משקל והנקה

../images/Emo13.gifמשקל והנקה

שלום, עלמה בת 5 חודשים וקצת, ניזונה מהנקה בלבד. בגיל 4 חודשים התחלתי לשלב בארוחת ערב דייסת קורנפלור עם חלב שאוב . היא נולדה במשקל 2920 והיום 5800 ,היא ממש קטנטונת גם בגובה ובגרף היא ב5-10% התחתון . אחות בטיפת חלב אמרה לי : "צריך לתת לה תוספת של פורמולה" אך אני לא מעוניינת להוסיף , הבעיה היא שעלמה לא אוכלת מספיק ,היא אוכלת בין 100 ל 150 לארוחת ערב . ובמהלך היום היא יונקת כך שאיני יודעת כמה היא אוכלת, וגם הארוחות שלה קצרות ובמרווחים של שעתיים עד שעתיים וחצי . אציין כי אין לי בעיה של חלב השדיים מלאים כל היום ואני גם שואבת לארוחת ערב ויותר. נתון נוסף , עד גיל חודשיים וחצי הייתה ישנה כל הלילה אך לפתע זה פסק וכיום היא מתעוררת בין פעמיים לשלוש ולפחות פעם אחת היא יונקת בתאווה גדולה משני הצדדים , אך שורה תחתונה היא לא עולה מספיק בחודשיים עלתה ק"ג אחד. מה לעשות?????? נ.ב. מבחינה התפתחותית היא מתהפכת לשני הכיוונים ויכולה לשכב על הבטן שעות עם הראש למעלה בלי להתעייף . זהו , ארוך ומייגע , סליחה. ותודה מראש. איה

עקומות הגדילה בטיפת חלב../images/Emo31.gif

כמו לרבות מאיתנו, נמסר לך מידע שגוי בטיפת חלב- שאינו קשור כלל לתינוקות יונקים אלא לכאלה הניזונים מתמ"ל. כמה עובדות מדעיות על החלב שלנו: 1. כשעלמה אוכלת 150 CC של חלב שאוב זה נהדר- זו הכמות המקסימלית של חלב אם שהיא אמורה לאכול מבקבוק. בניגוד לתמ"ל, החלב שלנו משתנה בהרכבו עם הגיל בעוד שהכמות אינה משתנה (גם בני, בן 9 חודשים אוכל 120-150CC בארוחה). 2. עקומות הגדילה בטיפת חלב מבוססות על סטיטיסטיקות שנעשו על תינוקות הניזונים מתמ"ל ואינם רלוונטים לתינוקות שלנו. 3. תינוקות אמורים להכפיל את משקל הלידה עד גיל חצי שנה- נראה שעלמה בסדר גמור. בנוסף, מה שאמר לי רופא הילדים הוא שכל עוד התינוק יציב על האחוזון שלו (ואין פתאום איזו ירידה דרסטית), אין סיבה מיוחדת לדאגה. 4. אין כל צורך ואף לא מומלץ להוסיף קורנפלור. גם לפי משרד הבריאות- רק מגיל 6 חודשים יש להוסיף מאכלים נוספים על ההנקה/תמ"ל 5. אם כבר תוספת מזון, למה דווקא פורמולה ולא חלב שאוב? 6. מרווחי הארוחות שלה בסדר גמור (כל יונק והדפוס האישי שלו..
) 7. דפוסי שינה ואכילה משתנים מעת לעת ואין לזה כל קשר לתחושת השובע שלה. תסמכי על עצמך, את נותנת לה את הטוב ביותר- החלב שלך! אל תתייחסי לאחיות טיפת חלב- עצוב כמה שהן לא מבינות בהנקה. אם את חוששת בכל זאת לגבי המשקל תפני לרופאה שגם מבינה בהנקה- ד"ר ליבוביץ מהמרפאה באודים. בטוחה שהיא תרגיע אותך אם אני לא הצלחתי... בהצלחה

מילה של עידוד ../images/Emo95.gif

לפעמים מדהים אותי כמה מילה אחת רעה ממישהו יכולה לגרום כזה משבר ועוד בנושא כל כך עדין (וסליחה שאני כועסת... יותר מדי חברות שלי הפסיקו הנקה בגלל אחות בטיפת חלב!!!). ממה שאמר לי רופא הילדים שלי (שמאוד מעודד להנקה) והרופאים במחלקה לטיפול נמרץ פגים באיכילוב (יעלי נולדה פגית אז הינו מאושפזים) זה שמה שחשוב פה זה איך הקטנטונת ביחס לעצמה ולא ביחס לילדים אחרים או לעקומות - האם היא במגמת עליה חיובית? - אם כן אז הכל בסדר... מזלי שנתברכתי באחות טיפת חלב שרק מעודדת, על כל גרם היא מציינת בפני איזו אמא נפלאה אני בגלל שאני נאחזת בהנקה (ואני נאחזתי - שבועיים הפיצפונית אכלה רק דרך זונדה, ירדה כ-17% מהמשקל שלה ואני שאבתי כמו מטורפת בשביל שהיא תוכל לינוק אח"כ). עצתי לך - תתיעצי עם רופא הילדים, נתון נוסף שגיליתי בנוגע לעקומות הגדילה הוא שהן לא מעודכנות, אין עדכון לפגים (לדוגמא) - כך שאני מזמן הפסקתי להסתכל עליהן והתחלתי להסתכל על הפולקעס של הקטנטונת שרק גדלים... בהצלחה...

למעלה