אפשר להצטרף?

• פותח הנושא rusty
  • פורסם בתאריך

rusty

New member
../images/Emo13.gifאפשר להצטרף?

הי, קודם כל אני רוצה להגיד שמאז שגיליתי את הפורום (רק לפני כחודש) אני נעזרת בו הרבה, ומאחר ולא היה לי מה לתרום, כי עבדתי באופן מטורף, נשארתי 'סמויה'. אבל עכשיו, סוף סוף יש לי זמן, ואני יכולה להתפנות לכל הדברים שכבר הרבה זמן אני מנסה לעשות ולא מספיקה. אז תיאור מצב כללי - הבית שלנו במצב בעייתי מאוד - פשוט מבולגן ועמוס בדברים, שאני בעצמי כבר לא מוצאת כלום. עד עכשיו הזמן היחיד שהיה לי זה בסוף שבוע, שאותו הקדשתי לנקיון וארגון הבית, מה שהחזיק מעמד בדיוק ליום וחצי, כי הבלגן חזר שוב לחגוג. מה זה כולל? ארונות עמוסים בבגדים, כאלו שאין סיכוי שנלבש ומצד שני קשה לזרוק, צעצועים של הילדים שפשוט השתלטו על כל הבית (בעלי מתלונן שיש בלגן, ומצד שני מציף אותם בצעצועים חדשים כל הזמן), ארונות מטבח עמוסים בכלים, את השיש כמעט לא רואים, הכביסות גם הן בלי שליטה, והכי גרוע, ערמות של מסמכים שבהתחלה עוד תייקתי, ואח"כ מחוסר זמן פשוט הכנסתי לשקיות או קופסאות ושמתי "בצד", מה שהפך פינות חבויות בסלון, בחדר שינה ובחדר עבודה, למחסן. בקיצור - אני צריכה עזרה והכי הרבה מוטיבציה - לא יודעת מאיפה להתחיל. היום סיימתי לסדר את ארון הבגדים של הילדים, ולנקות את החדר שלהם באופן יסודי. מאחר וכמעט צהריים, אני צריכה להספיק לסדר את כל הבית, וגם לנקות אותו, לפני שכולם חוזרים הביתה. החל מיום ראשון אני רוצה להתחיל בסדר של ממש - אבל מאיפה להתחיל? כדי שיהיה לי מקום לאחסן דברים, אני צריכה לפנות מקום, וזו הבעיה. לא יודעת איך, כי הכל נראה לי חשוב, ולא יודעת אם לזרוק. יש לציין שיש לנו גם מחסן ואליו כבר אין גישה מרוב דברים שהכנסנו לשם. אין לי ספק שאני צריכה לצמצם בחצי את תכולת הבית, אבל זה בעייתי. (אני רואה את התוכניות האלו בערוץ החיים הטובים, שבאה מישהי ומשנה את כל הבית, אההההמממ, בדיוק כזו אני צריכה
). אז בתור התחלה הכנתי רשימת מטלות כמו שהמלצתם, אני מקווה שאעמוד בכל ההתחייבויות, בקיצור - תאחלו לי בהצלחה, כי זה פרויקט מאוד לא פשוט. ואם יש לכם עצות מנסיון, אשמח לשמוע. תודה שקראתם עד כאן, אני רצה להשלים עוד משימות. י

