שלום לכולם

../images/Emo13.gifשלום לכולם

לאחרנוה קראתי את ארבע ההסכמות . אני לא מבינה איך אני יכולה לעשות כמיטב יכולתי. האם מישהו יכול להסביר לי . אשמח גם לקבל טכניקות בנושא.

ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif ../images/Emo23.gif

אני אפתח בשאלה: מה הבנת ממה שקראת, שזה אומר לעשות כמיטב יכולתך? זאת אומרת, מה את מבינה מזה?

תודה והמשך...

אני משתדלת לעשות את הכי טוב שאני יכולה בכל מצב. כאשר אם אני עייפה או חלשה וכן הלאה, ההכי טוב שלי משתנה אך בניגוד לעבר, שאז הייתי כועסת על עצמי כעת אני מקבלת ומבינה שזה הכי טוב שיכולתי לעשות נכון לאותם התנאים. בעניין טוהר המילה: משתדלת מאד לא לשקר ולומר רק אמת אם כי ישנם נושאים שאמירת כל האמת אינה משרתת את האינטרסים שלך. באופן כללי היום אני חשה שאמוירת האמת ומה שעל ליבי משחררת אותי מעיכובים שונים אך גם מאמתת אותי מול כל מיני דברים שאולי אני עוד לא שלמה איתם לגבי עצמי

מאמתת/מעמתת

מאמתת - זה מה שאת מנסה לעשות לתובנות שהסקת מול הידע המוקדם של מיכל. מעמתת - האם זה מה שקורה לך כשאת מנסה לדבוק באמת? (מלשון עימות, לא מלשון מע"מ) אם את לא יודעת מה שאת אומרת, איך תדעי שאת אומרת מה שאת רוצה? תודה על תשומת לבך אחת בדרך

אחת בדרך...

אהבתי את הרצון להראות ולתקן אך לא אהבתי את הדרך שבחרת נשמע לא נקי ומלבין פני רבים לתשומת ליבך

הי,

נראה לי שזאת היתה בסך הכל טעות הקלדה או טעות כתיב, ושהיא התכוונה בתוכה למילה "מעמתת". אני יכולה לראות איך מה שכתבת יכול להרתיע אנשים
אשמח שתנסי להיות יותר רגישה כשאת עונה לאנשים כאן. אנשים אמורים לכתוב כאן בחופשיות ולא לחשוש אם הם יכתבו עם טעות כתיב. תודה

הי מקסימה ../images/Emo24.gif

אני משתדלת לעשות את הכי טוב שאני יכולה בכל מצב. כאשר אם אני עייפה או חלשה וכן הלאה, ההכי טוב שלי משתנה אך בניגוד לעבר, שאז הייתי כועסת על עצמי כעת אני מקבלת ומבינה שזה הכי טוב שיכולתי לעשות נכון לאותם התנאים. נשמע שדי הבנת את הנסיון לעשות כמיטב יכולתנו. אבל אני אוסיף ממה שאני הבנתי, כך שביחד נוכל להבין את ההסגמה הזאת אולי טוב יותר. אז כמו שהבחנת, מיטב יכולתנו משתנה כל הזמן. לעשות כמיטב יכולתנו זה לעשות הכי טוב שאת יכולה. בואי נעשה תרגיל קטן. כשאת יושבת מול המחשב, תרימי את יד ימין שלך. ועכשיו תרימי אותה שוב, אבל כשאת מנסה להרים אותה הכי טוב שאת יכולה. ועכשיו שוב נסי להרים את יד ימין, ועשי כמיטב יכולתך באמת! האם הצלחת להרגיש שעם כל נסיון את עושה יותר כמיטב יכולתך? והדגמנו זאת רק על הרמת יד. בחיי היום יום יש כל כך הרבה פעולות אחרות. ועכשיו, נעשה הבהרה איך לעשות כמיטב יכולתנו קשור לאי ביקורת עצמית. אנו נוטים לבקר את עצמנו על כל מיני דברים (אני לא מתכוונת להתבוננות בריאה על חיינו, אלא להצלפה עצמית, להתעללות בעצמנו, להנמכת עצמנו וכדומה). אם את עושה כמיטב יכולתך, אז את לא יכולה לבקר את עצמך. או ליתר דיוק, אם עשית כמיטב יכולתך, אז יכולה להיות שלמה ואם עולה ביקורת, את יוכלה לשחרר אותה כי עשית כמיטב יכולתך
בעניין טוהר המילה: משתדלת מאד לא לשקר ולומר רק אמת אם כי ישנם נושאים שאמירת כל האמת אינה משרתת את האינטרסים שלך. באופן כללי היום אני חשה שאמוירת האמת ומה שעל ליבי משחררת אותי מעיכובים שונים אך גם מאמתת אותי מול כל מיני דברים שאולי אני עוד לא שלמה איתם לגבי עצמי שמחה על התהליך הזה שאת עוברת
באיזה מקרים יוצא לך להתעמת מול דברים שאינך שלמה איתם (כשאת אומרת רק את האמת במקרים האלו)?

