שלום לכולם!

Nir of GondoliN

New member
תלוי מתי

בתקופה של סי אמילי פליי הם מממש לא ממוסחרים כי אז הם הובילו את האנדרגראונד הם נהיו ממוסחרים רק אחרי ההצלחה הענקית של הצד האפל. להקה ממוסחרת לא תוציא אלבום כמו אומהגומה.

yon2k

New member
פינק פלויד לא ממוסחרים

ורוג'ר ווטרס אחד משלושת המשוררים הגדולים ביקום

noosh

New member
פינק פלויד אכן ממסוחרים

אבל הייתה תקופה (תקופה!!! תקופה!!!!!) שהם לא נתנו למסחור הזה להשפיע על המוזיקה שלהם. אבל פינק פלויד זו אף פעם לא דוגמה טובה לשומדבר אני לא חושבת שקליפים זו ההוכחה הבדוקה והודאית לכך שלהקה היא ממסוחרת. להקה יכולה להיות לא ממוסחרת גם אם היא מוציאה קליפים. אני לא חשובת שלד זפלין היו ממוסחרים, ועדיין ראיתי כמה קליפים שלהם בוי-אייץ'-וואן, כנ"ל לגבי הדורז, הבירדז ועוד כמה להקות. להקה נהיית ממסוחרת כשהיא מתחילה לקחת את הכסף כשיקול ליצירת המוזיקה, וגורמת לו להשפיע על איכות המוזקיה, העומק שלה וההשקעה שהם נותנים לה. אם להקה מתחילה לנגן יחד בשביל המוזיקה, מנסה דברים חדשים ומוציאה חומר חדש, ואחרי שהיא זוכה לפריצה הענקית שלה, היא מתחילה להוציא שירים קליטים, היא מתחילה להצטלם, למכור מרצ'נדייז ולנסות לכבוש הרבה יותר קהל במחיר המעיצית הותיקים, והכי הכי גרוע - כשהיא מותרת על הדברים שהיא מאמינה בהם ועל המוזיקה שהיא אוהבת ליצור, ומתחילה ליצור דברים שמוכרים - אז היא מתמסחרת. אני לא בקיאה מספיק בגאנז, ולכן אני לא יכולה ממש להתייחס אליהם בתור להקה ממוסחרת או לא. אני כן יכולה לפנות לג'נסיס, שהפכה מלהקת פרוג ללהקת פופ רק כדי "להשאר בשטח" כשהפרוג מת.. מהצד השני יש את זאפה, שלא נתן לכסף להוות שיקול כשזה נגע למוזיקה שלו. אני לא חושבת שיש משהו יותר עצוב מלהקה שמתמסחרת. להקה מוקמת בד"כ מאנשים שרוצים ליצור משהו מיוחד, לבטא את עצמם ולהביע את הרגשות והמחשבות שלהם. ברגע שהמוזיקה שלהם הופכת לעסק כלכלי (שהמוזיקה בכלל לא במרכזו, אלא הלהקה עצמה), והיא לא באמת נובעת מהם עצמם - אז היא כבר לא מוזיקה, היא באמת עסק. ועסקים לא מבטאים רגשות, וגם לא מזיזים משהו בתוך המאזינים, אלא מספקים הנאה זמנית ומידית שלא באמת נשארת שם, אלא נשכחת תוך שבוע. ואין דבר שיותר עצוב לי מאשר מוזיקה ממוסחרת. כמו שאמרתי, אני אל באמת בקיאה בגאנז, אבל לפי מה שאני רואה בבי"ס שלי, כל מישהו/י שרוצה להיות פריק/ית, הולכ/ת עם חולצה קרועה של גאנז / נירוונה וצמיד ניטים.. (סליחה שסטיתי מהנושא, ככה זה כשהמיסחור עולה....)

nute kram

New member
תגובה:

ללד זפלין ולדלתות לא היו קליפים באמת, אולי רק אחד או שניים, וגם זה היה בכל הקריירה שלהם. הם פשוט צילמו הופעות וערכו אותם ושידרו בטלויזיה. (מה גם שלא היה אז ערוץ מוזיקה ככה שזה לא היה שיקול כלכלי בכלל, ואם כן אז אחד מוטעה...). לעומתם, גאנז אנד רוזס לקחו בחשבון את התמלוגים שהם יקבלו על שידור הקליפים שלהם ב-MTV. וזה ההבדל, שפעם אם היית אוהב להקה היית אוהב אותה בגלל המוזיקה לעומת היום, שמוזיקה נוצרת ביחד עם קליפים, זה כבר לט ניתן להפרדה. וככה נוצרים "מעריצים" של להקות בגלל דברים כמו קליפים ולא בגלל מוזיקה. ולא משנה איפה באסקולה נמצאים ה"מעריצים" (מ"פריקים" עד לכל דבר אחר).

