סתם מסקרנות...

גדי128

New member
../images/Emo13.gif סתם מסקרנות...

מהי רמת המציאותיות בחלום שלכם? האם אתם מרגישים בדיוק כמו במציאות או שיש הבדל? מה עם ריחות, או טעמים? הם קיימים בחלומכם? ולסיום, איך אפשר להגביר את תחושת המציאות בחלום? (חוץ מהגברת צלילות)

makron2

New member
רמת מציאות...

בחלום רגיל וצלול יש הכול ריח טעם שמיעה הרגשה פיזית ועוד,כמובן שלפעמים יש הבדלים מסויימים שבחלום צלול קל יותר לזהות אותם בגלל שהחלק הביקורתי פעיל יותר. "איך אפשר להגביר את תחושת המציאות בחלום? (חוץ מהגברת צלילות)" - הגברות צלילות כוללות דברים שונים,אני מניח שהכול תלוי ב*כוונה לפניי הביצוע,במידה שרוצים באופן מודע או לא שהטעם יהיה דומה לטעם המקורי של הפרי למשל אני חושב שהדמיון יהיה מדהים - לקחתי פרי כדוגמה כי היה לי חלום צלול שאכלתי בו תאנה והטעם שלה היה כמו הטעם הכי טוב שאני זכרתי,ז"א יותר טעים מרוב התאנים שאכלתי. אני מניח שהצהרת כוונה בחלום בסגנון של "אני רוצה שהחלום יהיה זהה למציאות" תהיה יעילה במידה מסויימת. הלילה היה לי חלום רגיל שבו פיספסתי חצלול כי בקטע מסויים אמרתי לעצמי שאני יעשה משהו ואם אני ירגיש כאב אז רוב הסיכויים שמדובר במציאות,שחיתי במים רדודים והיה שם קיפודי ים וממש הרגשתי כאב בגללם(יש לסמוך רק על בדיקות מציאות),בגלל שזה היה חלום רגיל אז רק במחשבה לאחור שמתי לב שהכאב כנראה פחות מכאב במציאות.

silverhawk

New member
אני מסכים עם מה שנאמר

התחושות בחלום בד"כ יהיו מציאותיות לחלוטין ולעיתים אף יותר מכך - החושים יתפקדו בצורה חדה וברורה יותר, והתחושות בהתאם. יחד עם זאת, יש לזכור שיהיו הבדלים רבים מהמציאות, גם אם לא תהיה מודע להם. ריחות הם אכן דוגמה טובה - סביר להניח שאם לא תחשוב על כך במודע, אתה לא תריח דבר מאחר ותת-המודע לא יטרח ליצור את המידע הזה, אלא אם הוא חשוב להתרחשות בחלום. מן העבר השני, ברגע שתזכר בדבר ותנסה 'להריח', סביר להניח שתצליח בכך. הגברת תחושת המציאות נעשית ע"י השיטות להגברת הצלילות. מדוע אתה מחפש דרך נוספת? הן יעילות ביותר.

למעלה