לימודים.

m123e

New member
../images/Emo13.gifלימודים.

היי אני רוצה מידע על איך לומדים להיות פרמדיק...?

אז ככה...

יש 4 דרכים: 1. חצי דרך: קד"צ פארמדיקים בצבא משמע להיות פארמדיק צבאי.... אני לא יודע עד כמה זה נותן לך באזרחי אבל זה גם פארמדיק (תקנו אותי אם אני טועה!!!!) 2. דרך מד"א, קורס בהיקף של 15 שעות שלאחר הרבה לימודים ומבחנים מפרכים אתה יכול לצאת פארמדיק (אך ללא תואר רישמי...) כמו כן אתה יכול גם ללמוד כיצד להיות נהג מד"א, ומתוך הקורס אתה יוצא ישר לעבודה במד"א (לא כמו קורס חובשים לדוגמא שבו אתה יכול לשלם, לעשות וזהו...) 3. דרך אוניברסיטת באר שבע: 3 שנים של לימודים בסופם אתה מקבל תעודת פארמדיק של מד"א וגם תואר ראשון של פארמדיק.... 4. דרך אסף-הרופא: מסלול של 4 שנים שבו אתה עובר הכשרה של פארמדיק דרך מד"א ובאסף הרופא אתה לומד להיות אח... למרות ששני המסלולים לא הכי משתלבים (במקום אחד אתה אח במקום שני אתה פארמדיק בלי קשר בנינהם...) המסלול אמור לשלב לימודי פארמדיק ולימודי סיעוד.. מקווה שעזרתי וחג שמייח, דניאל :eek:)

MdaMen

New member
קצת תיקונים...

הקד"צ פאראמדיקים זהו קורס שמד"א מעביר ויוצאים ממנו כפאראמדיק לכל דבר. דרך מד"א הקורס לא בהיקף של 15 שעות אלא הרבה יותר, ולאחר הרבה לימודים ומבחנים מפרכים? עשית את זה עונש להיות פאראמדיק, לומדים שם קורס פאראמדיקים כמו בכל מקום ונכון לומדים ויש מבחנים אבל אני לא חושב שזה כזה סבל... ואתה לא יוצא ישר לעבודה במד"א אחרי הקורס. דרך אב"ג- אתה לומד תואר ראשון ברפואת חירום ויוצא כפאראמדיק. באוניברסיטה אתה לומד הרבה יותר מאשר בקורס פאראמדיק וגם בנושאים שלא הכי קשורים לפאראמדיק אבל זה תואר ראשון שאחריו אתה יכול להמשיך ללימודי תואר שני בכל מיני מקצועות. אבל מבחינת העבודה בשטח אין הבדל מפאראמדיק עם תואר לזה שבלי תואר אולי חוץ מזה שזה עם התואר יכול להסתכל בראייה אחרת על החולה. בהצלחה!

תגובה...

לא עשיתי את זה עונש, פשוט ניסיתי להבהיר שזה לא סתם שטויות לעשות קורס פארמדיקים במד"א... זה רציני ולא כולם עוברים... עכשיו לפי האתר של מד"א (http://www.mdais.org) הקורס הוא בהיקף של 15 שעות אז... וכן באוניברסיטה אתה לומד על תגובות כימיות וכל מיני דברים כאלה שלא תמיד הכי חשובים ברמת השטח... שבת שלום, דניאל :eek:)

paradan

New member
רק הערונת פיצפונת

זה שלומדים במסגרת התואר קצת כימיה ופיזיקה וסטטיסטיקה זה בשביל שיהיה קצת מושג על מה מדברים בהמשך כשמדברים על תרופות ועל קינמטיקה בטראומה ועל מחקרים רפואיים ועוד כל מיני וזה בכלל לא מיותר ו-ועוד איך רלוונטי...

תראה...

אמרתי שזה מיותר מבחינת השטח... אתה רוצה לומר לי שכל הכימיה והפיזיקה שאתה לומד באמת תעזור לך ברמת השטח
אתה תתחיל להוציא מהראש תגובות כימיות וכו'
אני חושב שלא... מיותר
ממש לא

נגב 15

New member
ידיעת התגובות הכימיות יעזרו לו

לבחור איזו תרופה יותר מתאימה לטפל מבחינת מצבו של החולה ומבחינת שאר התרופות שהוא לוקח, במקום ללמוד כמו תוכי מה נותנים איפה...

נכון..

אבל בכל מקרה באט"ן אין רופא ולכן הפארמדיק הולך לפי פרוטוקלים קבועים אז בכל זאת נכון, אם אתה רוצה להיות פארמדיק טוב ולדעת הכל כמו שצריך אז סבבה להפך אני מתכוון לנסות להגיע לבאר שבע לעשות את התואר אבל אם לא אז זה לא הכי נחוץ - יש פרוטוקל קבוע שלא ממש משתנה ללא נוכחות פארמדיק... שבוע טוב, דניאל :eek:)

paradan

New member
מכונאות ופרוטוקולים

דניאל יקירי עכשיו הפכת את הפאראמדיק למיותר בכלל - אם הכל פשוט כפי שאתה עושה אותו - סה"כ לעבוד לפי פרוטוקולים אז גם כל אחד יכול לעשות את זה ובכלל לא צריך קורס של שנה או תואר. אך מה לעשות זה לא כך ולפאראמדיק יש שיקול דעת ושיקול דעת זה מתבסס על הבנתו את המצב ועל בסיס ידיעותיו העיוניות ולפעמים מה שלך נראה בתור משהו של מה בכך - למשל החלטה בין איקקור לאמיודרון או יודע מה איזה שינוי קטן באק"ג כן משמעותי או לא, מדובר בהחלטה קשה מאוד ובעלת השלכות משמעותיות. וההחלטה הקשה שאתה צריך לשים לב אליה היא לא איזה טיפול ניתן אלא איך הגיעו לאבחנה כי הרי בפרוטוקול לא כתוב איך לאבחן אוטם או בצקת ריאות או הפרעה כזאת או אחרת וגם לא אם הפרפור המהיר גרם לבצקת או הבצקת לפירפור המהיר. דני (פאראמדיק)

תגובה...

צודק... טעות שלי... יכול להיות שלא הבהרתי את עצמי בצורה נכונה אבל בכל זאת, טעות שלי, אתה צודק! שבוע טוב, דניאל :eek:)

מה?

הסבר בבקשה... וכן בדר"כ אני די ציני אבל בכל זאת, הסבר... שבוע טוב לכולם! דניאל :eek:)

למעלה