להררי היקרה

ראשית תודה על הדברים. מאד מאירים. בהזדמנות זו רציתי לומר שכמו שמאיר אריאל ז"ל נהג לעשות שימוש משלו במילים לפעמים גם אני עושה כך וכך היה לגבי מאמתת / מעמתת. אני לא דיסלקטית וזו לא הייתה טעות ידוע לי שאומרים לעמת אבל מבחינתי זה להתאמת כי זה לעמוד מול האמת... ןלענייננו: בנוגע לאמירת האמת וכו' לדוגמא: הייתי בקשר עם בחורX הקשר איתו התנהל אחרי פרידה מחבר Y איש יקר. במהלך הקשר עם בחור X נפגשתי עם בחורY בשלב שהקשר עם בחור X עוד לא היה רציני. היות שכאמור אני מנסה לא לשקר סיפרתי לX על פגישתי הלא תמימה עם Y. (אגב, הפגישה עם Y התקיימה בטו" באב בזמן שX נסע בלעדיי לאשראם במדבר לחגיגת אהבה ...) אחרי פגישה זו חשתי שהרסתי אפשרות לקשר עם X כי מאז אותו מקרה חזרנו והמשכנו בקשר אך הוא מן הסתם אמר כי לא נוכל להמשיך בקשר לאורך זמן כי הוא איבד את האמון בי. זאת דוגמא לכך שאמירת האמת ייתכן וחיבלה באפשרות טובה? אני בכל מקרה החלטתי לא לכעוס על עצמי ולקחת אחראיות על מעשיי. הבנתי שברגע שהחלטתי שעליי למצות משהו עם Y ונפגשתי איתו, קיים הסיכוי לכך, שX לא ירצה בהמשך הקשר ואז אצטרך להתמודד עם זה... זה מורכב אבל עכשיו אני מתמודדת עם זה... שאלה: בנושא טוהר המילה. לגבי לא לרכל. כמובן שאני משתדלת לא לרכל והאמת שיחות רכיל כאלה אינן מעניינות אותי אבל לפעמים אנחנו נמצאים במסגרות שונות שהדינמיקה כאילו מבקשת שתשתף פעולה עם רכילויות... לדוגמא מקום עבודה: אם לא אשב עם הבנות שעובדות איתי ואצטרף לשיחות אני מוציאה עצמי מהכל וחוסר קשר איתן עלול לגרום לבעיות תקשורת, יחסים רעועים, פגיעה בעבודה וכו'... אז איך אפשר לחתור לאיזון בעניין? אני לא חושבת שתפקידי להטיף לכל העולם אל תרכלו או אל ואל.. כל אחד בוחר מה טוב לו...