ממש אבל ממש לא!!!!

מה עם כל להקות המטאל המחתרתיו שיש?! אה? גם הן מסחריות? כי יש להן קליפים... למה הן לא נקראות ממסוחרות? ועדיין לא יצא לי לראות קליפ של גריינד באמטיוי. זה ממש לא נכון מה שאתה אומר. כמעט לכל להקה יש קליפים. בגלל שמטאליקה התמסחרו אחרי שהם הוציאו קליפ לשיר ONE זה אומר שכל הלהקות ככה???? הדבר הכי מסחרי שיש, זה מה שמטאליקה עשו, הם שינו את סיגנון המוזיקה שלהם לפי הטעם של אנשים אחרים (מפיקים וכו'), מת'ראש מטאל הפכו לרוק כבד. גאנס לא היו ממוסחרים מההתחלה.... היה להם LP שנקרא "לייב לייק אה סיוסייד", לא היו לו קליפים. ואחרי זה הם הוציאו את "תיאבון להרס" עשו קליפ לשיר סוויט צ'יילד או'מיין, הם לא הלכו לאמטיוי ואמרו להם נעשה קליפ בתמורה לזה שתשדרו אותו פה ותתנו לנו כסף.... הם עשו קליפ ואמטיוי אהבו את הסגנון של גאנס ובלה בלה בלה.... והתחילו לשדר קליפים שלהם, ברור? גאנס התמסחרו רק אחרי האלבום לייס. עם "השתמש באשלייה שלך1+2". הם הפכו לרוק כבד סטייל אמטיוי.

OzzzzzY

New member
ד"א...

לאלבום "תאבון להרס" , גאנז הוציאו שלושה קליפים , כמו שידוע לי: Paradise City Welcome to the Jungle Sweet Child O' Mine

אני יודעת כמה קליפים הם הוציאו...

פשוט ציינתי רק את הקליפ הראשון שהם הוציאו, כלומר הקליפ הראשון שהתחילו לשדר באמטיוי, מזה הם זכו להצלחה והוציאו עוד קליפים, משם הם כבר התחילו להתמסחר....

קלפים הפכו לדבר מסחרי

למעשה קליפ זה בסך הכל מדיה למכור את השיר/אומן/אלבום, מאחר ואנחנו בעידן מסחרי, גם הקליפים הפכו למיסחריים, אבל זה לא הקלים ויצרת הקלים שהופכת את האמן למסחרי, זה התקופה ועצם התרבות המסחרית שאנחנו חיים בה, הקלים הוא אמצעי, זה הכל.

OzzzzzY

New member
נשמעו פה דעות...

נשמעו פה דעות שפינק פלויד היו להקה מסחרית , וזה כ"כ לא נכון!!!

Nir of GondoliN

New member
תלוי מתי..

הייתי אומר שעד דארק סייד כולל זה לגמרי לא נכון. אחר כך הכסף קצת עשה להם משהו.

