מקום לחלום

a v i h t

New member
../images/Emo13.gifמקום לחלום

היום מרבים לדבר על חשיבה יצירתית.ישנם מומכים רבים.יש סדנאות ויש הרבה שיטות.אבל כל שיטה אפילו הטובה ביותר לא יכולה לעורר את הרצון. את הדחף לשנות ולהשתנות. כי יצירתיות מתחילה בתשוקה-בתשוקה לפרוח ולחלום להגשמת חלום יש שלושה שלבים: הפנטזיה - ההפקה - והשיווק הפנטזיה זה השלב היחיד שאין בו מה ללמוד ואין בו מה ללמד. לכל אחד יש חלומות המשותף לכל החלומות הוא שכולם מבטאים את הכמיהה להיות נחשב,להרגיש שייך ולשלוט בגורלנו.הלהבה הזאת נולדה עמנו ולא תכבה רגע לפני מותינו אלא שעוצמת הבערה משתנה ומושפעת מאוד מתנאי הסביבה. מעט מאוד חלומות מגיעים לשלב ההפקה. פחד מכישלון,סביבה לא תומכת ומגבלות החיים עומדים בדרך. ובנוסף,וזה אולי המעכב הכשה מכולם היא העובדה שרוב החלומות היוצאים למימוש מסתיימים במפח נפש ולעיתים גם בנזק כספי. ומי שנכווה מנופפים בעובדה הזאת ומנסית לצנן את פניו הלוהטות של בעל החלומות ולהזירו מפני כוחה ההרסני של הלההבה. רבים מאמינים שהפנטזיות לא מציותיות הם הגורמים למפח נפש אולם האמת היא שהלהבה אינה הגורם לכישלון. הפקה חובבנית היא הגורם שמכריע ומרסק חלומות נפלאים. בעלי חלומות שאינם אנשי מקצעועות יצירתיים קלאסיים אינם מודעים לכך שחלומם, חזונם,והבערה שבלבם אינם אלא דלק. כדי להגיע אל היעד דרוש קטר ודרושה מסילה. והקטר הוא ההפקה והמסילה היא השיווק

hilashlo1

New member
מסכימה עם דבריך רק עם הערה קטנה..|4

לפעמים המונע הוא בעיות בירוקרטיות וכסף חסר .. היו לי הרבה רעיונות ולפעמים הבירוקרטיה ולפעמים מזל וגם כסף מנעו לדוגמא - חשבתי לפתוח מאפיה עם שותף וכבר היינו בדרך לסגירת חוזה ורק אז התברר לנו שחבר אחר של שתינו כבר הקדים אותנו- ופתח מאפייה מבלי לדעת אחד מכוונותיו של השני. רעיון גדול נפל.. ורעיון אחר נפתח.. אנחנו עדיין בשלבי בישול הרעיון איך וכיצד ומקווים שהוא לא יפול כמו הקודם הילה

וואלה

האם זה סיפמטום "אחרי החגים" ? הכנה ליציאה מתרדמה לעשייה ? האם את מספרת כאן משהו על עצמך ? שיש לך את הלהט, שאת יודעת איך לתרגם אותו ובאת לשתף אותנו. . . זה נשמע שמאחורי כל זה מסתתר איזה שהוא סוד ואת בודקת אותנו ואולי אני סך הכל אומר - תמשיכי אביבה ! תני לנו את זה ! מה הפנטזיה שלך ? איך עובד הקטר והיכן עוברת המסילה ? יום טוב, אמיר שלומי מצויין, החלום מתבהר והעבודה רבה

hilashlo1

New member
אמיר שלום לך - אני "חדשה" !!!

אבל שמחה מאוד שמצאתי את הפורום הנחמד הזה ..