למנהלת הפורום היקרה

אני כמובן לא מנחה הנחות ואין לי שמץ של מושג למה לא קיבלתי מענה לשאלותיי. אשמח אם תמצאי לנכון להתייחס. תודה וכל טוב

הי לבה ../images/Emo13.gif

לגבי המקרה עם הבחור, אני לא מצויה בכל הפרטים אבל: א) אם הוא איבד את האמון על משהו שאת מרגישה שפעלת בסדר, אז גילית את נטיותיו והכרת אותו יותר. ב) אולי את לא חייבת לספר למישהו שאת יוצאת איתו, על משהו שאולי יסתבר בסוף כחסר משמעות. אני אדגים למה הכוונה. נניח שאת יוצאת עם מישהו והכרת אותו שבועיים. הקשר שלכם מתחיל להתפתח. לא קבעתם בקשר שאתם מחוייבים לא להיפגש עם אנשים אחרים. זה שאת יוצאת איתו נסע לפסטיבל (ואנחנו לא יודעים מה הוא עשה שם), ואת באותו יום יצאת עם בחור אחר. סבבה. למה לספר לו על זה שיצאת עם בחור אחר? הקשר רק התחיל. הוא לא שאל אם יצאת היום עם מישהו אחר, אתם לא במחוייבות כלשהי בדוגמא שאני מתארת. אולי הקשר שלכם יהפוך להיות עוצמתי ומופלא ומדהים. ובמקום זאת, הוא יכול להיקטע בגלל שבחרת לספר לו על בחור שפגשת, שאולי אחר כך לא היית רואה אותו יותר בחיים. מבינה את כוונתי?
אני לא יודעת מה להגיד לך לגבי רכילות בעבודה. אני משערת שהייתי מוצאת דרכים להתמודד עם זה, כגון: * ליזום שיחות בנושאים שמעניינים אותי ואולי את האחרים * יצירת קשרים שמקדמים אותי ואת האחרים זה מה שעלה בתוכי כרגע לגבי זה. אני לא יודעת מה הדרכים שאת יכולה לפעול, כי את אדם אחר. אבל אולי זה כיוון.

המשך...

תודה על המענה. באמת חסרים פרטים לגבי המקרה, אבל ממילא זה עבר כבר לפני חודש לפחות וגם חסרים פרטים כגון: הוא ידע שהאקס המיתולוגי עדיין מעניין אותי ושיש חשש שנחזור. הוא אמר לי שאינו מתכוון לעשות כלום בפסטיבל עם אף בחורה ואכן פרט לחיבוקים לדבריו לא היה כלום בעוד שאני בדקתי תרתי משמע מה זו אהבה ומעל הכל, למרות שהקשר הוגדר כלא מחייב, התנהגנו כמחוייבים והרגשתי מחד שאני עושה משהו שהוא לא בסדר ומאידך שזה משהו שאני חייבת לעבור. בכל מקרה, נכון להיום, אותו בחור של ההכרות החדשה יחסית, נמצא מעבר לים, והמיתולוגי נמצא כאן ואכן הקשר שייתכן ורציתי שיתפתח נקטע אבל אני חושבת שבתוך תוכי לא הוא ולא הוא הם הייעוד שלי וזה למרות ששניהם אנשים מיוחדים, יפים, אהובים ומשניהם לומדת ולמדתי וגם מלמדת ולימדתי המון. אז בשורה תחתונה, בהקשר לדברייך ייתכן שקטעתי קשר שיכול היה להתפתח אבל לא יכולתי לחיות בשקר או העלמה. ואם נחליט שרוצים לנסות שוב, נבחר ללמוד מזה ולנסות מחדש ואם לא אז לא. לגבי הרכילות בעבודה, שוב תודה על שאת מסייעת למקד את מחשבותיי. זה בהחלט כיוון... אבל נכון שקשה להימנע מכך בסיטואציות שכאלה? אור ואהבה

אוהבת את העבודה שאת עושה

עם כל תשובה שאת מקבלת
לגבי הרכילות: כתבת - "אבל נכון שקשה להימנע מכך בסיטואציות שכאלה?" אני עובדת כעצמאית (מדריכה וסופרת) אז אין לי סיטואציות בהן אני יושבת עם עוד בנות בעבודה או משהו כזה. בכל אופן, נראה לי שכדאי לא לחשוב על מה נראה לך שאי אפשר להשיג, אלא תתמקדי בשיפור שאת כן יכולה לעשות

למעלה