-שלום לכולם.

../images/Emo13.gif-שלום לכולם.

1. לעניין גיל הפרישה מפעילות במשא"ז- מילים רבות נשפכו בנושא (ואיני מתכוונת לפרט שוב,איתכם הסליחה,ניתן לקרוא בפורום המקביל),אבל רק דבר אחד-אין קשר בין שני המקרים שקרו (בהם נהרגו 2 מתנדבים) לבין המדיניות-שבחלקה כבר קיימת בנהלים מזה שנים רבות,אך אינה נאכפת. האגף דן בנושא ב-3 שנים האחרונות וזה הגיע "לבשלות" בשנה וחצי האחרונות. בחודש הבא (אני מקווה) נפיץ הנוהל המוסדר והמפורט,כולל דור מעבר והכל יהיה ברור. אין ספק שיש לנושא תהודה-כל שינוי יוצר אי נוחות מסוימת. 2. לאלמוני בדרכים- א. בהנחה שהדברים שכתבת הינם התמונה הרחבה של הארועים באינטראקציה עם השוטרים והמתנדבים-בטוחני שתמצא (מצאת) הדרך להתלונן על כך. אין ספק שאם כך פני הדברים-צריך לערוך טיפול שורש בכמה מקומות. לעניין שאלת על "הנורה האדומה"-איני מבינה לאיזו תשובה הינך מצפה לדברים שאיני מכירה/שותפה מקרוב אבל כל בר דעת יגיד ש- כל מי שסורח,מהפקיד הכי זוטר,דרך השוטר המתעמר עבור בנבחרי צבור וכלה בראש הממשלה והנשיא- צריך לשלם מחיר ראוי על מעשיו,לא רק כענישה אלא גם "למען יראו וייראו"

תגובה :

קודם כל הרשמי לי לקדם בברכה את תשובתך והתייחסותך לבעיה שהעלתי
. התשובה שאני בעצם מצפה\רוצה לקבל היא מאוד פשוטה, ודברים שאינך מכירה אינם בהכרח דברים שאינך יודעת עליהם.. לדוגמא : את כקצינה בפיקוד בהכיר של אק"מ - קוראת כל מיני תגובות של כותבים כאלו ואחרים אשר נמנים בחברותם באגף קהילה ומשטרה , אותו אגף שאת קצינה בכירה בו.. הרי מידי פעם יוצא לך לראות תגובות כמו "אם הוא ערבי מגיע לו מכות רצח" \ "אם הוא הרים יד על שוטר אז כן מגיע לו שהיכו אותו" \ "צריך להשבור כמה ראשים ואז ללמד לקח" \ "את בני סלע היו צריכים להרוג במכות" ועוד המון תגובות שמבטאות אלימות קשה ואם אנו מסתכלים על ההתבטאויות האלו אין להם שום סמכות חוקית להפך שימוש בכוח שלא לצורך כלומר עבריינות. עכשיו אנחנו נוגעים בעצם אלייך כמן נציגת פיקוד - הרי השפעה עצומה יש לך בכל מה שמתנהל בכל מחוזות משטרת ישראל , אפילו את יכולה להתמקד על פי הפרטים שהכותב כותב פה באתר הזה עצמו (ללא נקיטת צעדי משמעת) פשוט אולי לתת הנחיות לאותם שוטרים מנחים שיש בבסיסי משא"ז הדרכה אחת לתקופה שאת רואה לנכון על סמכויות השוטר\מתנדב , הדרכה והחדרה לתודעה של מתנדב שהוא בעצם מ-ת-נ-ד-ב ולהגדיר לו את סמכויותיו הקבועות לחוק להבדיל מאלו של השוטרים, לתת הנחיות מפורשות וחד משמעיות של העברת הדרכה אם בצורת פלייר שיחולק , אם באמצעות ערב מרוכז של מתנדבי תחנות\מרחבים\יחידות למינהם של א-ת-י-ק-ה משטרתית הרי אני לא הראשון שמספר פה על התנהגות של מתנדבים אשר לא רק מבזה אותם כבני אדם אלא מבזה את משטרת ישראל כמשטרה אוכפת חוק - שכן ביום יום עושה עובודות יפות ונפלאות ומאידך לי כאזרח פשוט מפריע יותר התנהגות ברברית של מתנדבים\שוטרים "זוטרים". אחרי שאתם כגוף פיקודי תעבירו את ההנחיות האלו בצורה חג משמעית אם קצת זעפנות כלפי אותם סורחים לא תהיה לכם בעיה לצאת בדרכי ענישה כלפי מתנדבים כאלו ואחרים , אחרי שהתרעתם הסברתם איך מתנהגים ואיך לא מי שיחרוג שגרע! ריבונו של עולם את משטרת ישראל אתם לא גוף שמחזיק אנשים בעלי פיגור, אנשים בעלי סיכון אתם גוף בטחוני מודיעני שמשתף בו אזרחים אז את הפחות רלוונטים לא תנפו ממכם?! מתנדב שעשה שימוש בסמכויות שלא כדין , שאחרי בדיקה של קצין בודק הוחלט כי פעל לא כשורה וסתר את האתיקה המשטרתית למה לא להעניש? למה לא לגרוע? אתם גורם בטחוני שאחראי על בטחון פנים רצינות ומשמעת קרבית היא מעל לכל . למה אחרי מה שאותם מתנדבים עשו לי רק אחרכ הם עברו ריענון של נהלים? רק אחר כך עברו הדרכה של אתיקה מקצועית של משטרת ישראל.. למה אחרכ הם דיקלמו את שבועת השוטר " לתת לאזרח את השירות הטוב ביותר תוך שמירת חיים ורכוש? " אני מקווה שכוונותי יותר מובנים כעט , תודה על התגובה שלך , שבוע מקסים.