טליW

New member
בטח../images/Emo70.gif ברוכה הבאה../images/Emo24.gif

אם עדיין לא קראת את המאמר שלי מאיפה להתחיל - אז את מוזמנת. עושה רושם שיש לך את כל התשובות, אבל לא היתה לך תוכנית פעולה. זה שהתחלת ברשימה (מפורטת לפרטי פרטים), זו התחלה מצוינת. גם העובדה שיש לך זמן פנוי עוזרת מאד. דבר ראשון שאת צריכה לזרוק, זה את המילה "חבל". בגד שאת לא לובשת, לא חבל עליו. הוא יהיה בארון עד שיאכל מעש או יהיו בו כתמים, ואז תרגישי נוח לזרוק? למה שלא תעבירי לנזקקים - כך את יודעת שיש בבגדים שאת לא לובשת שימוש נהדר. כשסידרת את ארון הבגדים של הילדים היום, האם פינית בגדים שהם לא לובשים? אם כן, לאן? על תעמיסי על עצמך את כל הבית, כי זה הדבר שגורם להכי הרבה יאוש ותסכול. לקחת על עצמך ארון - תנקי פריטים שלא בשימוש, תמייני, ותכניסי רק מה שבשימוש. כל השאר - או לאחסן לילדים הקטנים (במקרה שאת מעבירה בגדים מאחד לשני), או למסור. צעצועים - חוק חדש - לא נכנס הביתה צעצוע/משחק חדש, אם לא יוצא אחר במקומו. זה חוק שנכון בכל התחומים (גם בגדים) - פריט חדש מחליף פריט ישן. אם בעלך מתלונן - הוא חייב לקחת חלק פעיל בשינוי, כנ"ל הילדים. תעשו ישיבת משפחה ותגדירו כללים/חוקים חדשים. בהתחלה זה מאד מאד קשה, אבל אחרי תקופת מה מתרגלים - לכל שינוי בהרגלים, שמקפידים עליו, בסופו של דבר מתרגלים.

YULI9

New member
אוי, כמה שזה נשמע מוכר.

קודם כל ברוכה הבאה
. לפני כמה חודשים קצת לפני שהפורום הוקם היה אצלי מצב דומה מאוד לזה שאת מתארת. כפי שטלי מציעה לא להתייחס לביית כיחידה אחת שחייבים לסדר. תתחילי לטפל פרויקט פרויקט. אני כל בוקר החלטתי מה הפרויקט להיום, נראה לי שתכנון מראש עלול ליאש אם התיכנון משתבש. התחלתי מהניירת, הוצאתי 3 שקיות והצבתי לעצמי מטרה לפרק אותן עד סוף היום. כמובן שרוב הניירת הלכה לפח ומה שנשאר תייקתי (בדרך כלל מה שנשאר למיון הוא זניח לעומת כמות הניירת). עשיתי כך יום יום עד שניגמרה הניירת. מאז אני מקפידה כל ניירת שמגיעה לטפל ולתייק מיד (ענין של כמה דקות) או לפח - אין ניירת שמחכה לטיפול. חשוב להקציב כל יום כמות סבירה שלא תיקח שעות. לא תאמיני באיזה קצב הניירת מתחסלת בשיטה זו. אחרי שגומרים עם הניירת (או כל פרוייקט אחר שבחרת להתחיל) ממשיכים לחלק את העבודה, לקחת כל יום משימה סבירה לאותו יום, לפי כמות הזמן הפנוי, גם לסדר מגרה מסויימת זה יכול להיות פרוייקט. חשוב שהעבודה לא תיקח יותר מיום אחד כי עבודה שמשאירים למחר אנחנו מתפתים לדחות עוד. אפשר לחלק פרוייקטים גם לבני הביית האחרים לפי כוחם. כשסיימתם פרוייקט לא ממשיכים באותו יום לפרוייקט הבא אלא מנצלים את הזמן למשהו כייפי. כדאי מאוד להפטר מכל מה שלא לובשים/ משחקים/ משתמשים. כנסי לפורום נתינה מהלב ותראי כמה אנשים זקוקים ויכולים להנות מהחפצים שחונקים אותך. כמה שפחות חפצים כך קל יותר לשמור על סדר. החלק הקשה הוא לשמור על הבית אחרי שסיימת איתו. בחלק הזה עדיין איני יכולה לעזור לך כי אני נופלת שוב ושוב אם כי הבית נשמר במצב הרבה יותר טוב מאשר לפני שיטת הפרוייקטים. בהצלחה.

