פינק פלויד אכן ממסוחרים
אבל הייתה תקופה (תקופה!!! תקופה!!!!!) שהם לא נתנו למסחור הזה להשפיע על המוזיקה שלהם. אבל פינק פלויד זו אף פעם לא דוגמה טובה לשומדבר אני לא חושבת שקליפים זו ההוכחה הבדוקה והודאית לכך שלהקה היא ממסוחרת. להקה יכולה להיות לא ממוסחרת גם אם היא מוציאה קליפים. אני לא חשובת שלד זפלין היו ממוסחרים, ועדיין ראיתי כמה קליפים שלהם בוי-אייץ'-וואן, כנ"ל לגבי הדורז, הבירדז ועוד כמה להקות. להקה נהיית ממסוחרת כשהיא מתחילה לקחת את הכסף כשיקול ליצירת המוזיקה, וגורמת לו להשפיע על איכות המוזקיה, העומק שלה וההשקעה שהם נותנים לה. אם להקה מתחילה לנגן יחד בשביל המוזיקה, מנסה דברים חדשים ומוציאה חומר חדש, ואחרי שהיא זוכה לפריצה הענקית שלה, היא מתחילה להוציא שירים קליטים, היא מתחילה להצטלם, למכור מרצ'נדייז ולנסות לכבוש הרבה יותר קהל במחיר המעיצית הותיקים, והכי הכי גרוע - כשהיא מותרת על הדברים שהיא מאמינה בהם ועל המוזיקה שהיא אוהבת ליצור, ומתחילה ליצור דברים שמוכרים - אז היא מתמסחרת. אני לא בקיאה מספיק בגאנז, ולכן אני לא יכולה ממש להתייחס אליהם בתור להקה ממוסחרת או לא. אני כן יכולה לפנות לג'נסיס, שהפכה מלהקת פרוג ללהקת פופ רק כדי "להשאר בשטח" כשהפרוג מת.. מהצד השני יש את זאפה, שלא נתן לכסף להוות שיקול כשזה נגע למוזיקה שלו. אני לא חושבת שיש משהו יותר עצוב מלהקה שמתמסחרת. להקה מוקמת בד"כ מאנשים שרוצים ליצור משהו מיוחד, לבטא את עצמם ולהביע את הרגשות והמחשבות שלהם. ברגע שהמוזיקה שלהם הופכת לעסק כלכלי (שהמוזיקה בכלל לא במרכזו, אלא הלהקה עצמה), והיא לא באמת נובעת מהם עצמם - אז היא כבר לא מוזיקה, היא באמת עסק. ועסקים לא מבטאים רגשות, וגם לא מזיזים משהו בתוך המאזינים, אלא מספקים הנאה זמנית ומידית שלא באמת נשארת שם, אלא נשכחת תוך שבוע. ואין דבר שיותר עצוב לי מאשר מוזיקה ממוסחרת. כמו שאמרתי, אני אל באמת בקיאה בגאנז, אבל לפי מה שאני רואה בבי"ס שלי, כל מישהו/י שרוצה להיות פריק/ית, הולכ/ת עם חולצה קרועה של גאנז / נירוונה וצמיד ניטים.. (סליחה שסטיתי מהנושא, ככה זה כשהמיסחור עולה....)