שאלה..

מ י ש י

New member
../images/Emo13.gif שאלה..

בס"ד מעניין אותי מה אתם חושבים על שירים עם מילים מהמקורות אך מנגינה שבבירור באה מהמערב. נא לא לייבש, הנה אזרתי אומץ ופתחתי הודעה חדשה...

tamarhp

New member
כתבתי

הודעה קצת ארוכה ואז הכל נתקע.. באסה. אני חושבת שזה לא משנה אם המנגינה או אפילו המילים באו מהמערב. כמובן שיש הרבה יותר משמעות אם המילים באו מהמקורות.. יש שירים מ"המערב" (הפרוע?) שאין בהם שום בעיה - לא עם המילים, ולא עם המנגינה, ולעומת זאת יש שירים עבריים ואפילו כמה דתיים, שאני מתביישת לשמוע אותם. לכן, אני לא בדיעה שצריך לקבוע עפ"י המקום ממנו בא השיר, אלא כל שיר לגופו לפי המילים והמנגינה שלו.

lali37

New member
איזהחמודה!

את לא צריכה לפחוד מאיתנו אנחנו לא נאכל אותך.... את יכולה תמיד לפתוח הודעות חדשות! ולדעתי המנגינה לא משנה אלא המילים!

אני איתך!!!../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

(לגבי ה"לא צריך לפחד וכו'". ו...מישי, בושה וחרפה מצידי! עוד לא אמרתי לך ברוכה הבאה! אז ברוכה הבאה! תהני כאן!!! ועוד משהו... יש לנו שם כינוי דומה.... או לפחות איך שקוראים לשתינו... (גם לי קוראים פה לפעמים מישי) אז חברה, כדי למנוע בלבולים, תקראו לי או מישהי, או רחלי. מה שבא לכם...

בסך הכל הכללי,

(ברור שיש יוצאי דופן) אני חושבת שזה לא הכי רעיון טוב, כי לסגנון החסידי יש מן קדושה כזו, עדינות, שלווה, רוגע. נראה לי, שכמו שלא שייך להכניס מילים בנושא לא לנו (לא צריך לפרט, אני מקווה...) למנגינה חסידית, ואף אחד מן הסתם באמת לא יעשה את זה, גם להפך: לא שייך להכניס מילות קודש למנגינה לא מתאימה לסגנון. אני שוב חוזרת ואומרת, שברור שיש יוצאי דופן, אבל נראה לי שזו הדעה שלי באופן כללי.

tamarhp

New member
???

את מכירה את השיר "חזק", נכון? אני לא רואה הרבה הבדל במנגינה שלו משירים לועזיים אחרים. היחודיות בשירים חסידיים היא במילים, אבל פה אנחנו מדברים על מנגינה.

מ י ש י

New member
../images/Emo13.gif תודה..

בס"ד אבל רגע, האם מה שהופך שיר ל'חסידי' הוא רק המילים?...אני חושבת שהמנגינה היא חלק די נכבד בעניין.

tamarhp

New member
המנגינה היא חלק נכבד, כן

אבל יש מנגינות שפשוט לא. כמובן שיש את ה"ניגונים" החסידיים, שהם בסדר גמור, אבל יש מנגינות בעולם החרדי/דתי שאין הבדל ביניהן לבין המנגינות מהעולם המערבי, ולעומת זאת יש מנגינות בעולם המערבי שאני לא רואה שום פסול בהן. לכן אני אומרת - לבדוק כל שיר לגופו, את המנגינה ואת המילים, ולא להתייחס למוצא שלו.

נכון

(ידעתי שתכתבי לי את זה, עם הדוגמא הזו! מעניין למה...) אבל בכל זאת, לדעתי כ-ן יש איזושהי קדושה, או לפחות הרגשה שונה בשיר חזק. וחוצמזה, כתבתי כבר כמה פעמים - שיש שירים יוצאי דופן! אבל, בואי למשל ניקח דוגמא: האם תקחי את השיר של המורדים - REBELDE- ותשימי עליו מילים כמו "דרור יקרא לבן עם בת" או "הקב"ה אנחנו אוהבים אותך" או ל שיר אחר? לא! למה? כי זה לא מתאים. עכשיו הבנת את הכוונה שלי?

למעלה