שאלה

נעם222

New member
../images/Emo13.gifשאלה

אני עושה עבודת שורשים והיום גילתי שאני משושלת ארוכה של רבנים ממארקש שבמרוקו רציתי לדעת איך אני יכולה למצוא עליהם מידע בינהם: מאיר דלויה - כיהן במאה 16-17 במארקש. יצחק דלויה - רב ידוע שלימד במארקש ונפטר ב- 1711. משה דלויה - במקנס במאה ה- 18. מרדכי דלויה – במארקש במאה ה- 18. מאיר בן מרדכי הנ"ל – רב במקנס במאה ה- 19. יהודה דלויה – רב במארקש במאה ה-18. רבי משה רוזיליו נפטר בשנת 1861 במראקש. חיבר ספר בשם ''קול מבשר'' שנדפס בירושלים בשנת 1902. רבי יצחק רוזיליו בנו של רבי משה רוזיליו נפטר בשנת 1903 במראקש. רבי יעקב רוזיליו בנו של רבי משה רוזיליו נפטר בשנת 1919 במראקש. רבי מאיר רוזיליו בנו של רבי יצחק רוזיליו נפטר בשנת 1928 במראקש. רבי משה רוזיליו השני בנו של הרב יצחק רוזיליו נפטר בשנת 1941 במראקש. אני ישמח לכל תשובה

bilen

New member
תגיד, זה 1 באפריל? את צוחקת עלי?

כבר לפני 4 חודשים נכנסתם פעמיים עם אותה שאלה. עבדתי קשה כדי לחפש לך חומר שגם תרגמתי עבורך- אפילו תודה לא שמעתי.... עכשיו את מגיעה שוב עם אותה שאלה? לא מקובל !

רותיש

New member
הערה בהזדמנות זו

בתור קהל בדרך כלל פסיבי, אני מתרשמת לפעמים שיש לכאן פניות של חברה צעירים מאד שלפעמים הן ממש רציניות ופשוט עוד אין נסיון בעבודה במחשב כמו שמרבית חברי הפורום למדו לנצל אותו, אבל לפעמים הן נשמעות כמו "שאלות קיטבג" אופייניות - אולי מישהו יעשה לי את העבודה ואני אמצא הכל בכפית על הצלחת? ולפעמים התרשמתי שהן נדנוד מיוחד (אמנם לא בפעם הזו). וחברי הפורום מתגייסים לעבודה במהירות הבזק, עונים על כל שאלה. אולי היה כדאי להוסיף "מדריך לפורומיסט הצעיר" לא רק "המתחיל". אני מדגישה שוב שהשרשור הנ"ל רק הזכיר לי את הבעיה הזו.

אני מקווה שלא אפגע באף אחד, אך

בעיניי התנהגויות דוגמת זו שתיארת (ויש עוד דוגמאות לא מעטות) הן בסך הכל השתקפות של אופי ושל התנהגות גם מחוץ לעולם הוירטואלי, ולכן שום מדריך לא ישפר אותן. עם כל הרצון לעזור ולסייע, למדתי במשך הזמן שדו-שיח יהיה פורה ויעיל רק אם שני הצדדים רוצים בכך. אם אדם (צעיר כמבוגר) שואל שאלה ואינו קורא התשובה, או שהוא קורא אותה ואינו מתייחס אליה באותו המקום בו שאל אותה - הרי שזהו סימן מצדו לסיום התקשורת בנושא. ארנון

נעם222

New member
תגובה

לקחתי את המידע שניתין לי והלכתי וחיפשתי התברר לי שרבי משה השני הוא סבא רבה שלי וכך התגלה לי גם על דורות אחורה. אני יודעת שחי במארקש אבל אני רוצה לדעת יותר על חיו ומשפחתו לכן ביקשתי עזרה מחברי הפורום מצטערצ ששאלה זו חזרה בשנית המידע הקודם עזר לי מאוד ואני מצטעת
שלא אמרתי תודה.

patyzon

New member
deloya

Nom espagnol indicatif d'une origine: la ville de Loya en Navarre. D'ailleurs l'orthographe ancienne était De Loya. Arrivé d'Espagne en 1942, cette famille s'est illustrée dans le passé á Meknés et á Marrakech. Au XXéme s. nom peu répandu, porté á Marrakech-

למעלה