כמו שאמר אלברט איינשטיין

הכל יחסי. יחסית לסצנה המוסיקאלית של שנות השיבעים פינק פלוייד הייתה אחת הלהקות היותר ממסחרות של התקופה, אני לא יודע כ"כ מה קורה היום בקרב בני נוער בגיל המתאים, אבל כשאני הייתי בן 16-18 מרבית הילדים לבשו טי שירטס של החומה, והדרק סייד, אני לא זוכר הרבה שהסתובבו עם חולצות של ג'אנטל גי'אנט או קינג קרימזון למשל. גם מוסיקאלית, בערך בסביבות הדארק סייד, פינק פלוייד ויתרו על הניסיונות המוסיקאליים, שאיפינו אותם בתחילת דרכם ועברו ליצור בתוך איזו שהיא תבנית שלדעתי הם גילו כתבנית מצליחה כלכלית: אלבומי קונספט מהודקים הייטב, די קלים לשמיעה, עם המילים השיטחיות של ווטארס, שנותנות לך תחושה (בעיקר שאתה צעיר) שהרבה עומק מסתתר מאחוריה אבל למעשה הם אות ומופת לרדידות. בעוד להקות אחרות נלחמו על החרות האומנותית שלהם, להמשיך לשנות להתפתח ואף התפרקו על רקע זה, פינק פלוייד, לא ניסו אפילו הם המשיכו לבצע את אותם שירים בפני איצטדיוני ענק, כששאיש לא מקשיב וכולם מסתכלים על החזיר הענק. כשמידי שנתיים שלוש הם חוזרים לאולפן ויצקים חומר חדש לתוך התבנית המוכנה מראש. פינק פלוייד שבתחילת דרכם היו אחת הלהקות היותר חדשניות ומעניינות ברוק העולמי ואחת הפחות מסחריות שבהן, הפכו בשנות השיבעים והשמונים (וכמובן גם מאז) למכונת כסף משומנת שבתחילה עוד הכניסה חומר לתבנית מסחרית והיום מתפרנסת סתם מינקת הכסף מהמעריצים בלי להתאמץ ולנגן אפילו (דבר מעולה מיחזור).

בגדול כן

פינק פלוייד ידעו להתאים את המוסיקה למה שהולך, ומכאן חלק מהצלחתם המסחרית, אבל את התבנית הבסיסית, קונספט מהודק הייטב, מילים שמדברות רק על דבר אחד ומוסיקה שקל להאזין לה, נשאר כל הזמן, מבחינת המוסיקה the fainek cut הוא בדיוק, אבל בדיוק החומה, הם ממש לא עשו כאן ניסיון לחדש, גם החומה כל כך מושפע מוסיקאלית שקשה לקרוא לו חדשני, ואותו דבר לגבי אנימלס ווויש, הדארק סייד הוא האחרון בו א]שר לזהות ניסיונות לעשות משהו אחר, וגם זה בקושי. אין בכל זה מלהוריד מההנאה שיש לי למשל, כשאני מקשיב לוויש או לדרק סיד אגב.

noosh

New member
החתך האחרון הוא לא דוגמה

בגלל שהוא יותר ווטרס מפינק פלויד בכלל, פינק פלויד הפסיקה להיות פינק פלויד ונהייתה וורטס באופן מאוד משמעותי באלבום הזה. אני לא מסכימה שיש את אותה התבנית לכל האלבומים של פינק פלויד, ואני לא מסכימה שפינק פלויד נתנה למסחור שלה להשפיע עליה. אינ לא חושבת שהחומה או החתוך האחרון הם אלבומים ממוסחרים. הם שונים מפינק פלויד כי הם ווטרס, אבל הם לא ממוסחרים... ובאשר לתקופה שאחרי החיתוך האחרון.. אני לא בקיאה בה, אז אינ לא אתייחס אליה. התחום שבו פינק פלויד כן נתנו ביטוי למסחור היה הופעות-האיצטדיונים שלהם, שהם כ"כ מחו נגדן וכ"כ הרבו לקיים אותן.

DrunkGoat

New member
בפעם האחרונה שבדקתי..

מוסיקה נעשית כדי שאנשים ישמעו אותה. לא כדי להיות מחתרתית ואלמונית. פעם לא היו אמצעים כמו MTV כדי לקדם מוסיקה, אז קידמו מוסיקה במועדונים הגדולים וכו' וכו'. בכל מקרה, כל להקה רוצה שכמה אנשים ישמעו אותה... בשביל זה הלהקה מוציאה דיסקים, עושה הופעות, ולפעמים גם מוציאה קליפים. גאנז היא להקה ששמרה על החופש האומנותי שלה. Use your illusion הוא לא התמסחרות, הוא התפתחות. אנשים מתבגרים לפעמים, ומפסיקים לעשות רוק גיטרות משוגע...

90% מהדברים שאני מתכוון אליהם

הם מלפני 30 שנה, מקסימום עשרים, כל השאר בעיני לא שייך לכאן ובד"כ גם מאוד לא מעניין.

למעלה