rusty

New member
תודה לכן ../images/Emo140.gif על התגובות

אז ככה, אתמול כשסידרתי את ארון הילדים, השארתי בצד בגדים שאני רוצה להעביר הלאה לבני משפחה ולתרומה, כך כבר היה לי יותר "אויר" לנשימה. אח"כ בגלל הלחץ של יום חמישי, ארגגנתי וסידרתי את כל הבית ואח"כ ניקיתי אותו. כבר היתה הרגשה טובה יותר. במהלך הסדר, מיינתי את כל הכביסות שהצטברו והצבתי יעדים (רשימה של סדר עדיפויות לכביסה), ככה שהמכונה לא נחה
אבל היה לי יותר סדר בראש. הפרויקט הבא הוא אכן הניירת, אני הולכת "להתלבש" עליו כבר מיום ראשון. אתחיל במגירות העמוסות, ואח"כ אעבור לשקיות ולארגזים. אני יודעת שאצטרך להיפטר מכמה זכרונות, ואני לא יודעת איך אעשה זאת, אבל אשתדל (מכתבים של חברות מכיתה ג', מפיות ממקומות שונים שהייתי בהם ובאותו רגע גם כתבתי עליהם משהו, פתקים מאמא שהשאירה לי כשהייתי בתיכון, מסמכים וניירת מהבנקים,ביטוח וכאלה, יומנים מהעבר, והכי קשה, ציורים של הילדים מהגן, כל פעם אני מנסה למיין ונכנסת ללחץ כי 'יצירות' כאלה לא יחזרו על עצמם - ויש לי מדף שלם בארון מלא בציורים ויצירות כאלה). צעצועים, אני חייבת למיין, החדר עמוס. עד עכשיו מדי פעם הוצאתי שקיות לגנים, אבל יש לי ילדה שפתאם נזכרת באיזה 'מוצג היסטורי' והופכת את הבית בחיפושים אחריו. תודה על ההפניה לפורום נתינה מהלב - אני בהחלט אבדוק. יש לי המון נעלים לילדים כמעט חדשות, ובגדים ומצעים והרבה דברים טובים שיכולים לשמש מישהו אחר. אז שוב, תודה לכן, אני אמשיך לעדכן.

YULI9

New member
לגבי עבודות של ילדים.

בוחרים כמה עבודות מכל גיל ומכניסים לקלסר והשאר לפח, כך נשארים זכרונות. מישהיא הציעה פעם לסרוק למחשב ולשמור על דיסקים, יכול להיות רעיון. אפשר יחד עם הילדים לתת חלק מהיצירות במתנה לסבתא. לילדה מסבירים שאחרי שנהננו מהעבודה המקסימה שלה היא נזרקת כי אחרת לא יהיה מקום ליצירה הנהדרת שהיא הביאה היום. כך מחנכים להפטר מהישן כשמכניסים חדש.

newKiticat

New member
עוד מילה על ניירת

לסדר, למיין, לזרוק מה שלא צריך והכי חשוב- לקטלג. אפילו בקלסר הכי פשוט עם חוצצים. אקורדיון וכו'. אני חושבת שמסמכי ניירת של בנקים וכאלה- עד 7 שנים שומרים. אגב, באמת לגבי הסריקה. אני זורקת ביותר קלות- כי אני פשוט סורקת את הדברים שאני לא בטוחה שיש לזרוק.(מכתב מעורך דין לדוג' שהוא לא מייצג אותי כבר וכו').

newKiticat

New member
לדלל את כוחותיהם

אלוהים יודע שיש לי מיליוני בגדים שאינם בשימוש. ורובם ככולם שמאוחסנים- פשוט קטנים עליי (כך זה כשמשמינים). אבל מה, פינתי כל מה שלא עולה עלי מהארונות שלי בחדר. וגם דברים שקטנים עלי ולעולם לא אלבש יותר - מסרתי. מכורה לנעלים- ודיללתי את הכמות לפחות בשליש. קונה רק מה שאני יודעת שאלבש ולא פוחדת לזרוק. זו לא מילה גסה. השבוע - סתם כי נמאס לי ממצבור ענק של דברים, הספקתי לוותר על ערימה של ספרים ועוד 3 זוגות נעלים. כי נורא כיף לי שאני פותחת ארון ויש לפניי רק מה שאני לובשת ומשתמשת. אני גם מנצלת שבתות לסידור. לפעמים במשימתיות ולפעמים קצת קצת. להתחיל במסמכים זו העיצה הכי חשובה שיש לי- כי לכי תדעי מה יש לך שם שחשוב שתדעי עליו...

למעלה