../images/Emo9.gif נקודת המבט שלך מאוד מובנת

אך מאוד צרה, של האין והלא קיים. אין ספק שיש את שוטרים/מתנדבים שהמטען הרגשי שלהם לוקה בחסר ואם יש בינהם הסורחים,שדורשים טיפול ,החל מהקל ביותר וכלה בהקאה והוקעה מהמערכת הרי שזה מתקיים, אולי לא בהיקפים ובחומרה המצופים. חלק מרכזי בהכשרות הבסיסיות לשוטרים ולמתנדבים ובהדרכות התוך תפקידיות(המשמשות כהעשרה ו)כרענון-הינו נושא האתיקה,אם כתורה ואם ,לצערי,כעדכון והפקת לקחים שהשטח מחוייב על סמך מקרים שקורים ונדונים ברמות השונות ובמטרה למנוע דומים להם. איני יודעת על אילו מקרים אתה כותב שמתנדב חרג מסמכותו ולא נגרע- אני סבורה,ששקול דעת מפקדים צריך להסתמך על נק' מבט רחבה של: חומרת המעשה, מקרים נוספים עם אותו מתנדב(רצדיביסט או לא?), ההשלכות של התנהלותו וכו'. גם רוצחים לא מוציאים כאן להורג. איני בעד טיוח וכסת"ח-אך בהחלט בעד פרופורציות ואם יש מקרה (או יותר) שדורש טיפול מחודש ויש בסיס עובדתי לכך-אני מוכנה לקבל בכתב ולהכנס לעובי הקורה.

וכל אירוע מדווח גם למפקד בכיר

הנוגע לו הדבר או שהכל נסגר במשרדי המשא"ז האזוריים? לא תמיד חייבים להיות רצדיבסיטים , מתנדב יכול להתנהג בצורה חריגה גם פעם אחת וזה אמור להדליק נורה.. אני דווקא לא דיברתי על מקרים נקודתיים אלא בהרחבה , למה לשים תמרור אחרי שקרתה התאונה..? השאלה שלי היא האם חוץ מאותה תקופה שהמתנדב מתגייס ומקבל על עצמו את האתיקה את החוקים וכו' האם במהלך תקופת שירותו כמתנדב משא"ז הוא עובר פעם בשנה איזשהו סמינר האם יש מבחן תקופתי שחייבים לעבור כמו שבעצם עושים לשוטרים בשנים האחרונות ואם אני לא טועה זה גם אחד מיעדי המפכ"ל שלכם. אני שאני בעצם מציע\מבקש לתת הנחיות קצת יותר משמעותיות של העברת תדריכים \ נהלים \ סמכויות - ולתת כמה שיותר דוגמאות של איך להתנהג מול אזרח צריך להתמיע במתנדבים בפרט שהם נותני שירות בהתנדבות . לגבי שוטרים זה משהו אחר הם אני יודע שעוברים כל תקופה מבחנים מסויימים עוברים שיעורים שבועיים ואם מישהו טעה אפשר לבוא איתו בדין . עם מתנדבים זה שונה , לא גורעים מתי שצריך נותנים יותר מידי הזדמנויות , ספק מוותרים להם ספק מעדיפים להשאיר אותם כי הם מתמידים וממלאים חורים חסרים והטענה הנגדית לכל אלו היא שוב. אתם משטרת ישראל הרשות המבצעת לצורך העניין גוף בטחוני פנימי היחידי לצורך העניין של מדינת ישראל אתם לא יכולים להרשות לעצמכם להיות סלחנים ובטח שבטח לא עם מתנדבים אזרחים שלא רק שמביישים את הגוף שלכם גם מוריד מרמת ערכו הערכתו יוכרתו והכי חשוב ומפחיד מקצועיות. לא רוצה לדבר על מקרים ספציפים כי כרגע הם כבר לא רלוונטים , פשוט קצת להתמיעה ערכים זה הכל.

למעלה