכולל את "כוסו כיסו וכעסו" ו"אחד בפה אחד בלב" ועוד כמה הגיגים. אני מחפשת את הקטע המלא (שמכיל כמה שורות) והפירוש לו. חוץ מזה, אם אני כבר כאן, מוכנה לגלות שהייתי שמחה להשתדך, רק שאני לא יודעת אם הסטאטוס שלי מתאים, משום שאני מסורתית (לא דתיה ממש) וכבת 30 פלוס
תודה לכם מראש

קליט

New member
ברוכה הבאה !

בעיתון "בשבע" תמצאי שדכנים שמתאימים לך, וגם פירסומים על שבתות וטיולים לפו"פ באוירה דתית . #בקשר לקטע מהגמרא - תמצאי רב שיסביר לך . בהצלחה !

הקטע של השידוך היה יותר בקטע של הלצה

ולגבי הגמרא, ציפיתי לקצת יותר מתלמידי חכמים.. די מוזר לי שאף אחד לא יכול לכתוב לי את הפירוש או להפנות אותי אליו לפחות.

קליט

New member
לא ציטטת את הקטע המלא

ציפית שמישהוא יפתח גמרא ויחפש את הקטע שאת מתכוונת, ויטרח ללמוד אותו לעומק, ואף יכתוב אותו כאן בטוב טעם ודעת ? . . . אנשים עסוקים המה . . כשיש לך את כל הציטוט תפני גם לפורום "שאל את הרב" כאן ב"תפוז למהדרין", כל שאלה מקבלת שמה מענה ! . אשריכם ישראל

אני לא ציטטתי את הקטע המלא כי לא זכרתי הכל

חשבתי שאם אני אומרת את שם הספר והפרק, אתם יודעים, ממש לא התכוונתי להפריע לאנשים עסוקים ואם העניין קשה ומסובך אני אוותר, חשבתי פשוט שכל שאלה שקשורה להלכה ולתורה היא הזדמנות בשבילכם גם להבין ולדעת, בבחינת לא הביישן למד ולא הקפדן מלמד, אך מה שתחליטו. שבוע טוב וסליחה על ההטרדה.

מה את רוצה בדיוק?

שנביא לך את המקור לזה או שנסביר לך את הפירוש של זה?

חשבתי שיש לכם את המקור והפירוש

אך אם לא, זה בסדר, אסתדר, אין לי כוונה להטריד או להפריע לסדר יומכם.

למעלה