שלום הילה

יכולה לספר על בעלי החיים שאת מטפלת בהם ומזה בעלי חיים עבורך איך זה מתקשר לעבודה מה זה נותן לך מעניין - יום טוב, אמיר

hilashlo1

New member
בעלי חיים עבורי הם חיים שלמים ../images/Emo107.gif

בכל שלבי החיים שלי היו תמיד בעלי חיים שעזרו לי להתמודד (סכרת , אונס, תאונת דרכים.....) בעל"ח הם המטפל הכי טוב לעצמנו. ולכן הלכתי גם ללמוד זואוטרפיה . יש לי המון בעל"ח - כבשות, תרנגולים, שרקנים, תוקונים, כלבים, שלווים, ארנבונים, מקלונים, חתולים ועוד ועוד... (לא כולם אצלי מחוסר מקום) לצערי אני לא עוסקת במקצוע הזואוטרפיה כי התחום אותו למדתי הוא מחלות נפשיות אצל מבוגרים בעיקר ..... ולשם כך היו תקציבים שקוצצו מהממשלה.. אז כרגע החיות הם לבני משפחתי , לשכני ולי עצמי . תודה על ההתענינות הילה

סקרן

האם תוכלי לשתף החוויית שיקום או בתהליך טיפולי עם בעלי חיים או אולי להפנות למאמר, מקורות מידע נוספים. תודה, יום טוב אמיר דרור

hilashlo1

New member
טיפול וסיוע באמצעות בעל"ח

ישנם המון מאמרים ... ניתן להסתכל באתר של "מגן דויד ירוק " על המקצוע הזה וישנם המון סיפורים וחוויות של מטפלים. ניתן גם לעשות חיפוש של "זואוטרפיה" וזה יעלה לך המון סיפורים של מטפלים להשתמע הילה * עכשיו חזרתי מראיון של "ליצנות רפואית " ואני מקווה להתקבל לקורס הזה שישלים למעשה את הידע הנחוץ לי לטיפול באוכלוסיות מסויימות (בשיתוף עם בעל"ח).

רציתי לספר שלמדתי טיפול באמצעות

בעלי חיים באורט הישגים לפני מספר שנים. אותי הטריד הייחס של הרבה מן המטפלים לבעלי החיים. אני יודעת שלבעלי החיים לא תמיד טוב מהעניין. הם לא בעדיפות ראשונה. למשל שמעתי על הרבה מקרים בהם ארנבות מתו בזמן טיפול בגני ילדים. החיות מטולטלות ממקום למקום בהרבה מקרים ולא תמיד המטופלים עדינים איתם. מה אתם אומרים?

hilashlo1

New member
טיפול בבעל"ח

ברונית שלום, אכן זוהי אחת הדילמות של המטפלים - בתוך המשולש הטיפולי.. מטפל- מטופל- בעל חי. לא אחת החיות הם המרכז ולפעמים מקפחות בחייהם. היה לי מטופל אוטיסט שמלק לי 5 אפרוחים עד שהתחיל להבין - מגע מהו?? אין ספק שזאת בעיה ולכן אני מטפלת בבעל"ח שלי ונותנת להם את המיטב שאני יכולה ..יותר מזה איני יכולה. הילה

hilashlo1

New member
איך הגעתי לתחום ?? מאז שנולדתי..

אבל פרטים נוספים.. את יכולה לקרוא כמה שורות אחורה שעניתי כבר בדיוק על אותה שאלה . חיות תמיד עזרו לי בכל מיני שלבים בחיים ואם עזרו לי רציתי לעזור לאחרים ג"כ דרך החיות. יש לך קשר למקצוע ג"כ ?? באיזה תחום??

כן , קראתי את מה שכתבת

אבל האם את עובדת במסגרת מסויימת בתחום? למדת את זה או שזה בה לך באופן טבעי? אני למדתי את זה בעמל הישגים לפני כ-5 שנים. אני חושבת שהתוכנית הופסקה. אני לא יכולה לאמר שמאוד נהנתי. אני חושבת שהפריע לי שהחיה היתה בשוליים והחלק הטיפולי היה חזק יותר. אני לא באה מרקע טיפולי ואני לא בטוחה שאני מתחברת אליו. אני מאוד רוצה לעסוק בתחום של בעלי החיים. זה אחד מהדברים שהכי מעניינים אותי. יש לי חתולים בבית ותמיד התעסקתי בענייני חתולים. שמעת על הקורס של רפואה משלימה לבעלי חיים? זה נשמע לי קצת מוזר אבל חשבתי על זה. יש לך רעיונות לעוד עיסוקים בתחום?

למעלה